• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günaydın melekeskisi melekeskisi
Bereketli olsun maaşın, ama bitmiş bile :KK66:
Olsun birikimini ayırmışsın zaten. Umarım anahtar bir yerlerde çıkar

Haftalardır aklıma geldikçe bakınıyorum. Bence çıkacaksa yeni anahtarlar eve gelir ve eskisini de 1-2 saat içinde çok kolay bir yerde bulurum. Hep böyle olur.. :/

Günaydın Canım Anka Anka bereketli olsun çeyreğin hemen ekliyorum..
Umut olsun ki zaten hayaller gerçeğe yaklaşsın cnm ;)
Aynen canım. Geçen ay maaş geç kalınca kredi kartına yüklendik. Nakit borç aldık. Onları kapattık maaşla. Kenara ayıramadık. Çeyrek aldım ama inşallah bu ayda geç kalıp da bozdurmak zorunda kalmam.

2017 yıllık birikim planımı inceledim.
Yıllık hedefi tutturuyorum kızlar hatta biraz da geçeceğim gibi görünüyor :sampiyon:
Hedefim ;12,500 idi.
Gerçekleşen ;14,500 gibi bir miktar olacak gibi görünüyor.
Çok şükür.
Planlar işe yaradı bende :KK73:
Ben birikim işine ağustosta başladım. Aklımda hiç yıllı hedef yoktu. Ben de yılbaşında 2018 için yıllık bi hedef belirlicem.
Yazın düğün yapıcaz inşallah borçsuz altından kalkabiliriz

Canım yıllık hedefini neye göre belirledin? Ulaşılması zor bi hedef koyup başaramazsam hevesim kırılır :21:

Ben birikim işine ağustosta başladım. Aklımda hiç yıllı hedef yoktu. Ben de yılbaşında 2018 için yıllık bi hedef belirlicem.
Yazın düğün yapıcaz inşallah borçsuz altından kalkabiliriz

Canım yıllık hedefini neye göre belirledin? Ulaşılması zor bi hedef koyup başaramazsam hevesim kırılır :21:
Önce gelir gider tablomu inceledim.
Ortalama nereye ne kadar gider var gördüm.
Ona göre aylık birikim için ne kadar ayırabildiğimi de gördüm aylık tabloda.
Böylece yıllık hedefimi ay ay ayırarak yaptım. Ocakta 1.000
Şubat 1.000
Mart 500

Olabilirliğe göre yaptım.
Ulaşamayacağım hedef benim de hevesimi kıracaktı o yüzden gerçekçi yaptım.
Ve oluyor ;)

Önce gelir gider tablomu inceledim.
Ortalama nereye ne kadar gider var gördüm.
Ona göre aylık birikim için ne kadar ayırabildiğimi de gördüm aylık tabloda.
Böylece yıllık hedefimi ay ay ayırarak yaptım. Ocakta 1.000
Şubat 1.000
Mart 500

Olabilirliğe göre yaptım.
Ulaşamayacağım hedef benim de hevesimi kıracaktı o yüzden gerçekçi yaptım.
Ve oluyor :KK66:
Canım birikimlerin hayırlı olsun. Ya ben de aylık yapıyorum ama nedense her ay beklenmedik şeyler çıkıyor. Senelik yapınca öngöremediğin şeyler oluyor mu ve onlar için de bi bütçe mi ayırıyorsun

Canım birikimlerin hayırlı olsun. Ya ben de aylık yapıyorum ama nedense her ay beklenmedik şeyler çıkıyor. Senelik yapınca öngöremediğin şeyler oluyor mu ve onlar için de bi bütçe mi ayırıyorsun
Sagol Canım. Hepimizin bereketli olsun inşallah.
Aylık birikim için ne kadar ayırabildiğimi az çok biliyorum aslında artık.
Ekstra durumlar için bir miktar nakit bulunduruyorum genelde. Gerekli olup harcadıysam yine yerine koyuyorum daha sonra.
Biriktiremeyeceğim kadar hedef yapmadım ben yoksa hevesim kaçardı.
Aylık birikim hedefime mart 2016 'da başladım. Ve ilk yıllık birikim planımı da mart 2016 -aralık 2016 arası ilk kez yaptım.
2017 yılı 2. Yıllık birikim planım oldu.
Gelirde bir değişiklik olursa 2018 için hedefimi biraz daha yükseltebilirim.

