• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korktugumuz basimiza geldi. Abimin ev ve araba kredi borcu var. Ev kredisi kisa vade 2100 gibi bi rakam oduyor. Daha 3 yil var bitmesine. Araba icinde yarisini kredi cekti yarisini arkadasindan euro borc aldi. Dun abimin patronu demis artik prim yok. Abim magazada o kadar cok satis yapiyorduki rakip magazanin 10 gunluk cirosunu tek basina 4-5 gunde yapiyordu. Mahallede taninir cok sever herkes ondan alir. Ee simdi satis yok prim yok. Artik magaza senetlede satis yapmicak. Taksitleri uzun yapamicakmis. Yani cok satista olmayacak. Maasiyle bu borclar odenemeyecek. Evi toplayip babamlarin yanina tasincaklar. Yegenimide dun yengem duyunca konusmus kresten almis. En cok ona uzuldum. Oglan kreste cok iyiydi. Ben karsiliyim desem benimde taksitlerden elimde para kalmiyor. Ben uzulmiyim diye dun soylemediler. Annemin sesinden anladim anlatti mecbur. Her sey istuste nasil gelir yaa :(

Korktugumuz basimiza geldi. Abimin ev ve araba kredi borcu var. Ev kredisi kisa vade 2100 gibi bi rakam oduyor. Daha 3 yil var bitmesine. Araba icinde yarisini kredi cekti yarisini arkadasindan euro borc aldi. Dun abimin patronu demis artik prim yok. Abim magazada o kadar cok satis yapiyorduki rakip magazanin 10 gunluk cirosunu tek basina 4-5 gunde yapiyordu. Mahallede taninir cok sever herkes ondan alir. Ee simdi satis yok prim yok. Artik magaza senetlede satis yapmicak. Taksitleri uzun yapamicakmis. Yani cok satista olmayacak. Maasiyle bu borclar odenemeyecek. Evi toplayip babamlarin yanina tasincaklar. Yegenimide dun yengem duyunca konusmus kresten almis. En cok ona uzuldum. Oglan kreste cok iyiydi. Ben karsiliyim desem benimde taksitlerden elimde para kalmiyor. Ben uzulmiyim diye dun soylemediler. Annemin sesinden anladim anlatti mecbur. Her sey istuste nasil gelir yaa :KK43:
Gecmis olsun. Evin kredisini mi ödeyemicek evden neden cikiyor

valla bende tatile 1 koli su alıp gitmiştim otelin dolabında soğutup gezmeye giderken alıyoduk yanımıza :KK70:

ağlanacak halimize gülüyoruz napalım :KK70:
bizim otelde mınıbar vardı içi dolu ve ucretli tabiki küçük su 4tl dusun mınıbarı da kullanmak yasakmıs odaya dısardan yıyecek vs sokmakta yasaktı
biz de habıre dısardan aldk cantama doldurdum:halay:
eşim diyoki çakallar,yer mi anadolu çocuğu:KK70:

Korktugumuz basimiza geldi. Abimin ev ve araba kredi borcu var. Ev kredisi kisa vade 2100 gibi bi rakam oduyor. Daha 3 yil var bitmesine. Araba icinde yarisini kredi cekti yarisini arkadasindan euro borc aldi. Dun abimin patronu demis artik prim yok. Abim magazada o kadar cok satis yapiyorduki rakip magazanin 10 gunluk cirosunu tek basina 4-5 gunde yapiyordu. Mahallede taninir cok sever herkes ondan alir. Ee simdi satis yok prim yok. Artik magaza senetlede satis yapmicak. Taksitleri uzun yapamicakmis. Yani cok satista olmayacak. Maasiyle bu borclar odenemeyecek. Evi toplayip babamlarin yanina tasincaklar. Yegenimide dun yengem duyunca konusmus kresten almis. En cok ona uzuldum. Oglan kreste cok iyiydi. Ben karsiliyim desem benimde taksitlerden elimde para kalmiyor. Ben uzulmiyim diye dun soylemediler. Annemin sesinden anladim anlatti mecbur. Her sey istuste nasil gelir yaa :KK43:
Allah kolaylık versın cümlemize

