• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylik bir oğlum var .gündüzleri onla ilgileniyorum akşam yazma yapiyorum .ve asker esiyim esimin yolunu bekliyorum .hayatım birAz zor geçiyor ama olsun .tek basina herseyin üstesinden gelmeye çalışıyorum.ve basariyorum galiba.
Kolaylıklar diliyorum size..

karamelli_turta karamelli_turta 10 yıl kredi ödemek çok gibi geliyor haklısın
Ama ilk bir veya iki yıl ödemeler zorlayacak sonra sabit ödeme olduğu için zorlanmadan ödenecektir.
O arada da biraz birikim yapıp ara ödeme ya da faizler düşerse yapılandırma ile borcu daha kısa sürede de kapatabilirsin.
Daha kısa sürede bitsin diye en başından sıkıntıya girmektense istediğin evi alıp on yıl kredi çekmek bana daha mantıklı geliyor canim

Ama ilk bir veya iki yıl ödemeler zorlayacak sonra sabit ödeme olduğu için zorlanmadan ödenecektir.
O arada da biraz birikim yapıp ara ödeme ya da faizler düşerse yapılandırma ile borcu daha kısa sürede de kapatabilirsin.
Daha kısa sürede bitsin diye en başından sıkıntıya girmektense istediğin evi alıp on yıl kredi çekmek bana daha mantıklı geliyor canim
Rabbim halkınızda en hayirlisini versin ınşallah.

Karamellim aceleye getirme iyice tartıp düşün ama 50000 fazla vermeyim diye beğenmediğin bir yeri alma...insan yeri geliyor para atamıyor birikim yapamıyor ama borçlu olunca harcamalarıda ona göre ayarlıyor...atalarımız bile demiş borç yiğidin kamçısıdır...burdaki hanımlar olarak zaten yiğit olduğumuzu gösterdik...güvenebileceğiniz bir inşaat firması yokmu temelden veya başlanmış eve girseniz...biz öyle yapmıştık...şimdi bazen komşular sorunca evin fiyatını utanıyorum demeye:oops::oha:
Ne kadar şanslısınız biz o kadar bekleyemeyiz bayram sonrasi en geç netlesir diye tahmin ediyorum..ne güzel siz almışsınız canım darisi başımıza. Ben dikkatli harcarım zaten parayi yönetmeyi de öğrendim diyebilirim :)
Tabiki 10 yıl az zaman dilimi degil..cok zor karar gercekten kacta kaçını kredi çekmeyi düşünüyorsunuz cnm
2+1 de yuzde 45i kredi olur, 3+1 de yuzde 65 civarı.
Kendi ayaklarının üstünde duran kadınlar hayatı kolaylaştırır H Hazal melek
Imzami atiyorum:)
Fikirlerinizçok önemli canım benim için.
Rabbim halkınızda en hayirlisini versin ınşallah.
Amin inşallah

Karamelli biz ev aldigimizda elimizde hic kalmiyordu o zmnlar kredi miktari ayarlanabiliyordu.
Dusunki yanlizsin 2 cocuk 1 anne 1 tane esyan yok
Birazda ihtiyac kredisi cektik
6 ay ev bos kaldi
Ben ev esyalarindan aldim.
Bir yere esyalari ve perdeleri elden taksit yaptik
Sonra akrabalardan biri anneanneme para istemeye geliyordu apar topar tasindik
Halisiz evde dunya kadar misafir agirladik
Zamanla maaslar artti
Kredilerin biri bitti
O arada 2 dugun yaptik ama ne telasla
Annem hala ev kredisi oduyor ama o kdr cuzi kaldiki
Niyetin varsa cayma zamanla cok guzellesiyor iyki diyeceksin
Ev konusunda bsy diyemem benim icin olmazsa olmaz iskaninin alinmis olmasi etrafimda cok var hazir diyende var kat tapulari hazir olsun iskani olsun
Korkuluklar bahce duzenlemesi yapilmis olsun
Otopark mecburi gibi bsy ama yapmiyorlar
Cati arasi /zeminde bodrumdan bozma evler dukkanlar olmasin
Eve girince ztn iste burasi dersin emin ol o hissi bilirsin

Karamelli biz ev aldigimizda elimizde hic kalmiyordu o zmnlar kredi miktari ayarlanabiliyordu.
Dusunki yanlizsin 2 cocuk 1 anne 1 tane esyan yok
Birazda ihtiyac kredisi cektik
6 ay ev bos kaldi
Ben ev esyalarindan aldim.
Bir yere esyalari ve perdeleri elden taksit yaptik
Sonra akrabalardan biri anneanneme para istemeye geliyordu apar topar tasindik
Halisiz evde dunya kadar misafir agirladik
Zamanla maaslar artti
Kredilerin biri bitti
O arada 2 dugun yaptik ama ne telasla
Annem hala ev kredisi oduyor ama o kdr cuzi kaldiki
Niyetin varsa cayma zamanla cok guzellesiyor iyki diyeceksin
Ev konusunda bsy diyemem benim icin olmazsa olmaz iskaninin alinmis olmasi etrafimda cok var hazir diyende var kat tapulari hazir olsun iskani olsun
Korkuluklar bahce duzenlemesi yapilmis olsun
Otopark mecburi gibi bsy ama yapmiyorlar
Cati arasi /zeminde bodrumdan bozma evler dukkanlar olmasin
Eve girince ztn iste burasi dersin emin ol o hissi bilirsin
Ne güzel risk almışsınız ama deymis...
Bugün son gördüğümüz ev için işte bu dedik :)

