Alt komşum haklı olabilir mi ?

Annemin eski komşusunun oğlu da gece çalışıyordu aynı sorunu onlar da yaşamıştı. Çözümü oğlunun uyuduğu odanın üzerinde gündüzleri dikkat etmekte buldu. Oğlunun odasının üzerindeki oda zaten çamaşır odası gibi idi annemde ve sorun olmuyordu
Konuşmaya gidicem hangi odada uyuduğunu ogrenicem.

Bu ne ya siz ot musunuz, kaldıki 12-18.00 arasasi demişsiniz bangır bangır müzik bile dinleseniz kimse bişey diyemez, yazıktır yavrucaga, oynasın bırakın, begenmiyolarsa başka yere tasinsinlar, hadi sabah ve gece olsa bu tamam bir de çocuk bu yahu çocuk

Bende yukarıdakinin yüzünden panik atak oldum.Şu saatte yukardan halen yere birşeyler vuruyor kadın.Çocuklari yattı kadın başladı gürültüye yıllarca çektim gürültülerini bir kere kapılarına gitmedim.Ama artık dayanamıyorum gürültülerine.1.5 yaşındaki tek çoçuk ne kadar gürültü yapabilir yani gelsin o kadın bizim üsttekileri dinlesinde görsün gürültü neymiş.Kadın 3 saat süpürge açar yere vura vura evi yıka yıka ev temizler.İnadina yapıyor ikaz ettik diye.Bende Allaha havele ettim

Bende yukarıdakinin yüzünden panik atak oldum.Şu saatte yukardan halen yere birşeyler vuruyor kadın.Çocuklari yattı kadın başladı gürültüye yıllarca çektim gürültülerini bir kere kapılarına gitmedim.Ama artık dayanamıyorum gürültülerine.1.5 yaşındaki tek çoçuk ne kadar gürültü yapabilir yani gelsin o kadın bizim üsttekileri dinlesinde görsün gürültü neymiş.Kadın 3 saat süpürge açar yere vura vura evi yıka yıka ev temizler.İnadina yapıyor ikaz ettik diye.Bende Allaha havele ettim
Sizinkisi kesinlikle ayıp ediyor görgüsüzlük resmen.kendi laftan anlamiyorsa yöneticiyle halledin toplantı filan isteyin

Dava açsanız kazanirsiniz yani, ne hakla sizin yaşam alaninizi kısıtlıyor bu komşu, müstakil eve çıksın, çok sinir oluyorum boyle bencil insanlara
Bu sorunu küslük olmadan halledebilecek miyiz bakalım

Hanımlar 15 aylık bebeğim var hareketli bir bebek emeklemek,yürüme arabasi ile sürekli yürümek istiyor.calisiyoruz gündüzleri annem bakiyo.Annemin oturduğu apartmandaki alt komşu sürekli şikayete geliyo oğlu nöbetten geliyormuş yukaridan hep ses geliyormuş diye.Ev günlük süpürülüyor,malum evde emekleyen bebek de var yerde bulduğunu ağzına atıyor,e ordan oraya da dolanıyor ama bunlar 12.00_18.30 arasında oluyo..annemde kaldığı saatler bunlar..çocuğa küçük arabasını bile surdurmuyor artık annem sırf aşağıya ses gitmesin diye.Cok üzülüyorum oğlum keşfetmek istiyor ama koltukta oturmaktan başka bişey yapamıyor,annemin de ev süpürmesi yer silmesi resmen yasak gibi oldu.Gecenin bir yarısı ya da sabah erken saatlerde olsa anlarim.
Sizce komşunun bunu yapmaya hakkı var mı ? Biz rahat davransak takmasak dava açma hakkı doğar mi ?
Tabiki komşunun böyle bir hakkı yok.siz sadece temizlik süresini daha makul tutmaya çalışın. Bir odayı süpürmek 5 10 dakikayı zaten gecmez.hergün tum evi supurmeyin sadece çocuğun odasını supurun ve daha da önemlisi birakin çocuğunuz ÇOCUKLUĞUNU YAŞASIN. BIR DAHA BU GÜNLER GERİ GELMEYECEK çünkü .

Sizinkisi kesinlikle ayıp ediyor görgüsüzlük resmen.kendi laftan anlamiyorsa yöneticiyle halledin toplantı filan isteyin
Herkes biliyor apartmanda Allah sabır versin diyorlar bana Allah'ın izniyle evi satıp kurtulcaz çok arsızlar yönetici falan dinlemezler.

Gündüz vakti yapılan seslere de kimse birşey demesin bir zahmet. Süpürge de yapılmasını, çocukta oynamasın mi? Anneniz neden bu kadar etkilenmiş kadının dediğinden anlamadım.

Nöbet usulü çalışanlar kendilerine çözüm bulsunlar. Rutinin dışında olanlar onlar çünkü.

Alt katımıza yeni bir aile taşındı. 2 çocuğum var, kadının eşi de nöbet usulü çalışıyormuş, daha ilk haftadan kapımı çaldı, eşim uyuyor gündüzleri, çocukların sesi çok geliyor diye. Eşinin uyuyor olması benim problemim değil, çocuklara gündüz vakti otur, ses yapma diyecek değilim kusura bakmayın dedim. Öyle ekstra ses yapan, bağırıp , çağıran çocuklarım da yok.

Anneniz gereksiz bir hassasiyet gösteriyor duruma. Kendi birşey diyememisse siz konuşun komşuyla.

