Bebek Beslenmesi alt temizliğinde nelere dikkat edilmeli

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1gece
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

1gece

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
238
111
303
kızıma kavuşmama çok az bir zaman kaldı sürekli bir telaş halindeyim, nasıl emziricem nasıl yıkanır nasıl uyutulur nasıl nasıl nasıl... sorular bitmek bilmiyor. alt temizliğini yaparken nelere dikkat etmeliyim? nasıl yapmalıyım?

Saglikla kucagina al canim uc kiz annesiyim ucuncu suan 2bucuk aylik en dikkat etmen gereken ustten alta dogru tek seferde silmen bilmem anlatabildimmi canim cunku kiz cocuklarinda cok enfeksiyon oluyor temizlige dikkat edilmezse.endiselerini anliyorum ben guya tecrubeli sayilacak bir anne olmam gerekirken dogumdan birkac gun once bebek nasil yikanır diye videolar izledim rahat ol yaparsin hemde mis gibi bakarsin yavruna oku arastir izle minigini kucagina aldiginda sanki onceden biliyormus gibi hepsini yapacaksin

Kesinlikle ıslak mendil türevlerini kullanma bakteri sebebiyle pişik yapıyor bende erken doğum yaptım o an telaşla ıslak mendil kıllandık ama simdi rahatladım araştırdım Bebek bakım pamukları var incecik ondan al internetten araştır Cnm ıslaktıp kullanıyorsun sonra kurularından siliyorsun ve tertemiz kalıyor harici Sudan başka bişeyde bebegin poposuna değmiyor benim kuzumda ishal oldu azıcık o pişik yaptı sivilceler çıktı kuzumun poposunda hemen bıraktım ıslak mendili..

çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım miniklerimizi
tavsiyeleriniz için de teşekkürler gerçekten elimden geldiğince araştırıyorum inşallah üstesinden gelirim

geçmiş olsun bebişinize b
bahsettiğiniz pamuklardan aldım doğru seçim olmuş öyleyse peki her temizlikten sonra pişik kremi kullanmak gerekiyor mu ya da başka bir şey??

Ben açıkçası krem de nemli bırakır diye her defasında sürmüyorum kuzumun poposundaki sivilceler söndü çok şükür sadece kızarıklık kaldı simdi sürmeye başladım ince bi katman olarak sudocream pişik kremi kullanıyorum doktor onu tavsiye etmişti.. pamuklarla temizlik çok rahat hemde hijyenik herkese tavsiye ediyorum..

Emzirme konusunda hastanenin hemşireleri eğitim veriyor Cnm 2-3 saatte emzireceksin önce bi göğsünü yaklaşık 10-15 dk emzirip sonra bebeğin gazını omzunda çıkaracaksın biraz sırrını sıvazlayacaksın biraz poposuna sırtına ufak ufak vuracaksın ki gazı çıksın.. sonra diğer göğsünü aynı şekilde yapacaksın gazını çıkaracaksın ve bitti :)
Benden sana tavsiye emzirmeden altını aç ki hem uykusu dağılır güzel emer hemde doyduktan sonra uyuyorlar uykusu bölünmesin o zaman.. 3 saati geçerse uykusu mutlaka uyandırıp emzirmen gerekir.. gazını çıkardıktan sonra kusabilir seni endişelendirmesin gayet normal bi durum eğer süt kesiği gibi kusarda daha iyi bu bebeğinin sütü midede hazmettiğinin işareti çoğunlukta böyle kusar bebekler.. 2 günde bir banyo yaptır hem gazını rahat çıkarır hem de güzel uyku çeker bu da güzel büyümesini sağlar.. emzik hiç vermedim ben bi kere denedik almadı doktorda ister ver istersen verme Dedi..
günlük kilo alımı bebeğinin 20-30 gram arası olursa sakın doymuyor diye mama verme gayet normal.. bebekler günlük 50 gram a kadar alabilirler..
ilk zamanlar gaz sorununuz olacaktır doktor duruma göre gaz damlası verebilir doktora sormadan bişey kullanmayın..
İlk sütünüz çok önemli zaten bi tatlı kaşığı anca geliyor sarı şeffaf bi su çok değerlidir bebeğe mutlaka verilmeli güçlü bi bağışıklık kazanması için ideal bi süt ağız sütü anneleriniz bilir onun kıymetini..
Anne sütü alan Bebekler bazen her gün kaka yapmayabilir bizimki 3 güne kadar yapmadığı oluyor gayet normal..
Kakasında beyaz minik şeyler olabilir onlar anne sütünün yağının hazmedilemeyen kısmı..
burnunu hep kontrol edin otri bebe burun aspiratörü ile burun temizliği yapıyorum malum havalar serinledi ufak sümükcükler olabiliyor burnu tıkanırsa iyi ememez uyurken sıkıntı yaşar.. bazen kulak temizleme çubuğunun ucundaki pamuğu biraz çıkarıp sümüğü öyle çıkarıyorum aksi takdirde otribebeyi kullanırken korkup çok ağlıyor kıyamam :)
Şimdiden sağlıklı güzel doğumlar dilerim.. Doğumdan sonra bol su için hem sütü çoğaltır hem tuvalete çok çıkarıp ödem kilo ne varsa gider.. kayısı hoşafı birebir kabızlık yaşamazsınız Doğumdan sonra..
iyi beslenme, bol su, ılık duş, Bebek uyuduğunda uyuma en çok sütü artıran şeyler :)

çok çok teşekkür ederim şu yazdıklarınız benim için o kadar kıymetli bilgiler ki anlatamam hiç yakın zamanda doğum yapmış akrabam ya da arkadaşım yok akıl danışmak pek mümkün olmuyo tekrardan teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsınız söyledikleriniz aklımda hem de biraz rahatladım açıkçası

Rica ederim Cnm ben hem yeni hemde erken doğum yapmış biri olarak lohusa Naz'ı çekmek yerine fazlasıyla araştırma doktor kontrolleri geçirdik o yüzden yeni şeyleri çok kısa sürede öğrendim merak ettiğin bişey olursa cevaplarım..

Bu arada bugün doktor kontrolümüz vardı pişiğimiz için doktorun önerisi şu kesinlikle ıslak mendil kullanmayın her açtığında su ile yıka 10 dk açık bırak totosunu sonra pişik geçene kadar krem sürme Dedi.. pişik bittikten sonra da koruma amaçlı her altını açtığında mutlaka sür Dedi..

Bu arada yeni doğan bebekler çok uyur endişe etmeyin ilk bi hafta uyandırma konusunda ben çok sıkıntı çekmiştim simdi sıpa uyumuyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…