• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bereketli olsun Bileziğini güzel günlerde kullan canım.
O zaman benim gibi yapabilirsin maaşını eksik aluyormuş gibi, ya da birikime ayıracağın o miktar yokmuş gibi.
Mesela senin maaşından her ay 1.000 tl hesaba geçer geçmez onu oradan alıp altın alırsın veya baska bir hesaba aktarabilirsin cnm.
Ama o miktarı diğerlerinden ayırmazsan harcanıp azalma ihtimali çok yüksek.
işte o işi eşimin maaşıyla yapalım diyoruz bakalım nasıl gidicek bu ay ayın 25 ine kadar 550 tl var işte hatta 100 tlsini ayırdım eşim 450 tl biliyor :)) çok sıkışırsak onu çıkarırım. 450 tl yide 3 haftaya böldük haftalık 150 tl harcama hakkımız var :)

Günaydın Canım
İyilik hoşluk, sen nasılsınn?
Hayırlı cumalar...
Sağol canım benim çok teşekkür ederim :KK52: açıkcası pek keyfim enerjim yok bu günlerde havaların mevsim değişikliğinin etkisi mi bilemeiyorum canım hiçbir şey yapmak istemiyo :KK43: sizi takip edip tekrar motive olmaya çalısıyorum :işsiz:
bende ceyrekaltınfiyatları diye bi site var ona bakıyorum genelde ama burda siz yazıyosunuz ya baya fark ediyo diye sorayım dedim
Canım bende altin.in i takip ediyorum bigparay la yakın değerlerde zaten ben birikimimi mobil bankacılık hesabımdan yapiyorum nerdeyse bu sitelerle aynı tutarlarda oluyo rakamlar :KK52:
Bereketli olsun Bileziğini güzel günlerde kullan canım.
O zaman benim gibi yapabilirsin maaşını eksik aluyormuş gibi, ya da birikime ayıracağın o miktar yokmuş gibi.
Mesela senin maaşından her ay 1.000 tl hesaba geçer geçmez onu oradan alıp altın alırsın veya baska bir hesaba aktarabilirsin cnm.
Ama o miktarı diğerlerinden ayırmazsan harcanıp azalma ihtimali çok yüksek.
Taktiklerine kesinlikle katılıyorum canım yaşayarakta bunları gördüm açıkcası yani kendi tecrübelrimle de çevremin hatta uzmanların tavsiyeleride bu yönde :KK52: yani birikimi bir ihtiyaç kalemi gibi görüp bütçeye dahil edip maaşı alır almaz ayırmak en çok önerilen başarılı bulunan yöntem Hoppa

merhaba kizlar herkese hayirli cumalar bereketli birikimler ins. Kasim ayi icin Allah nadip ederse, 1 hafta sonra ek dersimden 500 tl ayirip kuyumcudan aldgimiz gramlarin ustune ekleyecegim. 15 inde maasimdan da bir ceyrek almayi planliyorum insaallah. cam balkon yaptiriyoruz bu ay masraf cok:)

Sağol canım benim çok teşekkür ederim :KK52: açıkcası pek keyfim enerjim yok bu günlerde havaların mevsim değişikliğinin etkisi mi bilemeiyorum canım hiçbir şey yapmak istemiyo :KK43: sizi takip edip tekrar motive olmaya çalısıyorum :işsiz:

Canım bende altin.in i takip ediyorum bigparay la yakın değerlerde zaten ben birikimimi mobil bankacılık hesabımdan yapiyorum nerdeyse bu sitelerle aynı tutarlarda oluyo rakamlar :KK52:

Taktiklerine kesinlikle katılıyorum canım yaşayarakta bunları gördüm açıkcası yani kendi tecrübelrimle de çevremin hatta uzmanların tavsiyeleride bu yönde :KK52: yani birikimi bir ihtiyaç kalemi gibi görüp bütçeye dahil edip maaşı alır almaz ayırmak en çok önerilen başarılı bulunan yöntem Hoppa
tamam canım onada bakim ben sağol :)

Teşekkür ederim canım :-)
Darısı başına inşallah.
Bu arada neden korkuyorsun acaba uçuk miktarlar hedef yapma, aylık şu an ne kadar yapabiliyorsun mesela 500.
Yıllık hedefine de,
Ocak 500
Şubat 500...

Gibi ama olabilecek miktarları hedef al.
Mesela bu yıl haziran temmuz kardesime bilezik alacağım için bu iki ayın hedefini düşük tuttum ben.
Olur olur inş, yeter ki iste...

Gelir gider tablosu yapabilirsin ve aylık birikim için mutlaka bir miktar ayır her ay ki alışkanlık olsun.

