Altı aylık hamile olduğumu öğrendim :(

yani ilk muayenede kalp atış ve dış görünüşünde birşey gözükmüyor ama yapılmaması gereken ne varsa yapmışım korkum bundan.

184 yardımcı olamadı malesef sadece şikayet dinliyorlarmış devletin işleyişi hakkında bir bilgi vermedi . Araştırma hastanelerine gitmem gerekiyormuş(sizde yazmışsınız sağolun).Sonuç olarak detaylı ultrason bile beyin sağlığı konusunda bilgi veremiyormuş sadece dışta bir sorun varsa ortantısızlık vs beyinde sorun olma olasılığı artıyormuş.Kordosentez tek çözüm gibi ama onun içinde ikili ve üçlü testde sorun olması gerek bende giremedim hali ile . Röntgenide kartal devletde çektirmiştim . Birşey de söylemediler bende hiç düşünmedim sonuçda adetim var fizik olarak değişiklik yok . Bir korkumda hareketsiz olması hiç hissetirmedi. :(

yani ilk muayenede kalp atış ve dış görünüşünde birşey gözükmüyor ama yapılmaması gereken ne varsa yapmışım korkum bundan.

184 yardımcı olamadı malesef sadece şikayet dinliyorlarmış devletin işleyişi hakkında bir bilgi vermedi . Araştırma hastanelerine gitmem gerekiyormuş(sizde yazmışsınız sağolun).Sonuç olarak detaylı ultrason bile beyin sağlığı konusunda bilgi veremiyormuş sadece dışta bir sorun varsa ortantısızlık vs beyinde sorun olma olasılığı artıyormuş.Kordosentez tek çözüm gibi ama onun içinde ikili ve üçlü testde sorun olması gerek bende giremedim hali ile . Röntgenide kartal devletde çektirmiştim . Birşey de söylemediler bende hiç düşünmedim sonuçda adetim var fizik olarak değişiklik yok . Bir korkumda hareketsiz olması hiç hissetirmedi. :(

canım ozel mesaj attım bakarmısın :34::34::34:

ayy şaka gibi.hey allahım,allah sağsalim kurtarsın ikinizide.eşin ne dedi.kaç senelik evlsiniz.korunuyormuydunuz?başka çocuk var mı ? çok sordum ama ben bile şoktayım seni düşünemiyorum ne haldesin?

Allah bağışlasın bebeğini.kuzenimde karnında şişlik şikayeti ile doktora gitmişti 6 aylık hamile olduğunu öğrenmişti ve üstelik doğum kontrol hapıda kullanıyordu.Röntgen çektirmişsin korkma sakın hiçbişey olmaz minumum dozlarda işlemler gerçekleştiriliyor.ayrıca 2 'li ve 3'lü testlerde dawn sendromuna bakıyorlar başka bişey belli olmuyor zaten.bence bebeğine hiç bişey olmaz o sana süpriz yapmak istemiş.sağlıkla doğar inşallah...

öncelikle rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.bence gerçek bir mucizeniz var su anda ne mutlu. kızmayın ama neredeyse özendim zira 8 haftalık hamileyim ve günler resmen geçmiyor sanki günler hiç geçmeyecek ben hiç mesela 24.cü haftaya gelemeyecim göbeğim ne zaman belli olacak diye içim içimi yiyor.ben de sizin aksinize adetim hiç geçmeden öğrendim 3. haftaydı belkide bu 5 hafta 5 ay gibi geçti wallaa:(( onu rabbim korumuş y,ne ona emanet edin.. hayırlı haberlerinizi bekleyeceğim..

