• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dördüncü mü yolda valla maşallah allah kaldırabilene veriyor denek ki .ben bir posta makine atıp asmaya üşeniyorum allah biliyor da ondan mi bebek vermiyor acaba :)
Bana da bu yüzden bebek vermiyor olabilir :olamaz: Allah'ım bana ceza ver ikiz yolla diyesim geldi :)

iyiniyetli iyiniyetli cnm bransin ne hangi sehirdesin
kolay gelsin bak kahve dedin gidip kendime bir nescafe yapayim
Canim rehber ogretmenim. O kadar işimin arasında kızım da kuaföre götür beni diye tutturdu. Başıma geçti. Az sonra şehre ineriz. Dönüşte işleri hallederim. Senin branş ne cnm

Kızlar cuma biraz hasta gibiydim pazara çıkamadım. Alışveriş işini bugün hallettim, menümde bazı değişiklikler oldu. Bamya bulamadım onun yerine semizotu aldım, yemeğini yapacağım. Bir de balık aldım, somon ve levrek. Fırın yemeklerinden birinin yerine balık yapacağım. Balık bu sıralar uygun fiyatlı, o yüzden biraz fazla alıp 2 pişirimlik de buzluğa attım. Bu kış haftada 1 gün balık yapmaya çalışacağım, genelde hep öyle diyorum ama sonra ev çok kokuyor diye cayıyorum, bakalım nasıl olacak. Kızartmaya üşeniyorum, fırına atar atar yaparım, silerim sonra. Tüm alışverişim 123 tl tuttu. İçinde meyve, sebze, salata malzemesi, balık, peynir, kaşar, süt, yumurta ve 10lu cep mendili var. Mendil de stokta yerini aldı. 1 hafta için 200den aşağıdayım şimdilik hem de fazla aldığım balıklarla.

Dördüncü mü yolda valla maşallah allah kaldırabilene veriyor denek ki .ben bir posta makine atıp asmaya üşeniyorum allah biliyor da ondan mi bebek vermiyor acaba :)
Evet 4. olacak allah izin verirse :bicak:
Vakti zamanı gelince hayırlı sağlıklı çocuklar nasip etsin rabbim :KK36:
Ben de üşeniyorum asmaya. Bazen iki kere yıkadığım oluyor üşendiğimden kalıyor makinede. Kurutma makinesi istiyorum inşallah. O da çok zamlanmış :KK43:

ben de bikax hafta sonra perde yıkamayı planliyorum hava serinlesin diye
haftada en fazla 3 kez bulasik 3 kez camasir makinesi limiti koydum kendime
elektrik faturasi gelmedi herkes zamdan şikayetci bakalim kac gelecek
Camları açmıyorum canım artık
halılarımı bende ekim ayında vermeyi düşünüyorum
Biz ağustos ayında evde yoktuk elektrik faturası 42 tl gelmiş evde yokken bu kadar geliyorsa evdeyken 80 i geçer

Bugün ben de supurge tuttum. Yerleri sildim. Toz alicam oglanin kıyafetlerini asmistim.

Bizde de cok sık camasir yikanir. oglaninkini ayri kendimizinki renkli ve beyazlar olarak ayri yikarim. Bizde de camasir cok cikar. Hic acmasam haftada en az 3 kere makine calisir. Ama beyazlar cok temiz olmuyor. arkadaşımız Bize biraz yaprak vermışti. Onları haşladım ama buzdolabında da yer kalmadı babaannemin buzluğunu getirsem Bu saatten sonra doldurabilir miyim emin degilim.

iyiniyetli iyiniyetli sende bakliyat haslamissin kapya ve domatesleri dolaba atmalik mi yapcaksin canım yoksa baska bisey mi

Bugün ben de supurge tuttum. Yerleri sildim. Toz alicam oglanin kıyafetlerini asmistim.

Bizde de cok sık camasir yikanir. oglaninkini ayri kendimizinki renkli ve beyazlar olarak ayri yikarim. Bizde de camasir cok cikar. Hic acmasam haftada en az 3 kere makine calisir. Ama beyazlar cok temiz olmuyor. arkadaşımız Bize biraz yaprak vermışti. Onları haşladım ama buzdolabında da yer kalmadı babaannemin buzluğunu getirsem Bu saatten sonra doldurabilir miyim emin degilim.

iyiniyetli iyiniyetli sende bakliyat haslamissin kapya ve domatesleri dolaba atmalik mi yapcaksin canım yoksa baska bisey mi
Kapyalar sos olacak canım. Domateslerde konserve olacak. Bu postadaki domatesleri rondodan geçirip kaynar iken kavanozlara doldurup ters çevirerek konserve yapacağım.

