Alt komşum haklı olabilir mi ?

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.631
16.055
298
Hanımlar 15 aylık bebeğim var hareketli bir bebek emeklemek,yürüme arabasi ile sürekli yürümek istiyor.calisiyoruz gündüzleri annem bakiyo.Annemin oturduğu apartmandaki alt komşu sürekli şikayete geliyo oğlu nöbetten geliyormuş yukaridan hep ses geliyormuş diye.Ev günlük süpürülüyor,malum evde emekleyen bebek de var yerde bulduğunu ağzına atıyor,e ordan oraya da dolanıyor ama bunlar 12.00_18.30 arasında oluyo..annemde kaldığı saatler bunlar..çocuğa küçük arabasını bile surdurmuyor artık annem sırf aşağıya ses gitmesin diye.Cok üzülüyorum oğlum keşfetmek istiyor ama koltukta oturmaktan başka bişey yapamıyor,annemin de ev süpürmesi yer silmesi resmen yasak gibi oldu.Gecenin bir yarısı ya da sabah erken saatlerde olsa anlarim.
Sizce komşunun bunu yapmaya hakkı var mı ? Biz rahat davransak takmasak dava açma hakkı doğar mi ?

Hani bazı durumlarda herkes haklı olur ya onun gibi bir şey. Bir de Komşunuz çok kıl, pimpirkli biri de olabilir ya da artık canına tak etmiş de olabilir. Çok ihtimal var nasıl bilicez.

Buna hakkı yok.
Yuksek ses muzık deseniz anlarım.
Topuklu ayakkabıyla evde geziyoruz deseniz gene anlar komsuya hak veririm

Gun ıcınde evini tabıı supurecek annen. Bebegin elbette gezecek.
Komsunun oglu sesle uyumaya alissa ıyı eder.

Benim babam senelerce vardiyalı calıstı, ust katta iki Kucuk cocuk vardı elimizde buyudu ler. Oyle de samimiydik, nazımız gecerdi.
Annem babam, bırkere yukarı cıkıp kosmasınlar demedı.
Bizim de ogrencı oldugunuz zamanlardı delı gıbı ders calısırdık, sesle ders calısmaya alısmıstık.
Onlarda alıssın

Hani bazı durumlarda herkes haklı olur ya onun gibi bir şey. Bir de Komşunuz çok kıl, pimpirkli biri de olabilir ya da artık canına tak etmiş de olabilir. Çok ihtimal var nasıl bilicez.
Üst kattan da bize sesler geliyor bebeğimi yeni uyutmus oluyorduk ustte çocuklar koltuktan aşağı zıplıyorlar aksam saati olmadıkça bişey söylemiyoruz çocuk seste uyumaya alışsın diyoruz

Komsunuz rahatsiz oluyo diye cocugunuz kafeste buyutemezsiniz.komsuda bazi seyleri gormezlikten gelsin bebek o sonucta ayrica herkes hergun ev supuruyo belli saatler disinda kimse karisamaz evde tıp oynayacak haliniz yok.onun kocaman oglu uyuycak diye sizin cocugunuzu bu kadar kisitlamaniz ne kadar adaletli olur.

Eğer şikayet ettiği tek şey süpürge ve çocuğun sesleriyse haklı falan değil. Ayrıca gündüz vakti de karışamaz buna komşu. Bende duyuyorum altın üstün süpürge sesini ama uyumam gerekiyor olsa bile gidip şikayet etmek gelmez aklıma o saatlerde. Sırf kırmamak için oğlunun uyuduğu odanın üstündeki odada ses konusunda hassasiyet gösterebilirsiniz belki, onun haricinde karışma hakkı yok komşunuzun

Gündüz vakti süpürge açtırmıyor, evde çocuk yürüttürmüyorsa alt komşu haksız. Oğlu gündüz uyuyabilir bu onların sorunu çok rahatsız oluyorlarsa tek katlı eve taşınsınlar. Bu ne canım, gündüz vakti çocuk evde yürümeyecekte napacak. Çocuğa da yazık.

