• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya ben anlayamıyorum.altin yatırımı olan için iyi bisey değil miv:KK43: lütfen mantığını anlatır mısınız bana ben niye anlayamadım bir türlü bu isleri
Bu kadar hızlı artması hiç iyi değil. Bugün türkiyede %20 devaluasyon oldu :( tl %20 değer kaybetti..altin ve dolar artsa da altın yatırımı yaptığım için devaluasyon karşısında paranın değerini korudum. Ama sürekli her seye de zam geliyor. Yani tl nin değeri düştüğü gibi zamlar yüzünden alım gücü de düşüyor ve cok daha düşecek. Yani aslında bir kazancım yok.bu piyasada al-sat kazandırıyor. O da yüksek meblaglarda...

Ya ben anlayamıyorum.altin yatırımı olan için iyi bisey değil miv:KK43: lütfen mantığını anlatır mısınız bana ben niye anlayamadım bir türlü bu isleri

Canim suan sadece altin veya dolar yukselmiyor TL butun para birimleri karsisinda deger kaybediyor yani ekonomik kriz ile burun burunayiz
Tamam herkeste az cok altin var kar ettik gibi duruyor ama maaslarimiz eridi

Diyelim 1000 tl maasim var ve ben maasimla her ay 1000 tl.lik yiyecek aliyorken simdi o yiyecekler zamlandiktan sonra mesela 1300 tl tutacak (cunku dolarla birlikte her sey zamlanacak)
Bu durumda ne yapacağım? Ya bogazimdam kesip yine 1000 tl.ye daha az yiyecek alacagim Ki bu ozellikle cocuklu aileler icin zor ve sorumluluk isteyen biseu Ya da ayni seyleri almaya devam edip borclanmaya baslayacagim cunku benim maasim doviz yukseldi diye artmiyor, eger dolarla maas alan biri degilsek kimseninki boyle artmiyor

Yıldız Tilbe, tl bastığımiz gibi dolar da basalım demiş :KK66: kafa misss :)))

2.dünya savaşında naziler dolar ve sterlin basmışti..hiç bir uzman gerçeğinden ayirdedemedi.hala o sterlin ve dolarlar piyasada dolaşıyor :KK66: biz de basalim gitsin en iyisi :KK66:
Ilk sahte dolati Turkler yapti diye duymustum bende:oha:

Yıldız Tilbe, tl bastığımiz gibi dolar da basalım demiş :KK66: kafa misss :)))

2.dünya savaşında naziler dolar ve sterlin basmışti..hiç bir uzman gerçeğinden ayirdedemedi.hala o sterlin ve dolarlar piyasada dolaşıyor :KK66: biz de basalim gitsin en iyisi :KK66:
Hastasıyım o kadının :D
Hiç olmazsa somut bir çözüm önermiş :)))

Kızlar bankadaki altın hesabımda para tl olarak duruyordu düştü düşecek derken 1500 tl zarardayım
Bugün altın 232 iken elimdeki fizikiyi bozdurayım dedim eşim izin vermedi hafta sonu bak düşecek gibi olursa satarız dedi altın 192 iken al demişti almamıştım bu sefer eşimi dinledim iyide etmişim en azından fizikiden zarar etmedim

Canim ben secimden once bilezigin grami 180 tlye yukselmisken bi bozdurmayi dusundum secim geçer altin duser diye Ama annem izin vermemisti Sonra gercekten 180den dusmustu ve uzulmustum Fakat simdi 210a yaklasti bozdursam param degerini kaybedecekti
Yani diyosunki bozdurma :)

Çok hareketli bir gündü, kafam dagilsin diye arkadaşımla dışarıda kahve içtik ama yine sohbet ülke gündemine döndü. Patronu bayramdan sonra calisanlari ücretsiz izine cikartmayi düşündüğünü ve süreyi haftaya netlestirecegini söylemiş.
Arkadaşım muhasebeci olduğu için ona sen gel süreci değerlendiririz demiş.
Sonrasında da biraz mağaza gezip, marketlere uğradım.
İndirimde olan birkaç şey aldım. Şampuan, eşime tras bıçağı, buzluğa sucuk ve kasar.
Yarın detaylı bir liste yapıp eşimle alışveriş yapacağız.
Girdiğim tüm marketlerde aynı şeyi gördüm herkes stok yapıyor

Yani diyosunki bozdurma :)

Bozdurup ev araba vs mi alacaksin veya acil büyük bir borcun var da onu mu odeyeceksin?
Sen bilirsin canim
ben altinlari bu saydiklarim disinda hicbir zaman bozdurmayi dusunmedim 3 sene once evlenirken cumhuriyet 750 tl idi simdi 1600ü gecmis ya simdi fark ettim

Bunlar hep yastık altındaki dövizimi altınlarımı bozdurmadığım için oldu kızlar kusura bakmayın :63:

Valla TL'nin pul olduğunu gördükçe içim acıyor. Ettiğim kâr kâr değil ya. Sevinemiyorum bile

Ev alma hayalim vardı. Artık daha ne ev ben araba hiçbir şey alamam ben

Bankalara da bi güvensizlik geldi. Ani yükselme oldukça mobil şubeye girişe izin vermiyor. Alım satım yapamıyorsun

Hadi hırsız altını dedektörle bulur da doları Euro'yu bulamaz herhalde iyi saklayınca. Fiziki alıp evde saklıcam ya
Benim de ev hayalim vardi cok zor artik

Bozdurup ev araba vs mi alacaksin veya acil büyük bir borcun var da onu mu odeyeceksin?
Sen bilirsin canim
ben altinlari bu saydiklarim disinda hicbir zaman bozdurmayi dusunmedim 3 sene once evlenirken cumhuriyet 750 tl idi simdi 1600ü gecmis ya simdi fark ettim

Yok canım düşünce tekrar alırım diye muallaktaydım ama bozdurmamak mantıklı hakkısın

Bende bozdurmustum yukseldı diyekar yaptım ama gel gelelım daha da yukseldı şansıma tüküreyim bari 197lere inse razıyım en azından zarar etmem
Bu kadar yuksekken 197 hayal gibi sanki
300 e yol alacak diye korkuyorum
bu kadar artis hayatimizin her evresine yansıyacak yeme icme saglik egitim vs..

Back
X