Eşimde çok şaşırdı. Ailem ve eşim daha çok sevindiler , kız olsun çok istiyorlardı :) (eşim üç kardeş hepsi erkek olunca :)

Bir kaç araştırma yaptım , bazı doktorlar kullandıklarımın kesinlikle etkiliceğini söylesede bazıları %1 kadar küçük rakamlar verdi. İyice kafam karıştı diyebilirim ama benim gibi bir çok insan var bunu öğrendim:)

4D ultrason çektirdim , orda herhangi bir sıkıntı yok dendi pek anlamadım hızlı hızlı geçtiler iyi iyi diyip :) başka yerede gitmeyi düşünüyorum 4D için , onun dışında belki yardımı dokunur kordosentez yapmıyor devlet benim gibi madurların şansı hiç yok diyebilirim . Çoğunuz Allah korusun sakat veya başka birşeyde olsa altı aydan sonra kabullenmekden başka şansımız yokmuş.

Cevap yazan herkeze teşekkür ederim , yardımlarınız için sağolun.

kendi basınıza gebeliği sonlandıramazsınız
devlet arastırma hastanesine gitmelisiniz gerekli islemler yapıldıktan sonra sizi risk oranına göre yönlendireceklerdir
Rabbim korusun inşallah hersey yolunda gider zor bir durum ama bir an önce islemlerinizi başlatın

nasıl birşey bu yaa çok şaşırtıcı:44::44::44: hiçbir bedensel değişiklik olmaz mı, bulantın da olmadı demek ki, ara ara kanamalar olduysa onları da adet sandın, çok enteresan, artık doğdu doğacak yapacak birşey yok, aklına kötü şeyler getirme, inşallah sağlıkla doğar :emir_bebek:

arkadaşlar sanırım konu sahibi arkadaş doğum yapmıştır yada önümüzdeki günlerde yapacaktır arada bir girsede öğrensen bebeğin durumunu :)

öncelikle muhtemelen arkadaş doğum yapmıştır umarım sağlıkla almışsındır bebeğini kucağına
sonra hastaneleri suçlayanlara cevap:
6 aylık hamileymiş arkadaş kaç haftalık olduğunu yazsa daha sağlıklı olurdu. 2li 3lü testin zamanını kaçırmış zaten yapamazlar.
ayrıntılı usg bile olsa hiçbir şey %100 göstermez
ayrıca amniyosentez ve kordosentez için devlet hastaneleri üniversitelere sevk ediyo zaten
yani arkadaşa yaklaşımda bi anormallik olmamış.

ya bende çok merak ettim bu konuyu açan arkadaşı acaba doğumu nasılsı sağlıklımı bebeği :16:

ben de çookkk merak ettim.umarım sağ salim bebeğini kucağına almıştır:emir_bebek:

benim yengemde ayni durumu yasamisti cok sasirmistik 6 aylik hamileydi dogum yapti bebegi cok saglikliydi ama bebek 3 aylik olunca vefat etdi :((.insallah bu arkadas sag salim bebegini büyütür.

konuyu acıyoruz üzüntümüzü paylasıyoruz fikir edinmeye calısıyoruz
bu konudaki gibi neticeyi paylaşmıyoruz
Arkadaşımız insallah Rabbimden yavrusunu hayırlısıyla kucağına almıştır
ama lütfen neticeyi paylaşalım

bende de asırı kılo alımı var aklıma gelmıyo degıl gören herkes hamılemısın dıyo hamıle olamam dımı :(
Adetimi gününde geçirdim , herhangi bir ağrı sızı yada kusma olmadı . Hiç bir belirtisi yoktu . Bu ay adetim geçikti ve doktora gittik altı aylık hamile olduğumu öğrendim ne yapıcağımı bilmiyorum. Devlet hastaneleri günü geçtiği için hiç bir test yapmıyor sağlığı hakkında şüpelerim var , bu altı ay içinde doğum kontrol hapı da dahil bir çok ilaç kullandım ağır kaldırdım röntgen bile çekildim. Lütfen yardımcı olun kimse yönlendirmiyor ne yapabilirim ?

Ayrıca iki aylık iken devlet hastanesinde kan ve idrar tahlilide yapıldı ama hiçbirşey söylemediler(karın ağrısı için gittiğimde). :(

Back
X