Ben artık harcamada doyum noktasına ulaştım, alışveriş bana zevk vermiyor. Birikim yaptığımda daha iyi hissediyorum..

Merhaba hanimlar... dun annem benden 3 ceyregimi aldi borc olarak... :) kendisinin parasi var halbuki ama diyor ki bana "ben kendi parami harcsyinca yerine koyamiyorum o yuzden senden borc istiyorum. Birine borcum olunca biriktirip veriyorum" diye... iste annem sabah gitmis abim bana soruyo annem nereye gitti sabah sabah diyr. Dedim telefon almaya.. bugun a101 e vestelin bir telefonu geldi 570 liraya.. annemde uygunken alayim demisti cunku. Abimde sabah demez mi benim muhasebemi sen yapiyodun zatrn oradan bi 300 lira al diye :D daha once deseydik belki bi ceyregi kurtarirdik :D :D neyseki gidip o parayla gidip tekrar alicam ceyrek.. annemde geri kalani kendisi zaten is yapiyo evde.. onlarla yapicakmis benim ceyrekleri.. dünde bi siteden verdigim kitaplarim geldi baya indirimdeydiler 9 kitaba 77.5 tl verdim. :) piyasa degrrini de yaziyor sitr hrp ne siparis versek.. bu girdigim siparisin etiket degeri 200 tl imis baya indirimli oldu benimkisi :D

Merhaba hanimlar... dun annem benden 3 ceyregimi aldi borc olarak... :) kendisinin parasi var halbuki ama diyor ki bana "ben kendi parami harcsyinca yerine koyamiyorum o yuzden senden borc istiyorum. Birine borcum olunca biriktirip veriyorum" diye... iste annem sabah gitmis abim bana soruyo annem nereye gitti sabah sabah diyr. Dedim telefon almaya.. bugun a101 e vestelin bir telefonu geldi 570 liraya.. annemde uygunken alayim demisti cunku. Abimde sabah demez mi benim muhasebemi sen yapiyodun zatrn oradan bi 300 lira al diye :KK70: daha once deseydik belki bi ceyregi kurtarirdik :KK70: :KK70: neyseki gidip o parayla gidip tekrar alicam ceyrek.. annemde geri kalani kendisi zaten is yapiyo evde.. onlarla yapicakmis benim ceyrekleri.. dünde bi siteden verdigim kitaplarim geldi baya indirimdeydiler 9 kitaba 77.5 tl verdim. :) piyasa degrrini de yaziyor sitr hrp ne siparis versek.. bu girdigim siparisin etiket degeri 200 tl imis baya indirimli oldu benimkisi :KK70:
Telefon senin açından çok karlı bir alışveriş olmuş :)))
Kitapları da zevkle okursun umarım.
Bende oğlum için netten sipariş veriyorum 50 tl üzerine kargo Bedava indirimlerde var kitaplarda,pazar günü tekrar sipariş verebilirim ;)

Telefon senin açından çok karlı bir alışveriş olmuş :)))
Kitapları da zevkle okursun umarım.
Bende oğlum için netten sipariş veriyorum 50 tl üzerine kargo Bedava indirimlerde var kitaplarda,pazar günü tekrar sipariş verebilirim :KK66:
Kendime degil annem kendi icin aldi.. :) benim dogum gunumde hediye olarak geldi telefon :) evet bazen oyle indirimler oluyor ki sasip kaliyorum.. iste bu aldigim kitaplsr icinde de 5 liraya aldigim iki kitap var... ikisi de 20 liranin ustundeydi fiyat olarak

Kendime degil annem kendi icin aldi.. :) benim dogum gunumde hediye olarak geldi telefon :) evet bazen oyle indirimler oluyor ki sasip kaliyorum.. iste bu aldigim kitaplsr icinde de 5 liraya aldigim iki kitap var... ikisi de 20 liranin ustundeydi fiyat olarak
Yani annenin Tlf alışverişi sana karlı olmuş demek istemiştim cnm :D

Back
X