• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynen 2 gün önce 20 kilodan konserve domates yaptım 25 kavanoz çıktı hepsine sıfır aynı desen kapak taktım valla bir tanesi bile tutmasa nasıl üzülürdüm
Tutmamasından ziyade az bir hava bile alsa sızdırmadan bakteri gelişme ihtimali var o yüzden de korkuyorum, alıyorum hemen yeni kapak. Bir de rengi az bile farklı gelse bana kullanmıyorum o şişeyi. Botilinum diye bir toksin var, çok öldürücü. 4 kişilik bir aile bu yüzden ölmüştü, geçen yıllarda.

Tutmamasından ziyade az bir hava bile alsa sızdırmadan bakteri gelişme ihtimali var o yüzden de korkuyorum, alıyorum hemen yeni kapak. Bir de rengi az bile farklı gelse bana kullanmıyorum o şişeyi. Botilinum diye bir toksin var, çok öldürücü. 4 kişilik bir aile bu yüzden ölmüştü, geçen yıllarda.
Evet evet aynen öyle kokluyorum bakıyorum emin olduktan sonra Gönül rahatlığı ile tüketiyoruz . Kapakları öyle fazla kullanmam ben hemen atarım onlarda bi garipleşiyor çünkü

Neyyyyyy :KK57:

Neyin rengi farklı gelse?
Amannn şu an tırsmış durumdayım konserve işinden.

Neyyyyyy :KK57:

Neyin rengi farklı gelse?
Amannn şu an tırsmış durumdayım konserve işinden.
Dur canım panik yapma :) az görülen bir durum ama yine ihtimal var. Ben konserve yaparken elimden geldiği kadar hijyenik olmaya çalışıyorum. Bir de içine koyduğum şeyi halen ocağın altı yanıkken, yani sıcak sıcak koyup sıkıca kapatıyorum. Ters çeviriyorum. 2-3 gün kapaklarda atan var mı onu kontrol ediyorum. Sonraki kullanımlarda şişeler arasında renk farkı var mı ona bakıyorum. Mesela menemenin biri daha bulanık biri parlak kırmızıysa bulanık olanı atıyorum, kullanmıyorum. Sadece 1 kere başıma geldi. O zaman da eski kapak kullanmıştık. Turtanın dediği yöntem de mantıklı. Kapak içe göçmüşse kullanma.

Dur canım panik yapma :) az görülen bir durum ama yine ihtimal var. Ben konserve yaparken elimden geldiği kadar hijyenik olmaya çalışıyorum. Bir de içine koyduğum şeyi halen ocağın altı yanıkken, yani sıcak sıcak koyup sıkıca kapatıyorum. Ters çeviriyorum. 2-3 gün kapaklarda atan var mı onu kontrol ediyorum. Sonraki kullanımlarda şişeler arasında renk farkı var mı ona bakıyorum. Mesela menemenin biri daha bulanık biri parlak kırmızıysa bulanık olanı atıyorum, kullanmıyorum. Sadece 1 kere başıma geldi. O zaman da eski kapak kullanmıştık. Turtanın dediği yöntem de mantıklı. Kapak içe göçmüşse kullanma.
Panik atak var bende canım zaten , şimdi gelir gider o Kavanozlara takarim. :) buzluga el atıp çıkaracaklarımı çıkarip buzluga atayım bari bu nohutlari.

Kızlar sorun çözüldü. Sabah sabah oluşturduğum sayfa kalabalikligindan dolayi kusura bakmayın ;)

Şöyle çözdüm. Buzluktan biraz çilek, tavuk,tavuk suyu ve mercimek çorba çıkardım.

Biraz nohut, tavuk ve tavuk suyu ile tavuklu nohut yemeği yaptım. Yemeğim yoktu bugün. Akşama da pilav yaparım yanına.

Çilekleride nişasta ve şeker ile kaynatıp çilek soslu irmik tatlısı yapacağım.
Buzluktan oldukça yer açıldı nohutlari bi güzel poşetleyip yerleştirdim.

Çıkardığım mercimek çorba ile de yarın mercimek köftesi yapacağım. Arkadaşlarla bulusacaktim ne götürsem diye düşünüyordum. İyi oldu ; )

Hepinize sonsuz teşekkürler , iyi ki varsınız :KK68::KK36:

Bizim Kızların hepsi çok iyi niyetlidir ,kırmadan cevap verir düşünce tarzları ne olursa olsun o yüzden seviyorum burayı :KK36:
Şaka da yapmak istemiş olabilirsin aslında
gercekten de bu topik öyle herkes ıyı nıyetıyle soyluyor art nıyet aramıyor bazen arkadaslar arasında bıle bu boyle olmuyorum
hepınızı ayrı ayrı sevıyorum
cuma bereketi evinizin üzerine olsun:KK68::KK68:

Kızlar sorun çözüldü. Sabah sabah oluşturduğum sayfa kalabalikligindan dolayi kusura bakmayın :KK66:

Şöyle çözdüm. Buzluktan biraz çilek, tavuk,tavuk suyu ve mercimek çorba çıkardım.

Biraz nohut, tavuk ve tavuk suyu ile tavuklu nohut yemeği yaptım. Yemeğim yoktu bugün. Akşama da pilav yaparım yanına.

Çilekleride nişasta ve şeker ile kaynatıp çilek soslu irmik tatlısı yapacağım.
Buzluktan oldukça yer açıldı nohutlari bi güzel poşetleyip yerleştirdim.

Çıkardığım mercimek çorba ile de yarın mercimek köftesi yapacağım. Arkadaşlarla bulusacaktim ne götürsem diye düşünüyordum. İyi oldu ; )

Hepinize sonsuz teşekkürler , iyi ki varsınız :KK68::KK36:
ooo süper çözüm olmuş, kavanoz alacaktın, kapak alacaktın o paradan da kar ettin :)

suyla karıştırıpmı kullanıyosun canım yoksa kapağı dolduruyomusun
Daha küçük boyutta olup daha cok yikayanlar konsantre oluyor.
Ben onları tercih ediyorum. Öyle kapağı falan doldurmuyorum.
Makina gözüne göz kararı dokuyorum. Yıkarken zaten suyla karışıyor.
Perdelerde sadece kapağı tamamen doldurup koyuyorum.
Diğer çamaşırlar sürekli yıkandığı için fazla koymuyorum

Back
X