Oyuncak arabayı halıda sürse, yürüteci siz kendi evinizde kullansanız, süpürme işini de (bence her gün süpürmeye gerek yok ) adamın evde olmadığı zaman yapsa, bir de bunlara dikkat edeceğini söyleyip kendilerinden de anlayış beklediğini söylese problem çözülür gibi geliyor

Üst kattan da bize sesler geliyor bebeğimi yeni uyutmus oluyorduk ustte çocuklar koltuktan aşağı zıplıyorlar aksam saati olmadıkça bişey söylemiyoruz çocuk seste uyumaya alışsın diyoruz
Komşulukta anlayış lazım tabiki söylediğiniz saatler de geç değl aslında üstelik 1.5yaşındaki bebeğe ne diyeceksin. Öte yandan sesten nefret eden biriyim ben alt komşunuz olsam nasıl davranırdım diye düşünüyorum.

Çocuklu ev gürültülü oluyor yapacak bir şey yok.
Yani benlm üst kat komşumun kIı 11 yaşında deli dana gibi koşuyor...
15 aylık bebek elbette ses yapar.

Oyuncak arabayı halıda sürse, yürüteci siz kendi evinizde kullansanız, süpürme işini de (bence her gün süpürmeye gerek yok ) adamın evde olmadığı zaman yapsa, bir de bunlara dikkat edeceğini söyleyip kendilerinden de anlayış beklediğini söylese problem çözülür gibi geliyor
Ev geniş her yeri halı ile kapatamadik koca salonda iki halı boşluklar var odanın içinde daire çizmeyi seviyor bizimki.nesneleri yere vurunca ses çıkmadı çok hoşuna gidiyor elinden alıyoruz.Yurume arabasını kebdi evimize getirdim çok seviyor onu.

Çocuklu ev gürültülü oluyor yapacak bir şey yok.
Yani benlm üst kat komşumun kIı 11 yaşında deli dana gibi koşuyor...
15 aylık bebek elbette ses yapar.
Yani evet 2_3 çocuklu olsam ne olacaktı bu tür şeyleri göze almak lazım apartmanda oturuyorsak

Bizim ust katta cok cocuk var hala uyanıklar ve yere pat pat biseyler vuruyorlar. Çocugun emekleme sesinden ne olacak halinin üstünde sürsün arabasını çocuğu bağlayacak değilsiniz ya.

Yani evet 2_3 çocuklu olsam ne olacaktı bu tür şeyleri göze almak lazım apartmanda oturuyorsak

Bu noktada yapılacak hiç bir şey yok.
Bizim alt komşumuz vardı manyak bi kadın
Biz de çocuğuz her gün ama her gün ağlaharak kapıya gelirdi ses yapıyorsunuz diye.
Annem babam paronayak olmuştu
Yemin ederim evde parmak ucuyla yürüyorduk kadın bir gün kapıya geldi terlik giymeyin sesi geliyor dedi ki ev duvardan duvara halı kaplı.
Babam o gün dedş bu manyak..
Koşmak zıplamak her şey serbest 😂😂😂

Komşuyla konuşsa annen en azından komşunun oglhnun yattığı oda vardır orda ses yapmasın ama bu kısıtlama tüm evi kapsayamaz 🙊🙉🙈
Yazılan yorumları okurken aklıma geldi de alt komşuyla annemle ve bebeğimle gidip konuscam bu boyle surmez

Ev geniş her yeri halı ile kapatamadik koca salonda iki halı boşluklar var odanın içinde daire çizmeyi seviyor bizimki.nesneleri yere vurunca ses çıkmadı çok hoşuna gidiyor elinden alıyoruz.Yurume arabasını kebdi evimize getirdim çok seviyor onu.
İşte asıl sorun, o halısız yerlerden kaynaklanıyordur. Oralardan gerçekten her ses aşağı geliyor. En iyisi hep halıda oynaması. Zaten hava soğuk, açık zemine basmaması çocuk için de iyi olur

Back
X