• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günaydın kızlar... Biz 1 ay gecikmeli maaşımızı aldık. Hemen çeyrek aldım attım kenara. 2 çeyreğim oldu. karamelli_turta karamelli_turta beni listeden çıkarmadıysan 1 çeyrek yazar mısın ekim için.
Ayrıca kasım ayında alışveriş orucuna başladım. Kendim ve ev için hiç bir şey almayacağım. Belki ucuza denk getirirsem kışlık pardösü alırım. Botlarım vardı onları diktirdim. İlk defa ayakkabı tamir ettirdim. Valla gayet de güzel oldu. Boşuna atmışım şimdiye kadar ayakkabıları. Elime geçtikçe 5-10 da kenara kumbaraya attım bakalım yılbaşında açacağım.
Onun dışında yılbaşındaki 5000 hedefim için kenarda 5 TL yok :-) ama benim hala umudum var. :-)
Ay maşallah maşallah tebrik ederim canımm:KK19:

O umut sana çeyreği aldırdı
Umudun olmasaydı oda harcanacaktı
Doğru yoldasın :super:

Günaydın kızlaaarrr
Kasım birikimine başladım
Azar azar koyuyorum kenara inşallah hedefime ulaşacağım .

Bugünler de biraz terzi işlerim vardı mantomun altını kestirdim , gömleklerime pens attırdım
55 tl tuttu :olamaz:
Bi bot masrafım kaldı o dA alınınca beklenen başka masrafımm yok inşallah
Hepimizin birikimi bereketli olsun

Cumartesi günü elini öpmeye geliyorum :KK70::KK70:
Günaydın gulenyuzumsunsen gulenyuzumsunsen ;)
Buyur gel canım :D

Aman allahım çeyreğe bak :skandal:
Ah akılsız kafam 150 -200 tl olduğu günler başlamadık şu işe:olamaz:
Ah ahhh...bilemedik bilemedik...
Günaydın kızlaaarrr
Kasım birikimine başladım
Azar azar koyuyorum kenara inşallah hedefime ulaşacağım .

Bugünler de biraz terzi işlerim vardı mantomun altını kestirdim , gömleklerime pens attırdım
55 tl tuttu :olamaz:
Bi bot masrafım kaldı o dA alınınca beklenen başka masrafımm yok inşallah
Hepimizin birikimi bereketli olsun
Kasım birikimlerin bereketli olsun beybisi
Elini çabuk tutmak iyidir.
Bende yarın maaş alır almaz hemen ayıracağım, hep öyle yapıyorum harcamayayım diye..
Bana da bot lazım haftaya bakarım belki birgün ne var ne yok..

2017 yıllık birikim planımı inceledim.
Yıllık hedefi tutturuyorum kızlar hatta biraz da geçeceğim gibi görünüyor :sampiyon:
Hedefim ;12,500 idi.
Gerçekleşen ;14,500 gibi bir miktar olacak gibi görünüyor.
Çok şükür.
Planlar işe yaradı bende :KK73:
ay süper tebrik ederim canım :)
ben plan yapmaktan korkuyorum ya tutturamazsam hedefi diye.
ufak ufak yapıyorum ama en kötüsünü düşünerek
çünkü gerçekten harcamalarımızdan çok kısarak biriktirmeye çalışıcaz
daha yeni başladık ya biz birikime bakalım hayırlısı olur inşallah :)

ay süper tebrik ederim canım :)
ben plan yapmaktan korkuyorum ya tutturamazsam hedefi diye.
ufak ufak yapıyorum ama en kötüsünü düşünerek
çünkü gerçekten harcamalarımızdan çok kısarak biriktirmeye çalışıcaz
daha yeni başladık ya biz birikime bakalım hayırlısı olur inşallah :)
Teşekkür ederim canım :-)
Darısı başına inşallah.
Bu arada neden korkuyorsun acaba uçuk miktarlar hedef yapma, aylık şu an ne kadar yapabiliyorsun mesela 500.
Yıllık hedefine de,
Ocak 500
Şubat 500...