Bizim eylülde bir sürü ekstra harcamalar olmuştu o kadar edeceğini düşünmemiştim o ayki masraflar için. Eylül birikimim o kadar düşük olunca biraz bozulmustum tabi.
Çünkü birikim bende alışkanlık oldu.
Diş fırçalamak gibi, yatağımı, eşyaları katlamak gibi :KK66:
Aynen bende de birikim yapmak yillardir aliskanlik oldu. ;)

selam kızlar bu aralar pek yazamadım. eşim maaşını ayın 15 inde alıyor o zamana kadar 400 tl cebimde + 300 tlde hesabımda var. iyi bir para geçen aya göre :) geçen ay yettirememiş üstüne vadelimi bozup çekmiştim. bu ay eşimin gelen maaşının çoğunu kenara atmayı düşünüyorum...kart borçlarımızı bakıcı parasını ödedim bitek faturalar kaldı

çok yoğun bir gündü çok şükür evime gitmeme az kaldı, ama maaşlar henüz hesaba geçmedi bankada bir sorun oldu:(
ben şirketten sonra kendi hesap kitabımı da yaptım
geçen ay düğün,dernek işlerinden çok açılmıştık bu ay biraz zor geçecek. daha da çok dikkat etmem gerekiyor
bundan sonra her ay 1 ata kadar gram alacağım diye planlamıştım ama altın çok yüksek bilemiyorum ne yapacağım
karamelli_turta karamelli_turta ekim birikimi 1050 TL olarak yazar mısın canım
şu an TL kalsın altın gramı çok yüksek pazartesi vadeliye atabilirim. sakince bir düşüneyim de

Günaydın kızlar
Baş sağlığı dileyen herkese tekrar teşekkür ediyorum.
Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı.

Kendime geliyorum yavaştan.

Hastaneye para verdik, altın bozduk.
Bu ay arabanın bakımı, vergisi, kaskosu, sigortası muyanesi falan var. 1900 para vardı kenarda.
Kredi kartından taksitle falan halletmek yerine o paradan nakit halledelim dedik her şeyi.

Kredi kartı borcunu da epey toparladık bu ay. Muhtemelen kasım ayında kredi kartı borcumuz gelmez.

çok yoğun bir gündü çok şükür evime gitmeme az kaldı, ama maaşlar henüz hesaba geçmedi bankada bir sorun oldu:KK43:
ben şirketten sonra kendi hesap kitabımı da yaptım
geçen ay düğün,dernek işlerinden çok açılmıştık bu ay biraz zor geçecek. daha da çok dikkat etmem gerekiyor
bundan sonra her ay 1 ata kadar gram alacağım diye planlamıştım ama altın çok yüksek bilemiyorum ne yapacağım
karamelli_turta karamelli_turta ekim birikimi 1050 TL olarak yazar mısın canım
şu an TL kalsın altın gramı çok yüksek pazartesi vadeliye atabilirim. sakince bir düşüneyim de
Hemen ekliyorum canım ekim birikimini.
Bende altın alıyorum ama çok yükselmesi beni tedirgin ediyor.
Almaya devam edeceğim sanırım.
Maaşlar hesaba yattı, giderlerin büyük bir kısmını ayırdım. Atamı bugün alırım sanırım. Çok yüksek ama yapacak bişey yok, düşmez artık. Beklemek bence yanlış olur.

Son düzenleme:
Hemen ekliyorum canım ekim birikimini.
Bende altın alıyorum ama çok yükselmesi beni tedirgin ediyor.
Almaya devam edeceğim sanırım.
Maaşlar hesaba yattı, giderlerin büyük bir kısmını ayırdım. Atamı bugün alırım sanırım. Çok yüksek ama yapacak bişey yok, düşmez artık. Beklemek bence yanlış olur.
Evet yaa bu altın çok yükseldi herhalde bizim 150 ler bayağı bekleyecez yada hayal oldu .170 lere mu gidiyor ne.ama ısrarla dususu bekleyecegim bi emtiahep yükselme illa düzeltme de yapacak.o zaman dalariz artik

Evet yaa bu altın çok yükseldi herhalde bizim 150 ler bayağı bekleyecez yada hayal oldu .170 lere mu gidiyor ne.ama ısrarla dususu bekleyecegim bi emtiahep yükselme illa düzeltme de yapacak.o zaman dalariz artik
K.carsi kuyumcusu 170 lere dayanmasini bekliyoruz demis.:duduk::duduk:

Bugün nette ata altın 1065 :oha:
Gram altın 158

Ata altın ağustos eylül aylarında 970 liraydı.

Bi ayda nasıl bu kadar yükseldi :KK57:

Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Seneye düğünüm var. Altın yüksek diyip takmazlarsa:skandal:

Ama takarlarsa da çok iyi:halay:

Neyse ya bugün elimdeki 100 lirayı attım vadesiz hesabıma. Kumbaramda tümletecek 50 tl var onu da bi ara tümletir atarım hesaba. İş bankası çalışanının korkusundan bozuk para tutamıyorum elimde:confused:

Back
X