Gecmis olsun. Evin kredisini mi ödeyemicek evden neden cikiyor
Soyle kendi evinde oturmuyor. Kendi evini 1000e kiraya verdi. Oturdugu eve 850 veriyor. Kiracisi tasinicam demis. Simdi depozitosunu oturuyor yani abime bu ay kira vermicek. Kiraci bulana kadar epey sure gecerbilir. Birde zaten aldigi kira oturdugu evin kirasini karsiliyor 150 tl kaliyor ama maasi borcunu ancak oder. Alisveris ve giderler icin para kalmiyor. O yuzden babam demis gelin yanima. Kira vermeyin borcu rahat odeyin. Bide onumuz kis dogalgaza zam geldi derken cok zorlanacak.

Soyle kendi evinde oturmuyor. Kendi evini 1000e kiraya verdi. Oturdugu eve 850 veriyor. Kiracisi tasinicam demis. Simdi depozitosunu oturuyor yani abime bu ay kira vermicek. Kiraci bulana kadar epey sure gecerbilir. Birde zaten aldigi kira oturdugu evin kirasini karsiliyor 150 tl kaliyor ama maasi borcunu ancak oder. Alisveris ve giderler icin para kalmiyor. O yuzden babam demis gelin yanima. Kira vermeyin borcu rahat odeyin. Bide onumuz kis dogalgaza zam geldi derken cok zorlanacak.
Anladim. Allah kolaylik versin. Zor olacak ama durumlar duzelene kadar mecbur idare edecekler

Anladim. Allah kolaylik versin. Zor olacak ama durumlar duzelene kadar mecbur idare edecekler
Birde yengem abimin aldigi yuksek primlere guvenip evin esyalarini degostirecekti. Allahtan degistirmedi. Bu zamanda isinide guven olmuyor. Her sey tepetaklak olabiliyor.

Birde yengem abimin aldigi yuksek primlere guvenip evin esyalarini degostirecekti. Allahtan degistirmedi. Bu zamanda isinide guven olmuyor. Her sey tepetaklak olabiliyor.
Bende salon takimimi atacaktim iyiki atmamisim . Yerde mi otururduk acaba:KK14::KK70:tövbe tövbe. Valla asabım cok bozuk dünden beri

kızlar sabah 104 e sattığımız yudum 18 lt yağ an itibariyle 120 tl oldu
kafayı yiyeceğim
bu toptancı olarak bizim alışımız düşünün
daha bizden alıp satacaklar var
Biz geçen hafta almışız yağ 5 litre bizim ayçiçek yağ (4lü paket, 1.25lt×4), 28.90 tl

Stok yapsanda eninde sonunda o rakama alınacak
Gimat toptancı malzeme vermiyormuş zammı bekliyormuş herkes fırsatçı oldu
Sanki yağı dolarla alıyoruz ya bazen abartıyoelar
Bizim apartman aidatını asgari ücret çıktı diyerek artıranlar gibi
Bütün giderlerin asgari ücretle yada dolarla ilgisi yok
Maaşlar yerinde sayar o hep sabit

Ben stok yapın diyince dalga geçen tüm dostlara duyurulur
bazı yorumlara ben de ck kızıyorum canım sanki dersin stok yapan evı markete cevırıyor
benzin alan adamın sözü gibi dolar arttı dıyolar ben hep 50liralik alıyorum farketmez bana dıyo:işsiz:

Stok yapsanda eninde sonunda o rakama alınacak
Gimat toptancı malzeme vermiyormuş zammı bekliyormuş herkes fırsatçı oldu
Sanki yağı dolarla alıyoruz ya bazen abartıyoelar
Bizim apartman aidatını asgari ücret çıktı diyerek artıranlar gibi
Bütün giderlerin asgari ücretle yada dolarla ilgisi yok
Maaşlar yerinde sayar o hep sabit
Malesef yagin ham maddesi dolar uzerinden alindigi icin dolara zam geliste yagada geliyor
Ben gimatta calisiyorum
Mal vermeme durumumuz yok ama toplu mal cikisimiz yok