Selam kızlar, otelden ayrıldık birkaç günlük keyfi sefa burada sona erdi. 5ucagi ile dönüyoruz.
Meyve aldım buradan, çok güzel paketleyip getirdiler birkaç hafta yeter bize.
Makinaları konuşmuşsunuz, biz iki kişiyiz her hafta üç makina çamaşır mutlaka yıkanır. Makina 8kg dolmadan açmıyorum ama evde işte hergun farklı kıyafet oluyor. Bir makina renkli bir makina beyaz, bir hafta nevresimler diğer hafta havlu bornozlar her hafta 3 oluyor.
Bulaşık haftada 4 falan çalışır elde hicbirsey yikamiyorum, bir gün açmadan diğer gün mutlaka çalıştırmak gerekiyor.
Ben ütü ve firini fazla kullanmıyorum ayda bir ancak çalışıyor. Utu yapmayi sevmiyorum eşimin son gömleği kalana kadar genelde yapmıyorum.
Fırını da açınca yemek peşine kek ve börek atarak yine seri üretime geçiyorum:)
Kettil artık kullanmiyorum, tost makinası da çok çalışır bizde.
Bir de süpürge haftada bir dikey Süpürge ile süpürüyorum ayda bir de büyük temizlik yapınca elektrik süpürgesini takıyorum.
Ama bu evde eşyaların fişini çekemiyorum, çamaşır, bulaşık, Ocak, aspiratör, kombi hepsi tezgah altı, dolap arkasi gibi el ulaşmayan yerlere monte edilmis durumda:(

iyiniyetli iyiniyetli masallah cnm harikasin bu kadar yogun ve calisirken esin yardimci oluyor mu sana hic durmuyorsun

K kahvemsi mutluluk tatil bitince bir gizun cokuyor saglik olsun pozitif enerjiyle kurkcu dukkanina don cnm insallah
T tatlu cnm teşekkür ederim. Kısa hazırlığın yanında bir de şu ekonomik kriz dolayısıyla çok yoğun geçti. Koştur koştur kantine al al şunu da alayım bunu da alayım. Alırken üzülüyorum böyle değişik bir psikolojideyim. Krize ayak uydurmaya çalışıyoruz.
Canim eşim konserve yaparken yardımcı olur. Oğlus arada bulaşık makinasını yerleştirmeye yardim eder. Odasını toplatirim becerebileceklerini yapar. Kızıma kendi odasını toplayıp temizlettim. Bazen çok az ütü veririm. Eşim kendi utulerini yapar. Yetistiremezsem sinirli oluyorum içimden canavar çıkıyor resmen.

Evet 4. olacak allah izin verirse :bicak:
Vakti zamanı gelince hayırlı sağlıklı çocuklar nasip etsin rabbim :KK36:
Ben de üşeniyorum asmaya. Bazen iki kere yıkadığım oluyor üşendiğimden kalıyor makinede. Kurutma makinesi istiyorum inşallah. O da çok zamlanmış :KK43:
Amin canım hamilelerin duası kabul olur derler bana da bebek nasip etsin rabbim tez vakitte inş

Herkese merhaba evin görünen yerlerini üstün körü süpürdüm misafir banyosunu ıslak banyo bezleri ile sildim
Çikolatalı fındıklı kek, kısır, zeytinyağlı fasulye,Elmalı turta, mısır haşladım (programa uymadım kumpir yapmadım)
Misafirleri bekliyorum 4. Tur makinede çamaşır yıkıyorum yarın beni ütüm bekler.

Selam kızlar mutlu pazarlar.. .
Bugün yine ekstra mesai çalıştım ..
Bende fişleri prizden çekmiyorum çoğunu maalesef.. elektrikli süpürge gerektiğince kettle neredeyse hiç, bulaşık makinesi 2 günde bir, çamaşır makinesi haftada sanırım 5 oluyor . Elde yıkanan renkliler ,elde yıkanan açık tonlar ,2 renkli ,1 beyaz genelde. Kış gelince kurutması problem büyük bir kapalı balkonum var ama ..

Mutlu pazarlar kızlar.
Ben yine duramadım markete gittim. Biraz daha stok yapmam gerekiyordu. Bu son artik. Yani öyle olmasını umuyorum. Bazı paketleri açınca kilerdekiler yeterli gelmedi gözüme. O yüzden bugün de;
2,5 kg kırmızı mercimek
2,5 kg bulgur
2,5 kg pirinç
12 adet makarna
5 kg şeker
5 kg un
1 kg kuru fasulye
Büyük boy koteks
30 lu yumurta
2 tane tekerlek kaşar peyniri
6 li soda ve 6 li gazoz
Puding çekirdek vs alarak toplam 165 tl harcadım geldim. Kredi kartım 15 tl bonus verdi o iyi oldu. Iki üç aydır stok yapma uğruna market masrafım üçe katladı resmen.
Yarından itibaren daha düzenli planlı ve az harcamalı günlere gireceğiz. Akşam oğlanlarla yemek menümüzü belirledik. Biz hazırız.
Bu hafta ile beraber çocukların okul masrafları da zorlayacak. Özellikle kaynak kitaplar ve üniversiteye hazırlık kitapları çok tutacağa benziyor. O yüzden çok dikkatli harcama yapmak zorundayım.

:işsiz: az önce çalıştığım birimde arkadaş aradi.:hasta: 10 kişilik gün grubu kurmuşlar.. sen katılırsın diye 10.kişi seni yazdık dedi..:63: ben güne karşıyım.. güne girmiyom dedim:KK11: tövbe tövbe...ya ben rahat birikim ve borç yapan insanım ..her ay ayırdığım limit belli:sinirli: sosyalleşme olacakmış benim için.. :KK17: sanki asosyalim de..pufff

Back
X