Selam kızlar
Öğlenden sonra ofise uğradım. Birkaç arkadaş da gelmişti, sohbet arası genel bir degerlendirme yaptık. Herkes karamsar ve umutsuz, iş aramaya baslayan çok. Ben yönetime yakın olduğum için söylediklerime anlam yuklemesinler diye konuşmadım ama durumun parlak olmadığı çok açık.
Kasap alışverişi yaptım.
Yarın da uğrayacağım şirkete, kimse olmayacak biraz islerimi toparlar bir süre daha gitmem.

Çocukları mutlu etmekne güzel şey :)
Altın yukarı tırmanmış ben muhabbetteyken. Bakalım bu hafta neler olacak.
Yine mi.
Kaç oldu hemen bakayım.
Covid birçok şirketi çok etkiledi
Keşke herşey yoluna girse ne olacak böyle bu gidiş.

Çocukları mutlu etmekne güzel şey :)

Yine mi.
Kaç oldu hemen bakayım.

Covid birçok şirketi çok etkiledi
Keşke herşey yoluna girse ne olacak böyle bu gidiş.
Kasap şirketin de alışveriş yaptığı yer.
Kahvemsi hanım ne olacak sizin işler açıldı mı diyor.
Yok belirsiz dedim, en çok biz etkilendik siz en iyi musterimizdiniz. Hem sirket hem calisnalar çok iyi satış yapiyorduk yolunuzu gozluyoruz dedi.
Dedim domino etkisi, adam yüzüme baktı
Valla hiç bilmiyorum, turtis Rusya'daki iş ortagimiz pazar açılıyor diye haber yollamış ama insanlar tedirgin.
Biz böyle devam ederse cok ciddi bir küçülme ile ancak yola devam ederiz.
Bu hafta kiralık araçlarin büyük kısmı iade ediliyor. Kısa çalışma ciddi geliri düşürdü. Bizim maaş ortlamasi yüksekti, devletin verdiği çoğumuzun yarı maaşı bile değil, şirket birkaç kişiye takviye yapıyor ama yeterli değil, herkes sıkıntılı.
Ne olur, nasıl olur hiç bilmiyorum.
İş arama işini biraz daha hızlandırsam mi diye düşünüyorum bir yandan da iki üç ay sonra işler normale donerse buradaki gelirim ve rahatım iyi biraz bekle diyorum,
belirsizlik çok can sıkıcı.

Şirket çalışanı etkiliyor, alışveriş de kasabi.
Her sektör birşekilde etkilendi maalesef.
Önümüz kış, stoklari da sağlam yapmaliyiz gaz faturasi vs daha fazla masraf oluyor kış mevsimi bence.
Bir taraftan araştır göz ucuyla Kahvemsim ne olur ne olmaz.
Belirsizlik gerçekten insani yoruyor.

Zaten o kadar da heveslendik yapilandirma umuduna.
O da suya düştü.
Başka borç yapmasak yeter bize.

Bu kışın zor gececegini düşünüyorum ben de, ona göre elimizden geldiğince stok ve kışlık yapmak lazım.
Yapılandırma artık gerçekten hayal, bireysel krediler 1,30 dan başlıyor. Bugün bankacı ile konuştum daha artar faizler ihtiyac varsa kullandiralim diyor.
İkimizinde fizik tedavinin bu zamana denk gelmesi kotu oldu, bugün yine 20 gram bozdum, eşim ekstra işlem görecek.
Kenarda da pek birşey kalmadı, kontrole gitmem lazım ama muayenesi çeyrek altın kadar olmuş.
İş konususunda ciddi ikilemdeyim herşey yoluna girerse burada almadigim ayların maaşını bile alabilirim ki ciddi bir rakam yapar.
Kötüye giderse de hepten ortada kalırız, bilemiyorum.
Herhangi bir öngörüde bulunamiyorum, üretim olsa az çok tahminim olacak ama hizmet sektörü ve tamamen yurtdışı. Düşünüyorum sadece.
Hayırlısı demekten başka birsey gelmiyor aklima

Rabbim şifa verır ınş cnm.
Senin fizik tedaviyi öncesinde karşılıyordu sanki öyle hatirliyorum dimi bu kez de faydalanabilseydin iyi gelirdi size.
Herşeyde vardir bir hayir diyeceğiz.
Isle ilgili durumlar için patron bey ne diyor genel değilde senin için.
Iyi çalışanınin ayrilmasini da istemez sanirim o da.

