Alt komşu

Başka erkekle yaşaması seni hiiiç mi hiç alakadar etmiyor ya i kusura bakma özürlü değil engelli !

Her iyi hoş guzelde kadının özel hayatindan size ne!!!
Şu platformda bile kadının özel hayatı konuya dahil ediliyor.
Kapılarının arkasına korumalık taktırmayı teklif edin, maddi olarak sizin karşılayacağınızı söyleyin.

Evlatlarında sağlık sorunu olabilir kadının, ne kadar zor biliyormusunuz. Benim ailemde var o anneler kafayı yiyor.
Anlayışlı olup ılımlı yaklaşıp iyilikle halledin.

Otizmin seviyeleri var. Disaridan cok normal gibi gorunurler cogunlukla. Agir otistik cocuklarda krizler vs cok olur. Tabii gurultude ayni sekilde. Su an virus sebebiyle engelliler okullari ve rehabilatasyon merkezleri kapali. Cocuklar evde kaldigi icin problem davranis artmistir. Ayrica okul zamanlarinda veliler bi nebze de olsa dinlenecek zamanlari olabiliyorken su an kac haftadir o imkandan da mahrumlar. O yuzden anlayisli olmanizi tavsiye ederim. Cocuklar durumlarinin farkinda degil zaten de o kadincagizin hali kalmismidir bilmem.

Ailede tek bir engelli olsa aklını oynatacakların gelip 2 engelli evladı olana tek bir laf etme hakkı yok. Aa pardon "ÖZÜRLÜ" dimi. Kadının özel hayatından da sanane.

Engelli çocukları olabilir ama müstakil bir evde oturmuyor, illa ki toplu yaşam kurallarına uyması gerekir.
Hayatı zor olabilir, anlayış gösterebilirsiniz elbette ama apartmanda yaşamayı bilmiyorlarsa bu sizin sorununuz değil, çekmek zorunda da değilsiniz. "Benim özgürlüğüm senin özgürlüğünün başladığı yerde biter" düşüncesindeyimdir. O açıdan sizi anlıyorum.
Sizdeki çocuklar belki dur / sustan anlamıyordur engelleri nedir bilinmiyor.
Şöyle yapabilirsiniz, bir gün kek/kurabiye yapıp bir tabak alıp aşağı inin, kapıdan hem çocuk var sizde diye ikramını edersin hem de durumu kibarca anlatırsın "bir sorun mu var çocuklar için nasıl çözüm bulabiliriz" gibisinden. Hatta oruçlar da başlıyor, belki ihtiyaç sahibidir kadın, çocuklar için ufak tefek şeyler alıp götürün komşuluk hatrına.
Bazı insanlar konuşmaktan da anlamıyor onları da görüyoruz ama önce bir adım atın, sonra başka çözüm yolları ararsınız.
Taşınmak çözüm değil maalesef, artık insanlarda saygı azaldı kimse empati kurmak istemiyor. Taşınsanız bu sefer de üst komşu sorun çıkarabilir, evin içine girmeden bilinmiyor bazı şeyler.

Son düzenleme:
Bir olaydan sikayet ederken insan kendini ancak bu kadar aciz,haksiz,yersiz bir konuma dusurebilir sanirim neresinden tutulsa elde kaliyor

Biliyorum kötü niyetli değilsin alisagelmislikten "özürlü "yazdın. .Ancak engelli dahi değil özel ihtiyacı olan Birey demek çok daha naif ve onları mutlu eder. Birçok aile bu konuda çok üzülüyor .
Komşunuzâ gelirsek genelde böyle stresli olan aileler gergin sınırlı ve çok geçimli olmuyor. Psikolojik olarak zor birsey anlayış gosterip kendinizi doldurmayın.
Böyle kisilere ekstra kredimiz çok çok yuksek olmalı Allah yardimcilari olsun.

muhtemelen "özürlü" dediğiniz için linç yemişsinizdir, verilen cevapların hiç birini okumadan söylüyorum

kişinin evinde balkonunda sigara içmesi, dost hayatı yaşaması falan,

bunlar bizi değil, sizi bile ilgilendirmeyen şeyler

ama rahatsızlık verme kapıları çarpma gibi durumları önce kapıcı ile, olmazsa apartman yöneticisini de yanınıza alarak komşunuzun kapısını çalmanızı öneririm

Özürlü derken.? Neyin özru pardonda.! Kime ne yaptilarda özürleri olucak..!!! Rabbim vermiş vardır bi bildigi sizene kimene... emin olun onlar en özel çocuklar ama "özürlü" asla değiller.. İnsanlarin ozel hayatlari da sizi hic ilgilendirmez..

Bu komşu meselelerinde cok hassasım daha geçen hafta ban yedim ama bu konuda ortada engelli çocuklar var , normal bir çocuğu eğitebilirsiniz bir şekilde ama o çocuklar için hayat zaten yeteri kadar zor... sizin durumunuz da zor ama annenin yapabileceğinin maksimumunu yaptığını düşünüyorum ... bebek gibi o çocuklar nasıl bağırmasını veya kapı çarpmasını engelleyebilir ki ? Ev sizin mi kira mı ? Ben cok rahatsız olsaydım ve kirada olsaydım çıkmayı düşünebilirdim çünkü bu sorunun çözümü pek yok gibi.....

