- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #52.741
Orasi neresi? Burda da sokakta in cin top oynuyor. Cook nadiren bir kurye gecerse geciyor. Sabah ve aksamlari nispeten hareketli, o da calisanlar... Carsi nasildir bilmem...Dışarı çıktım sinir oldum geldim
İnsanlar resmen hava güneşli diye kendilerini atmış sokağa.
Markette önce kasiyer sonra diğer müşterileri uyardım, kimsede maske yok.
Ne enteresan bir milletiz boyle
Biz de bir kere sanal marketten siparis verdik, urunler cok kotuydu. Haftada bir kere cikiyorum, pazarin en tenha saatinde ve hemen basindan alip cikiyorum. Esimi gondermiyorum artik...Zor kabullendi ama kabullendi...Kahvaltılık çeşitlerine ek yaptım, yumurta, süt, tavuk, sebze, meyve epey birşey aldim.
Gerçekten artık çıkmayacağım.
Sanal marketler ile fiyatlar aynı ve posetlemisler herşey cercöp, actirsdim poşetleri öyle aldım.
PTT atmsinden de para çektim.
Şimdi saçımı boyayacagim bekleme suresinde de aldiklarimi yerlestiririm.
Tabiki hayırrrrrrVaryemez masallah ellerin dert gormesin afiyetle yiyin...Sen böyle lezzetli yemekler yapa yapa zayıf kalabiliyor musun
Maşaallah Barekellah Allah'ım nazarlardan korusunTorunumla konustuk. Guzel gunler gorecegiz adamim, enseyi karartmayalim dedim ona...Cok hosuna gitti bu deyim.
Bu yaz hic bir yere gidemezsek koronadan kurtuldugumuzun ilk h.sonu Taksim'e gideriz dedim. Istiklal'de uzun uzun yururuz, kiz kulesine gideriz, cok yoruldugumuzda ilk buldugumuz yerde oturur, gelen gecen ilginc tiplere bakariz vs hayal kurdurdum ona. Coskulu coskulu TAMAM dostum dedi. Ah benim kucuk arkadasim, hayat filizim...
Iyi ki varlar...
Cumle evlatlari insaallah...Maşaallah Barekellah Allah'ım nazarlardan korusun
Çok tatlısınız abla
Camdan bakınca sokak boş ama mahallenin meydanı maşallah kaynıyor.Orasi neresi? Burda da sokakta in cin top oynuyor. Cook nadiren bir kurye gecerse geciyor. Sabah ve aksamlari nispeten hareketli, o da calisanlar... Carsi nasildir bilmem...
Meger ne sosyal bir milletmisiz...Camdan bakınca sokak boş ama mahallenin meydanı maşallah kaynıyor.
İstanbul abla burası, böyle olunca d avakaa sayısının artması normal tabi
Amcalar caminin önünde kaldırıma çökmüş oturuyor.
Çok garip geliyor bana böyle insanlar.
Marketler dışında her yer kapalı ama insanlar eve sigamiyor
Bereketli olsun canımMayıs ayının 4 haftası için kumbaraya 100 tl attım
Böylece elimde para varken harcamadan birikime gönderdim
Aramiza hoşgeldinizMerhabalar,
Uzun zamandır takip ediyorum sizi, ilk kez yazıyorum. Ekonomi ve kadınların ayakları üzerinde durması hakkında yazdıklarınızı görünce ben de yazmak istedim tecrübelerimi.
33 yaşımdayım,10 yıllık devlet memuruyum, kenarda hiçbir zaman param olmadı.Yedim,içtim,gezdim, hayatımı yaşadım,ailem hep arkamı topladı tabiri caizse.Altımda arabam, ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum,gidip geliyorum...derken evlendim çok şükür her şeyim dört dörtlük oldu,ben de artık ev ekonomisi yapmaya başladım. Fakat eşim olacak öyle bir değişti ki düğünden sonra, psikolojik şiddetin her türlüsünü gördüm.Altınlardan kalanlar banka kasasındaydı, ona güveniyordum ancak çok kısa zamanda birçok kötü huyunun yanında cimriliğini de gördüm. Evin harcamaları,eşya taksitleri, derken derken markette 30 lirayı bile ödemeye yanaşmaması acaba mı dedirtti yine de kondurmak istemedim.Çünkü paraya yıllarca önem vermemiştim kazandığımı savura savura yemiştim ne de olsa.
Ancak gözüm erken açıldı.Elbette ki hem duygularımı hem paramı sömüren aşağılık adamı tek celsede boşandım.Şimdi düğünden kalan takılarım, ki birçoğunu kendisi bozdurup harcamıştı, üstüne birikimlerimle aldıklarım, kumbaram,azıcık da dolar birikimim var. Ailem bile şaşırıyor bizim kız para tutmayı öğrendi diye.Çünkü avukat paramı bile ailem karşılamıştı düşünün o derece birikmişim yoktu. Velhasıl biz kadınların içimizde var birikim, güvence, ancak kimimizde böyle kötü tecrübelerden sonra ortaya çıkabiliyor.Şimdi çok mutluyum.Yediğim köftenin içtiğim çayın hesabını vermiyorum kimseye.Yalnızlık baki fakat umarım bir gün o da biter :)
Çok uzattım kusura bakmayın. Sağlıklı, mutlu kalın...
Resmen eve sığamıyor insanlar,Camdan bakınca sokak boş ama mahallenin meydanı maşallah kaynıyor.
İstanbul abla burası, böyle olunca d avakaa sayısının artması normal tabi
Amcalar caminin önünde kaldırıma çökmüş oturuyor.
Çok garip geliyor bana böyle insanlar.
Marketler dışında her yer kapalı ama insanlar eve sigamiyor
Bu insanlar ne yapmaya çalışıyorlarResmen eve sığamıyor insanlar,
Zorunlu çıkanlar evde kalmak istiyor,
Evde olmasi gereken evde duramiyor
Hayirlisiyla...Iznime son 1 gün.
Yemek fasli bitti mutfağı toparladim iki makine çamaşır attim, nevresimleri değiştirdim.
esnetılmıs sekersiz 21 güne basladım bugun güya
daha birinci günüm basladım şarkıya
"dayanmak çok zormuş böyle sevince"
yaa çok tatlısınızTorunumla konustuk. Guzel gunler gorecegiz adamim, enseyi karartmayalim dedim ona...Cok hosuna gitti bu deyim.
Bu yaz hic bir yere gidemezsek koronadan kurtuldugumuzun ilk h.sonu Taksim'e gideriz dedim. Istiklal'de uzun uzun yururuz, kiz kulesine gideriz, cok yoruldugumuzda ilk buldugumuz yerde oturur, gelen gecen ilginc tiplere bakariz vs hayal kurdurdum ona. Coskulu coskulu TAMAM dostum dedi. Ah benim kucuk arkadasim, hayat filizim...
Iyi ki varlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?