Daha bugün deli ses geldi üst katımdaki veletten. Saatime baktım akşamüstü 5. Dedim gündüz gündüz olacak tabii. Saniyesinde unuttum geçti gitti. Gündüzki gürültüye ses etmemek lazım. Bırakın normal saatlerde çocuk oynasın. Yapacak bir şey yok.

Hanımlar 15 aylık bebeğim var hareketli bir bebek emeklemek,yürüme arabasi ile sürekli yürümek istiyor.calisiyoruz gündüzleri annem bakiyo.Annemin oturduğu apartmandaki alt komşu sürekli şikayete geliyo oğlu nöbetten geliyormuş yukaridan hep ses geliyormuş diye.Ev günlük süpürülüyor,malum evde emekleyen bebek de var yerde bulduğunu ağzına atıyor,e ordan oraya da dolanıyor ama bunlar 12.00_18.30 arasında oluyo..annemde kaldığı saatler bunlar..çocuğa küçük arabasını bile surdurmuyor artık annem sırf aşağıya ses gitmesin diye.Cok üzülüyorum oğlum keşfetmek istiyor ama koltukta oturmaktan başka bişey yapamıyor,annemin de ev süpürmesi yer silmesi resmen yasak gibi oldu.Gecenin bir yarısı ya da sabah erken saatlerde olsa anlarim.
Sizce komşunun bunu yapmaya hakkı var mı ? Biz rahat davransak takmasak dava açma hakkı doğar mi ?

Bunu yapamazlar. Akşam belli bir saatten sonra olur o zaman tamam rahatsız olmaları normal derim ama. Sabah saatleri yani komşunuzun oğlunun nöbeti için sizin oğlanı nöbete dikmeyin. Yani bebekler, çocuklar bende her türlü toleranslıdır. Üstte çocuk varsa alttaki anlayışlı olacak bir zahmet. Çünkü çocuk bu neden yapmaması gerektiğini anlamaz. Komşunuzla anlaşın bebeğiniz hangi odayı kullanıyorsa ona en uzak odada uyusun koca bebeği 😂

yatak odası neresiyse oraya girmeyin ama bütün evi tüm gün sessiz tutmanız beklenemez gündüz vakti.

gece ses yapıyor olsanız haklı derdim ama gündüz kanunen de haklısınız.

komşunuz kulak tıkacı taksın ya da ev değiştirsin yapacak bir şey yok

Çocuğu engellememelisiniz kesinlikle ama süpürgeyle laf ediyorsa oraya buraya birşeyler döküldüğü için haliyle almanız lazım, el süpürgesi alın ufaklar var ya. Onlar hem az ses çıkartır normale göre hemde hemen biter alınacak nokta. Ama çocuğun yürüteçle dolaşmasın birşey diyemez. Kulak tıkacı alsın o zaman.

Benim de iki yıl önce alt komşum böyleydi, gece vardiyasında çalışıyormuş, gündüz çocukların sesinden uyuyamıyormuş. İyi de , gündüz ; uyku vakti, sessiz bir zaman dilimi değildir ki, benim bebeğim olmasa , dışarıdan araç sesi, konuşma sesleri vs gelir ..gündüz vakti uyuman gerekiyorsa, kendi önlemini alıyor ol gerekir, üst kattaki bebeği kısıtlaman değil..
Allah akıl fikir , vicdan versin böylelerine, ne diyelim

bir de , okula ilk gittiğim gün yurttaki oda arkadaşım beni uyarmıştı , bak ben ikinci öğretimim , geceleri geç uyurum , sabahları okula giderken ses yapıp beni de erkenden uyandırma diye:KK45: bazıları dünya kendi ekseni etrafında dönüyor sanıyor işte elden bir şey gelmiyor

Son düzenleme:
Valla bizim öğrenci evimize de şikayet geldi. Alt komşunun oğlu geceleri nöbetten geliyormuş, öğlelere kadar da uyuyormuş. Gürültü yapmayacakmışız. Ki bizim bir gürültü yaptığımız yok. Okula gitmek için hazırlanıyoruz ondan bile rahatsız oluyorlarmış. Ne yapalım onun oğlu öğlelere kadar uyuyor diye o saate kadar hiç kımıldamadan robot gibi oturup bekleyelim mi?

Hali yoksa ses gider sizde hak verin. 3 yildir komşu gürültüsüyle karsi karşıya olan biri olarak size evin tamamini hali kaplatmanizi tavsiye ederim. Hem bebeğiniz rahat hateket eder, hemde aşağıdakiler rahatsiz olmamış olur.

Benimde esim sabah nöbetten geldiğinde hakli olarak uyumak istiyor, kulak tikacini doktorumuz devamli takmamizi önermedi. Tüm gün ses olunca uyuyamiyor, agresif sinirli oluyor. Yani alt komsunuzu cok iyi anliyorum.. Ikinizde haklısınız suanlik tek çözüm her yere hali kaplama gibi gözüküyor.

Alt kat komşunuz apartmanda oturuyorsa bu nevi sıkıntılara katlanmak zorunda. Hayır dava açamaz ve şikayet edemez çünkü gündüz vakti ve "gürültü" de bebekten geliyor yani burada anormal bir durum yok sizin tarafınızdan yapılan. Tabi insan komşusu ile kötü olmak istemez ama her şey karşılıklı... onların da size karşı biraz anlayışlı ve hoşgörülü olmaları gerek.

Back
X