Evi markete çeviren olsa bile kime ne, benim eski evimdeyken yaşlı bir çift vardı herşeyin en büyüğünü,çuvalla alırdı megersem bütün çocuklara alışverişi onlar yapıyormuş. Ayrıca yerin ve Paran varsa yaparsın geçen bir arkadaş yazmıştı ya on paket wcc kağıdı aldım diye mesela. Olabilir yani kullanılacak birşey iki yıl kalsa ne olur.
Eninde sonunda zamlı fiyattan alacağız herşeyi mecbur ama daha zamlar yansimadan da alınabilecek şeyler alınmalı bana göre. Her ürüne bir lira iki lira niye fazla verilsin. zam olacağı çok bariz bir gerçek. Bile bile niye fazla odeyelim.
Ben evim için alınabilecek herşeyi alacağım, işyerinde satın alma ilede konuştum onlarda sirket icin aynı seyi uygulayacaklarini söyledi.
Dün bina toplantımız vardı,komşularimla sohbet ettik geneli görmüş geçirmiş yaşını almış insanlar onlar da aynı şeyi söyledi.
Diyelim ki herşey yoluna girdi zam gelmedi durumu olsa bile ki sanmıyorum bunu zaten tüketiyoruz birkaç ay mutfak masrafım olmaz yine bir kaybım olmaz

Bende salon takimimi atacaktim iyiki atmamisim . Yerde mi otururduk acaba:KK14::KK70:tövbe tövbe. Valla asabım cok bozuk dünden beri
Ben de bu sene doğudan dönüşte ev esyalarimin çoğunu yenilemeyi düşünüyordum. Artık bunlarla da idare edebilirimdeyiz maalesef.
Inşallah bu dönemi ülkece cabuk atlatiriz.

Evi markete çeviren olsa bile kime ne, benim eski evimdeyken yaşlı bir çift vardı herşeyin en büyüğünü,çuvalla alırdı megersem bütün çocuklara alışverişi onlar yapıyormuş. Ayrıca yerin ve Paran varsa yaparsın geçen bir arkadaş yazmıştı ya on paket wcc kağıdı aldım diye mesela. Olabilir yani kullanılacak birşey iki yıl kalsa ne olur.
Eninde sonunda zamlı fiyattan alacağız herşeyi mecbur ama daha zamlar yansimadan da alınabilecek şeyler alınmalı bana göre. Her ürüne bir lira iki lira niye fazla verilsin. zam olacağı çok bariz bir gerçek. Bile bile niye fazla odeyelim.
Ben evim için alınabilecek herşeyi alacağım, işyerinde satın alma ilede konuştum onlarda sirket icin aynı seyi uygulayacaklarini söyledi.
Dün bina toplantımız vardı,komşularimla sohbet ettik geneli görmüş geçirmiş yaşını almış insanlar onlar da aynı şeyi söyledi.
Diyelim ki herşey yoluna girdi zam gelmedi durumu olsa bile ki sanmıyorum bunu zaten tüketiyoruz birkaç ay mutfak masrafım olmaz yine bir kaybım olmaz
Biz bugün kızımla grafikten yüklüce alışveriş yaptık :KK70:
Eşim esöylenmeye cekiniyom. Muhtemelen anlamayacak olsun. Kizim babam bizi soyle yapacak boyle yapacak dedi durdu yazık. Bh kadar

Her zaman yazıyorum canım ama anlamayan anlamıyor naparsın.
İnsanların enerjisini düşürmeye çalışan hiç yorum yapmasın zaten.
Kendi işine baksın.

İstersem 2 senelik stoklarım, benim tercihim ,kime nee .

Herkes kendi tercihine göre hareket ediyor . Öylesine hiç cevap yapmamayı tercih ediyorum .

Her zaman yazıyorum canım ama anlamayan anlamıyor naparsın.
İnsanların enerjisini düşürmeye çalışan hiç yorum yapmasın zaten.
Kendi işine baksın.

İstersem 2 senelik stoklarım, benim tercihim ,kime nee .

Herkes kendi tercihine göre hareket ediyor .
ben kolay yolunu buldum canım daha evvelden de oyle yapıyodum bu topıgı ck sevıyorum mesela sevmedıgım tarz yorum yapanları göz ardı et secenegı var ya ona tıklıyorum ekrana bıle dusmuyor
istersen tıklayıp oyle bakabılıyosun

Back
X