karamelli_turta karamelli_turta geçen sene ben ev bakarken ne kadar gezdim çok iyi biliyorsun.
Bütçemiz kısıtlıydı, evler kötüydü vs. bir sürü olumsuzluk oldu.
Ama sonunda Rabbim gonlume ve azda olsa butceme uyan bir yer nasip etti, cook şükür
İlk yılı bitti ve bu sürede yaşadığım tüm olumsuzlukları sizlerle paylaştım.
Demem o ki içine sinen bir yer bulmak zor, sen şanslısın hemen denk gelmiş.
Tasarrufu, hesabını bilen kadınsın sen
Otur canım, kağıdı kalemi al eline, ev alirken çıkacak tüm masrafları da eklemeyi unutma.
Ne kadar ödersem nasıl olur birkaç alternatif belirle ve aklın keserse git o evi al.
Benim aylarca tek maaşla kredi odedigim ve evi idare ettiğim de dipnot olarak aklında olsun

karamelli_turta karamelli_turta geçen sene ben ev bakarken ne kadar gezdim çok iyi biliyorsun.
Bütçemiz kısıtlıydı, evler kötüydü vs. bir sürü olumsuzluk oldu.
Ama sonunda Rabbim gonlume ve azda olsa butceme uyan bir yer nasip etti, cook şükür
İlk yılı bitti ve bu sürede yaşadığım tüm olumsuzlukları sizlerle paylaştım.
Demem o ki içine sinen bir yer bulmak zor, sen şanslısın hemen denk gelmiş.
Tasarrufu, hesabını bilen kadınsın sen
Otur canım, kağıdı kalemi al eline, ev alirken çıkacak tüm masrafları da eklemeyi unutma.
Ne kadar ödersem nasıl olur birkaç alternatif belirle ve aklın keserse git o evi al.
Benim aylarca tek maaşla kredi odedigim ve evi idare ettiğim de dipnot olarak aklında olsun
Çok iyi biliyorum canım senin ne yollardan geçtiğini çok düşündün gezdin gördün.

Ben 2+1 in fiyatı tam bize göre bunu az çok tahmin ediyorum kafamdaki sorulara net cevaplar alirda onda karar verirsek birçok eşyayı da yavaş yavaş degistirebiliriz.
Ama ayni binadaki o 3+1 de karar verirsek hiçbireşyamı hemen değiştiremem, Şu an kullandiklarimin hepisini alıp gitmem gerekir hali, perde,mutfak masasi vs herşey. ekstra masrafauzunca bir zaman girmemeliyim.
3+1 olanin tüm odaları güneş de görüyordu ayrica iki balkonu var..
Ah ahhh bu kafam çok önceden başlamalıydım birikim yapmaya.

Adamla yüz yüze de görüşmedik görüşüp son fiyatlari öğrenmek istiyorum.
250ye düşse ne güzel olur.

K kahvemsi mutluluk fiyat hariç beğenmedigimiz birşey olmadı ilk etapta :)))
Bak bu çok iyi birşey, iyice pazarlık yapın belki 250ye düşer, piyasa malum
Ama yine söylüyorum ben senin yerinde olsam 3+1olani alirim,
eşyaları 2-3 sene sonra ya da ufak ufak birikim yapar öyle değiştiririm.
Birkaç yıl sonra piyasalar normale dönünce o evi bu fiyata bulma şansınız çok az, borç olduğu için değiştirmek de istemezsin.
Rabbim gönlüne göre versin, en hayırlı olanı içine sindirsin.
Birikim konusunda da öyle düşünme, herşeyin bir vakti zamanı var. Zamanında yaptığımız her hata şu anki tecrübelerimiz :))

Bak bu çok iyi birşey, iyice pazarlık yapın belki 250ye düşer, piyasa malum
Ama yine söylüyorum ben senin yerinde olsam 3+1olani alirim,
eşyaları 2-3 sene sonra ya da ufak ufak birikim yapar öyle değiştiririm.
Birkaç yıl sonra piyasalar normale dönünce o evi bu fiyata bulma şansınız çok az, borç olduğu için değiştirmek de istemezsin.
Rabbim gönlüne göre versin, en hayırlı olanı içine sindirsin.
Birikim konusunda da öyle düşünme, herşeyin bir vakti zamanı var. Zamanında yaptığımız her hata şu anki tecrübelerimiz :))
Inşallah yavrum benim canımsın.
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin..
Seninle ayni fikirdeyiz 2+1 ilerleyen yillar için ufak bize. Kaderimizse olur belki,kısmet :)
Iskan ve son fiyati merak ediyorum

Inşallah yavrum benim canımsın.
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin..
Seninle ayni fikirdeyiz 2+1 ilerleyen yillar için ufak bize. Kaderimizse olur belki,kısmet :)
Iskan ve son fiyati merak ediyorum
yüce rabbim bu evi size nasip ettiyse emin olun olur.ama nasip etmediyseolmaması için bir sürü engel olur. Rabbim işinizi kolaylastirsin.ınşallah.

Back
X