Siz de engelli iki çocukla yaşasanız, tuvalete giderken bile iki kere düşünseniz sizin de bir süre sonra psikolojinizde değişiklikler olabilir. Iki engelli çocukla yaşamak ne kadar zor belli ki bilmiyorsunuz, tahmin de edemiyorsunuz. Maddi durum iyi değilse çok iyi bir eğitim verilemiyorsa maalesef temel becerileri bile zor öğrenirler veya öğrenemezler. Hayat boyu büyümeyen, ihtiyaçlarını gideremeyen, daima size muhtaç insanlara bakmaya ne kadar tahammül edebilirsiniz? Kadin evlenir boşanır bu kimseyi ilgilendirmez. Sesleri çocuklar yapıyor, kapilari da muhtemelen onlar çarpıyor. Kadin da o sirada yemek yapiyor, tuvalette, çamaşır asiyor topluyor veyahut sizin deyiminizle sigara iciyor bilemeyiz.

Bu kadar vicdansiz olmayin lütfen. O hayatin ne kadar zor olduğunu bilemezsiniz. Kadınının kendine ayiracak zamani bile olmayabilir.
Yazdıklarınızı okurken gerçekten çok üzüldüm.
Allah engelli çocuğu olan her ailenin yardımcısı olsun.

Öncelikle engelli çocukları olması bile hoşgörüyü hak etmesi için yeterli bir sebep. 2 engelli çocuğu ile kimbilir neler yaşadı ve eşinden ayrıldı. Acaba nasıl sorumlulukları var üzerinde düşünmeniz gerekiyor. Çok rahatsız olduğunuz bir şey varsa komşusu olarak biraz muhabbet kurup tatlı dille siz uyarmayı deneyebilirsiniz.

Özellikle takıldığım bir nokta var. Kocasından ayrılıp başkası ile yaşamasından bahsetmişsiniz. İstediği ile yaşar. İster ayrılır, ister ayrılmaz. Bu kimseyi ilgilendiren bir konu değil. Gün içinde şurada kaç konu okuyoruz dul kalıp nasıl yaşarım diye soruyorlar. Sırf insanlar kötü gözle bakacak diye saçma sapan evliliklere devam eden kadınlar var. İnsanlarda bu korkular sizinki gibi bakış açıları yüzünden oluşuyor. Öncelikle hemcinsi olarak boşanmış kadına bakış açınızı değiştirmeniz lazım. 2 gün sonra aynı sınavı yaşamayacağınızı bilemezsiniz.

İyi akşamlar benim alt komşum her anlamda gürültücü bir aile tek kadın ve 2 özürlü çocuk çocuklar otistik gibi ama akıllılar tam bilmiyorum hastalıkları nedir bağırarak konuşma vs herşey var kadın tam bir bela sürekli balkonda sigara içer sürekli telefonda muhabbet eder kocasından ayrıldı hemen başka erkekle yaşıyor. Vs sıkıntılı bir kadın çocuklar hasta kabulüm ağlamaları bağırmaları takmıyorum ama evlerinin iç kapılarını bir çarpmaları var aklım gidiyor korkuyorum ikide bir bide yarım saat de bir falan artık vücudum tepki veriyor geriliyorum yaklaşık iki yıldır böyle ikinci kez görevli ile haber yollattım bu iki yıl içinde biraz dikkat ediyor sonra devam ya önlem almak bu kadar zor olmamalı sürekli duvara vuruyorum artık anlamıyorlar onu da... kadın enteresan bir tip köyü olamam cins bişi ama uyarılmaktan da anlamıyor ne yapacağım evimde huzurum yok☹
Çocuklara engelli diyorsunyuz, davranış düzelmesi z
İyi akşamlar benim alt komşum her anlamda gürültücü bir aile tek kadın ve 2 özürlü çocuk çocuklar otistik gibi ama akıllılar tam bilmiyorum hastalıkları nedir bağırarak konuşma vs herşey var kadın tam bir bela sürekli balkonda sigara içer sürekli telefonda muhabbet eder kocasından ayrıldı hemen başka erkekle yaşıyor. Vs sıkıntılı bir kadın çocuklar hasta kabulüm ağlamaları bağırmaları takmıyorum ama evlerinin iç kapılarını bir çarpmaları var aklım gidiyor korkuyorum ikide bir bide yarım saat de bir falan artık vücudum tepki veriyor geriliyorum yaklaşık iki yıldır böyle ikinci kez görevli ile haber yollattım bu iki yıl içinde biraz dikkat ediyor sonra devam ya önlem almak bu kadar zor olmamalı sürekli duvara vuruyorum artık anlamıyorlar onu da... kadın enteresan bir tip köyü olamam cins bişi ama uyarılmaktan da anlamıyor ne yapacağım evimde huzurum yok☹
Çocuklar engelli diyorsunuz, davranış düzelmesi zor görünüyor anne de ilgisiz 😐 taşınmaktan başka çare yok sanki

yani sana ne ki başka biriyle yaşıyomuş da boşanmış da. tek şikayet edebileceğin kapıların çarpılması olur ona hak veririm ama kaşıntın farklı senin orası belli. özürlü değil ayrıca engelli.

Tepkiler normal olarak dazla olmuş ama bu kadın arada çocuklarını da pat küt dövüyor yazık o zaman değil mi bu kadına.. evet sigara içmesin 24 saat balkonda da bir zahmet kapısının çartpmasını engellemk için önlemler alsın .gürültülerinin sadece yüzde onluk kısmını düzeltmelerini istiyorum anksiyete oldum sürekli diken üstündeyim ve evet bünün için çocuklara değil önlem almadığı için annelerine çok kızgınım
Annem evi cok dinliyorsunuz der duymamaya calis

Back
X