• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Migros eve uzak ama Carrefour var akşam oraya bakacağım, Sütaş tereyağı indirimdeydi onlardan almak istiyorum
bakmak lazım aslında. ben internetten köy tereyağı sipariş etmek istiyorum ama o da şansıma iyi çıkar mı bilemiyorum. tavsiyesi olan varsa severek değerlendiririm ;)

tereyagini tadarak alman iyi olur ben mewkwtten getirdim
haklısın aslında. ben yemeklik tuzlu tereyağını seviyorum. daha önce indirimde kebir marka bulmuştum migrosta hoşuma gitmişti. pınar , sütaş o lezzeti vermiyor bana. açıktan mandıralardan bakayım olmazsa...

bakmak lazım aslında. ben internetten köy tereyağı sipariş etmek istiyorum ama o da şansıma iyi çıkar mı bilemiyorum. tavsiyesi olan varsa severek değerlendiririm :KK66:
Ben doğudan tereyağı getirtiyorum, bir tanıdık aracılığı ile. Ama onun fiyatı çok pahalı olduğu için sadece kahvaltıda kullanıyorum yemeklere Sütaş kullanıyorum. Torku, pınar falan da indirimde olursa alıyorum.
Geçen sene yöresel günlerden tereyağı aldım, tattirdigi mükemmeldi, biraz aldım. sonra netten sipariş verdim. Gelen paket bildiğin tuzlu margarin!!! Onun için pek güvenemiyorum gıda alışverişinde internete

haklısın aslında. ben yemeklik tuzlu tereyağını seviyorum. daha önce indirimde kebir marka bulmuştum migrosta hoşuma gitmişti. pınar , sütaş o lezzeti vermiyor bana. açıktan mandıralardan bakayım olmazsa...
nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama cevrende acik süt satan yerlerde ya da sehirlerin tanitim gunleri oluyor oralardan bakabilirsin
ben nisan ayi. gibi artvin gunlerine.gittim tereyagi ceviz almisti.

Ben doğudan tereyağı getirtiyorum, bir tanıdık aracılığı ile. Ama onun fiyatı çok pahalı olduğu için sadece kahvaltıda kullanıyorum yemeklere Sütaş kullanıyorum. Torku, pınar falan da indirimde olursa alıyorum.
Geçen sene yöresel günlerden tereyağı aldım, tattirdigi mükemmeldi, biraz aldım. sonra netten sipariş verdim. Gelen paket bildiğin tuzlu margarin!!! Onun için pek güvenemiyorum gıda alışverişinde internete
ben de sadeyağ istiyorum aslında, urfa ya da antepten ama tavsiye olmadan emin olamıyorum..bi de mandıraları gezeyim. çok pahalı hakkaten. ama düşkünlüğümüz var bizim zeytinyağı ve tereyagına. aradığımız lezzeti bulamayınca keyif alamıyoruz....

nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama cevrende acik süt satan yerlerde ya da sehirlerin tanitim gunleri oluyor oralardan bakabilirsin
mandıra var bolca gidip oralara bakayım canım, teşekkür ederim tavsiye için. aklıma gelmemişti mandıra nedense. ya da yöresel köy pazarları oluyor oralarda da olabilir...

Eskiden feshanede oluyordu o günler, çok alışveriş yapıyordum
Şimdi Maltepe'de mi yapıyorlar

Ben de marketten vakfı kebir alıyorum ya da kv memleketten gönderiyor.

Aynen ben de çok seviyorum bir de bazlama ısıtıp bol tereyağlıyorum bazen de bazlama içine doldurun ve peynir de tabi tost yapıyorum
memlekete gidince sabahlari taze tereyegini ekmege surup yedim harikaydı
her seyin doğali yerinde guzel ama malesef her zaman mumkun olmuyor
sütü koyde 2 lira 25 kr satiyorlar millet pahalı diye almak istemiyor koyluden sehirde bulamiyoruz bulsak da 4 tl den dusuk olmuyor

Kızlar pazara gittim, resmen hicbirsey yok, olanlarda geçen haftanın iki katı. Domates 6 TL, maydanoz bile 3 TL.
Yürüyüş yapıp dondum
coook pahali simdi bayram haftasi ya onumuzdeki hafta belli olur
gelirken yollarda kamyonlar domates patates fasulye tasiyordu bizlere gelene kadar kat kat pahalanıyor
bende domates sosu yapcam o ladar yüksekse yapamam

memlekete gidince sabahlari taze tereyegini ekmege surup yedim harikaydı
her seyin doğali yerinde guzel ama malesef her zaman mumkun olmuyor
sütü koyde 2 lira 25 kr satiyorlar millet pahalı diye almak istemiyor koyluden sehirde bulamiyoruz bulsak da 4 tl den dusuk olmuyor
Evet biz de anlar da 4 tl den alıyoruz

coook pahali simdi bayram haftasi ya onumuzdeki hafta belli olur
gelirken yollarda kamyonlar domates patates fasulye tasiyordu bizlere gelene kadar kat kat pahalanıyor
bende domates sosu yapcam o ladar yüksekse yapamam
Kaç gündür evde olunca sebze falan birşey kalmadı evde, biraz da buzluğa birşeyler daha atayım dedim ama malesef. Kimsede pek birşey almadı.
Pazar günleri araba geliyor mahalleye, bahçeden toplayıp taze taze getiriyor ondan alırım yarın. Ben bugün yapayım bitsin yarın da rahat rahat dinlenirim diye düşündüm ama olmadı.

Kızlar bugün kışlık menemenimi de yaptım. 10 kg domates ve 2 kg sivri biberden 11 orta boy kavanoz çıktı. Bana fazlasıyla yeter artar bile. Onun dışında bugün eşimle evde ölçtük, biçtik, kullanışsız dolaplara raf yaptırmaya karar verdik. Gardropta eşimin tarafındaki elbise asmak için olan kısıma 3 raf yaptıracağız, bodrum katında elektrikli süpürge vs. koyduğum dolabın üstüne de bir raf ve de yine bodrum kattaki 2 kapaklı dolabın içine 2 raf yaptırıp onu da kiler gibi stok yiyecek ve temizlik malzemelerini koyacağım. Sizce temizlik malzemeleri ve yiyecek stoklar aynı dolapta olsa kokular yiyeceklere geçer mi ? O dolapta şu an yağ, ceviz, salça ve bakliyat var.

Kızlar bugün kışlık menemenimi de yaptım. 10 kg domates ve 2 kg sivri biberden 11 orta boy kavanoz çıktı. Bana fazlasıyla yeter artar bile. Onun dışında bugün eşimle evde ölçtük, biçtik, kullanışsız dolaplara raf yaptırmaya karar verdik. Gardropta eşimin tarafındaki elbise asmak için olan kısıma 3 raf yaptıracağız, bodrum katında elektrikli süpürge vs. koyduğum dolabın üstüne de bir raf ve de yine bodrum kattaki 2 kapaklı dolabın içine 2 raf yaptırıp onu da kiler gibi stok yiyecek ve temizlik malzemelerini koyacağım. Sizce temizlik malzemeleri ve yiyecek stoklar aynı dolapta olsa kokular yiyeceklere geçer mi ? O dolapta şu an yağ, ceviz, salça ve bakliyat var.
Market raflarında peçete ile yanyana olduğunda peçeteye geçiyor deterjan kokusu.hatta Türk kahvesine de geçtiğini görmüştüm bir keresinde... Geçebilir gibi geldi bana.riske atmamak gerek sanki.

Kisliklariniz da hayırlı olsun, sağlıkla keyifle yemek nasip olsun ;)

Back
X