Günaydın herkese,

Ben de 1 senedir 1 tl kumbaramı bozmadım. Baya büyük olanlarından almıştım. Hala dolmadı ama çıkanlarla yiğenimin düğünü üçün bilezik almayı düşünüyorum. Geri kalan 3-5 kuruş bişey olursa onu da orada harcamak için kullanacağım. :)

ben 52 hafta kumbarasını bir yerden sonra devam ettiremedim,
ama yılbaşında başladığımız haftalık 25 TL kumbarama devam ediyorum,
bankada kumbara diye hesap açtım :) mesailerimi, 25 TL'yi harçlıklarımı, ve ekstra gelen parayı oraya atıp altın yapıyorum
kumbaranın dolmasını beklemek mantıklı gelmiyor bana, eve aldım ama o eşim için :)

Eşimde özellikle çok fazla bozuk para birikir. Akşam geldiğinde ayakkabısını çıkarır gibi cepleri boşaltıp kumbaraya atıyor. Küçük bebeğimiz var, emeklemeye başladığında bozuk paralar bizim için tehlike oluşturacak. Cebinden yere falan düşerse bebek için çok riskli olur.

Ne gibi kahvemsi
Bence gayet iyi goturuyorsun
Biraz gelecek korkusu aslında temel sebep bu.
Kendimi yıllar itibari ile değerlendiriyorum çok şükür bu günumuze tabi ama sağlık harcamalarimiz sebebi ile daha iyi birikim yapmak zorundayım.
Şu anki performamsim yeterli değil, biraz ödeme dengesi olusturunca birikim işini ikinci plana attıgimi görüyorum.
Eşimle konuşup bu işi çözmek gerekiyor.

Bu aralar kafayı birikim ve yatırım işlerine iyice sarmış durumdayım.
Bir yerlerde kesin bir yanlışlık yapıyorum ama nerede onu bulmaya çalışıyorum.
Canım ev aldınız birikim borç bitene kadar zor olur ama az da olsa yapmaya çalış yeter. Diğer türlü zor

Biraz gelecek korkusu aslında temel sebep bu.
Kendimi yıllar itibari ile değerlendiriyorum çok şükür bu günumuze tabi ama sağlık harcamalarimiz sebebi ile daha iyi birikim yapmak zorundayım.
Şu anki performamsim yeterli değil, biraz ödeme dengesi olusturunca birikim işini ikinci plana attıgimi görüyorum.
Eşimle konuşup bu işi çözmek gerekiyor.

Cnm geçmiş için üzüntü gelecek için kaygı duymamak anı yaşamak her anlamda anın hakkını vermek önemli. Seni ne panikletiyor ise biraz kendini rahatlat. Allah çözümsüz hastalık dert vermesin her şey sırayla olur.

Canım ev aldınız birikim borç bitene kadar zor olur ama az da olsa yapmaya çalış yeter. Diğer türlü zor
açıkçası bu düşünce ile rahat hissettim ben de ama yanlış olduğunu sonra anladım,
çünkü ülke şartlarında standartların çok üstünde bir para giriyor evimize, çok şükür.
sadece benim maaşım ile bile evin tüm giderleri, krediler, kk ödendikten sonra para kalıyor.
Birikim her ay aksatmadan az da olsa yapıyorum ama yeterli değil. Sorunum burada başlıyor.
Eşimin sağlığı ile ilgili özel bir durumumuz var, bunun için şimdiden ciddi maddi önlemler almamız gerekiyor. Endisem bu yönde.
Geçmiş, an ve gelecek kavramları ile ilgili akışı unutmadan ama temkini de elden bırakmadan çok şükür iyi bir şekilde yaşadığımızı düşünüyorum.
Söz konusu sağlık olduğu için sanırım biraz geriliyorum

açıkçası bu düşünce ile rahat hissettim ben de ama yanlış olduğunu sonra anladım,
çünkü ülke şartlarında standartların çok üstünde bir para giriyor evimize, çok şükür.
sadece benim maaşım ile bile evin tüm giderleri, krediler, kk ödendikten sonra para kalıyor.
Birikim her ay aksatmadan az da olsa yapıyorum ama yeterli değil. Sorunum burada başlıyor.
Eşimin sağlığı ile ilgili özel bir durumumuz var, bunun için şimdiden ciddi maddi önlemler almamız gerekiyor. Endisem bu yönde.
Geçmiş, an ve gelecek kavramları ile ilgili akışı unutmadan ama temkini de elden bırakmadan çok şükür iyi bir şekilde yaşadığımızı düşünüyorum.
katılıyorum kahvemsi aynı fıkırdeyım gecen masada dayım kuzenım için dıyoki 2500alıyo bekar adam bin lirasını kenara atsın ıcımden ah dedım bızım eve 4katı para gırıyo masAllah bazen hıc kenara atmadıgımız oluyo :KK70:

Canım biraz da para biriktirir iken niyet önemli.
Eşine rabbim şifa versin inş.
Ama hastalık olur diye değil daha güzel yaşam için diye biriktirmeni tavsiye ederim diğer türlü biriken gerçekten hastanelere gidiyor. Lütfen yanlış anlama benim haddim değil akıl vermek. Sadece tavsiye. Kendi yaşam felsefem bu paylaşmak istedim.

Canım biraz da para biriktirir iken niyet önemli.
Eşine rabbim şifa versin inş.
Ama hastalık olur diye değil daha güzel yaşam için diye biriktirmeni tavsiye ederim diğer türlü biriken gerçekten hastanelere gidiyor. Lütfen yanlış anlama benim haddim değil akıl vermek. Sadece tavsiye. Kendi yaşam felsefem bu paylaşmak istedim.
Teşekkür ederim ama bizim durumumuz niyetle ya da felsefeyle olacak birşey değil.
Er ya da geç yasanacak bir durumumuz var anlatamadim sanirim

ben 52 hafta kumbarasını bir yerden sonra devam ettiremedim,
ama yılbaşında başladığımız haftalık 25 TL kumbarama devam ediyorum,
bankada kumbara diye hesap açtım :) mesailerimi, 25 TL'yi harçlıklarımı, ve ekstra gelen parayı oraya atıp altın yapıyorum
kumbaranın dolmasını beklemek mantıklı gelmiyor bana, eve aldım ama o eşim için :)
Kumbara dolana kadar paranın değeri düşüyor,
O nedenle dolana kadar beklemek bana göre de değil,
Ben de bir kısmını int bank, sterlin almıştım mesela T tatlu

Back
X