Devlet yine karşılıyor benim fiziği ama yer yok, en az dört ay sürer diyorlar sıra gelmesi.
O zaman da hem soğuk hem de hastalık artarsa diye korktum.
Eşimle beraber başlayınca benimki yine bedava gibi oldu aslında. Özel ve sadece biz oluyoruz, tüm önlemler alınıyor için rahat, devlette yaptırmam bu donem.
Patron bey bana ayrıcalık yapıyor ücret konusunda ama artık yeterli değil, herkesin sesi de çıkmaya başladı bu 5.ay olacak haklı olarak tedirgin herkes.
Geçen hafta konuştuğumuzda en kotu kapatır birlikte çıkarız burdan dedi, benim gidebilecegime hiç ihtimal vermiyor ben onun kızı gibiyim. Sorsan herkes gider kahvemsi beni gömer der.
Bir tane proje ile kaç aydır kaybettigimiz parayı fazlasıyla kazanma potansiyeli var ama bu hastalığın ne zaman biteceği belli degil ki.
fiziğe basladigimizi, sıkışık oldugumu falan söyledim bu ay maasimi tam vermesini bekliyorum, bakalim

Devlette sira beklemek aylar sürer cnm aslinda özel sigorta karşılıyor olsaydi da olurdu.
Sağlık olsun da boşver böyle bir dönemde devlet hastanesinde fizik sıkıntılı olabilir zaten.
Ama insanlar hakli çok mağdur oldular
Herkes ona göre bütçe borç yapiyor,gelir azalinca etkiliyor. Üstüne işsizlik haklarinin da 5 ayi kullanılmış oldu
Umarim en yakin zamanda toparlanir şirket cnm.

Bende katılmak istiyorum, konuda detaylı açıklama göremedim nasıl ilerliyoruz tatlışlar karamelli_turta
Hoşgeldiniz,
Tasarruf,birikim,kışlık hazırlık, stok yapıyoruz.
Kısaca hayatimizi paylasiyoruz.
Her ayin birikim yaptığın hangi günse beni etiketleyip bildirirsen ilk sayfaya da ekleriz ve yine yil sonuna kadar birikim hedeflerimizi belirledik onlari da ilk sayfaya ekledim.
Biraz kendinden bahseder misin.

Sıkıntı zaten devletten gelen paranın işsizlikten düşülmesi, yarın bir gün herşey daha kotu gider ve işçi çıkarırsa insanlar çok daha mağdur olacak.
Valla bilmiyorum turtis herkes kendi açısından haklı
Ne nasıl olacak yaşayıp göreceğiz

Tabi bahsediyim her ay kenara para yada altın atıp iki yada üç ayda bir bileziğe çeviriyorum, bilezik manyağıyım böbreğimi satıp alasım bile geliyo bazen güneydoğuda yaşıyoruz doğu görevindeyiz o yüzden buradaki maaş fazlayken ne yapsam kar, sonra batıda düşecek çünkü bide çocuk olunca masraf artcak, öyle masrafımızda olmaz herşeyden kısarım pintinin önde gideniyim ama eşim azcuk savurgandır, merak ettiğiniz bişey varsa onları da cevaplarım

Hoş geldiniz
Altin ve bilezik sevmeyen bizden degildir

Şirketler ve küçük esnaf çok etkilendi süreçten malesef
Rabbim sonumuzu hayr etsin.

Hmm altıncı bir hatun daha
Aradığımiz kan grubundansin
O zaman aramiza hoşgeldin.
Senin taktiklerini de bekliyoruz, kizlar da çok iyi bu konularda.
Ama sen yinede böbreği satma lâzım olur
Erkeklerah şu kocalar yüzde 90i savruk.
Bütçeyi ele alarak çözümü buldum bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…