• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkese hayırlı mutlu bayramlar dilerim. Benim de akrabalar degil de altın taktığım çoğu arkadaşım getirmedi. Ama akraba bir şekilde getirir diye düşünüyorum
bak misal verelim. Bi akrabamizin 6 cocugu var. Hepsinin dügününe altin takildi, onlarin cocuklarina ceyrekler. Benim evlendigimde 300€ takildi. Kizima hic birsey takilmadi. Bir cok akraba ne evliligme nede cocuguma birsey takti.
Bence cidden taki islerine son getirmeli.
Sonucda zaten borclaniyoruz bir sekil, ve geri gelmeyincede insanin zoruna gidiyor.

bak misal verelim. Bi akrabamizin 6 cocugu var. Hepsinin dügününe altin takildi, onlarin cocuklarina ceyrekler. Benim evlendigimde 300€ takildi. Kizima hic birsey takilmadi. Bir cok akraba ne evliligme nede cocuguma birsey takti.
Sonucda zaten borclaniyoruz bir sekil, ve geri gelmeyincede insanin zoruna gidiyor.
Benim düğünümde takım normale gore iyiydi ama çevreye göre azdı. Benden sonra erkek kuzenim evlendi 3 katı takısı vardı.
Benim bildiğim sırf 6 tane annemin cumhuriyet yollayıp bana yarım takan oldu. Hatta biri kulağıma eğilip cumhuriyet X'e ( erkek kardeşim) dedi 😱
Bu takı olayı evlenene destek için yapılıyor ama bir yandan da borç tabi.
Sonuçta bana altın gedliyse ben de altın yapmalıyım diye düşünürüm.
Bana yarım takan insana ben bugün çeyrek yollayamam.

Sizde kardeş cokmus
Ben evlenirken 20 ser gram burma taktı ikiside
Kız çalışıyordu kendi parası ile aldı, erkek universitedeydi, burs parası bende birikiyordu annem tamamladı üstünü.
Ben nişanda ata altından bileklik yaptım geline, düğünde de 20 gram burma ve yarım aldım, evine giderken de çeyrek götürürüm.
Parça parça biriktirip almıştım onları,
Kız kardeşime de aynı şekilde yapmam lazım.
Bir anda pat diye evleniyorum derse hazır olsun
Sen normalin üstü bile yaptin takini daha ne olsun.
Bizde de kardeşe bilezik takilir kardeşime düğün takısı 15.5 gramlik kendi bilezik modelinden almıştım ve çeyrek altın da eşim takmıştı.

Biz 3 kardeşiz meselâ halamlar,teyzemler dayımlar düğünlerimizde hep bilezik taktilar.
Onlarin 2ser çocukları var.
Ama kuzenler evlenirken ve bebek hediyeleri olarak bizde boş durmadık çeyrek götürdük.
Bekâr 1 kuzenim kaldı,
Kardeşlerim evli.
Gelirse bebisler gelir artik onlara hediye alınır.

Annem yillardir herkesin dügününde baya bir taki takti. Herkesin cocuguna ceyrek takti.
Ben evlendim, kizim oldu bize pek birsey gelmedi. Olan anneme oldu.
Aslinda su taki olaylari ortadan kalksa daha iyi olurdu. Sonucda hep borc.
Bak iste altin fiyatlarina.
Almanlar hediye veya para götürüyor dügünlere. En güzeli aslinda
Ama öyle de olmaz.
Annen götürmüş dönüşü de olmali size.
Üzülür tâbi.
Makûl birseyler olsa kimse zorlanmaz tâbi.

Yani yüz yüze bakılıyor akrabasınız. Hadi arkadaş unutuluyor gorusulmiüyor. Bana garip geldi.

Benim düğünümde takım normale gore iyiydi ama çevreye göre azdı. Benden sonra erkek kuzenim evlendi 3 katı takısı vardı.
Benim bildiğim sırf 6 tane annemin cumhuriyet yollayıp bana yarım takan oldu. Hatta biri kulağıma eğilip cumhuriyet X'e ( erkek kardeşim) dedi 😱
Bu takı olayı evlenene destek için yapılıyor ama bir yandan da borç tabi.
Sonuçta bana altın gedliyse ben de altın yapmalıyım diye düşünürüm.
Bana yarım takan insana ben bugün çeyrek yollayamam.
Erkeğe daha büyük getirili takilar mi takiliyor kahvemsim.
Eh 2 haftaya göreceksiniz bakalim o fisildayan takacak mi atayı.

Erkeğe daha büyük getirili takilar mi takiliyor kahvemsim.
Eh 2 haftaya göreceksiniz bakalim o fisildayan takacak mi atayı.
Hastalıktan önce düğün olsaydı getirisi iyi olurdu ama şu an sanmıyorum ki o altınlar gelsin
Haftaya göreceğiz

A Asmin75 takı konusunda katiliyorum.
Ya takı olmasin ya da amca teyze hani iyi bisi takar algisi artik ortadan kalksin
Bu sefer takiyosun takilmiyo insanin gercekden zoruna gidiyor.
Tamam olmaya bilir ozaman kimsede beklentiye girmesin

Misal kardesden bilezik bekleniyo ama onun takacak durumu yok kendine sira gelince yegenine takmiyo
ee beklenti niye ozaman bu enayi yerine koymak oluyor.

Benim esim bol kepcedir bu konuda ben artik soyleniyorum.
Akillandi biraz kız dogunca
Onun ceyrek taktiklari gr yolladi.

Ben amcayim dayiyim diyo takiyo ee onlar amca hala degil mi??

Valla bu konularda ben artik ciddi tartisicam.
Baktim yegenine bilezik mi aliyo banada alacaksin dicem.
Kız dogunca gordum herkesi daha iyi.

A Asmin75 takı konusunda katiliyorum.
Ya takı olmasin ya da amca teyze hani iyi bisi takar algisi artik ortadan kalksin
Bu sefer takiyosun takilmiyo insanin gercekden zoruna gidiyor.
Tamam olmaya bilir ozaman kimsede beklentiye girmesin

Misal kardesden bilezik bekleniyo ama onun takacak durumu yok kendine sira gelince yegenine takmiyo
ee beklenti niye ozaman bu enayi yerine koymak oluyor.

Benim esim bol kepcedir bu konuda ben artik soyleniyorum.
Akillandi biraz kız dogunca
Onun ceyrek taktiklari gr yolladi.

Ben amcayim dayiyim diyo takiyo ee onlar amca hala degil mi??

Valla bu konularda ben artik ciddi tartisicam.
Baktim yegenine bilezik mi aliyo banada alacaksin dicem.
Kız dogunca gordum herkesi daha iyi.
aynen öyle iste, bende annemin emeklerine üzülüyorum

annem tek calisiyordu bide düsün. Ben parasinda degilim, ama bu biraz da deger berme olayi. Annem icin üzüldüm
Kıyamam Rabbim annenize kat kat mükafatını versin INŞAALLAH. O insanların aldığını Rabbim annenize nasip etsin tez zamanda Amin Amin Amin

Back
X