Gibi ama olabilecek miktarları hedef al.
Mesela bu yıl haziran temmuz kardesime bilezik alacağım için bu iki ayın hedefini düşük tuttum ben.
Olur olur inş, yeter ki iste...

Gelir gider tablosu yapabilirsin ve aylık birikim için mutlaka bir miktar ayır her ay ki alışkanlık olsun.

Bizim eylülde bir sürü ekstra harcamalar olmuştu o kadar edeceğini düşünmemiştim o ayki masraflar için. Eylül birikimim o kadar düşük olunca biraz bozulmustum tabi.
Çünkü birikim bende alışkanlık oldu.
Diş fırçalamak gibi, yatağımı, eşyaları katlamak gibi :KK66:

Birikimleriniz bereketli olsun bu arada kızlar :KK52:başlanmış bile şimdiden kasım ayı birikimlerine :KK9: benim bu ay elektrik süpürgesi almam gerekiyo erteliyordum sürekli hatta yılbaşından sonra alayım diyordum ama daha fazla erteleyemiycem galiba çekmiyo artık :KK43:

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canım :-)
Darısı başına inşallah.
Bu arada neden korkuyorsun acaba uçuk miktarlar hedef yapma, aylık şu an ne kadar yapabiliyorsun mesela 500.
Yıllık hedefine de,
Ocak 500
Şubat 500...

Gibi ama olabilecek miktarları hedef al.
Mesela bu yıl haziran temmuz kardesime bilezik alacağım için bu iki ayın hedefini düşük tuttum ben.
Olur olur inş, yeter ki iste...

Gelir gider tablosu yapabilirsin ve aylık birikim için mutlaka bir miktar ayır her ay ki alışkanlık olsun.

Bizim eylülde bir sürü ekstra harcamalar olmuştu o kadar edeceğini düşünmemiştim o ayki masraflar için. Eylül birikimim o kadar düşük olunca biraz bozulmustum tabi.
Çünkü birikim bende alışkanlık oldu.
Diş fırçalamak gibi, yatağımı, eşyaları katlamak gibi :KK66:

geçen ay 3105 tllik 23 gram bilezik aldık çok şükür ilk elle tutulur birikimimiz 3 senelik evliliğimizde :) ufak tefek kumbaraları saymıyorum tabi :)
birde bu ay şöyle bişey yaptık benim maaşımla geçinelim eşiminkiyle borç ödeme ve birikim yapma olsun dedik.
benim maaşım 1500 tl çok değil allah bereket versin tabi extra borçlar olur onlar benim maaşımdan ödenir kart benim maaştan ama yine harcama yapıyoruz karttan.
eşiminkindende 1000 tl falan kalıyo onu kenara atarız dedik ama şu an ayın 25ine kadar benim maaştan 550 tl kaldı o zamana kadar yetermi haftaya misafir gelicek yatılı almanyadan. bu haftasonu da şehir dışına gitme ihtimalimiz var işte bizde extra şeyler çok oluyo o yüzden şimdi eşimin maaşından bin tl atamayabiliriz diye düşünüyorum ve üzülüyorum. çünkü şimdi ne kadar çok biriktirirsek ev almamız o kadar erken olur çocukta yokken :işsiz::olamaz:

geçen ay 3105 tllik 23 gram bilezik aldık çok şükür ilk elle tutulur birikimimiz 3 senelik evliliğimizde :) ufak tefek kumbaraları saymıyorum tabi :)
birde bu ay şöyle bişey yaptık benim maaşımla geçinelim eşiminkiyle borç ödeme ve birikim yapma olsun dedik.
benim maaşım 1500 tl çok değil allah bereket versin tabi extra borçlar olur onlar benim maaşımdan ödenir kart benim maaştan ama yine harcama yapıyoruz karttan.
eşiminkindende 1000 tl falan kalıyo onu kenara atarız dedik ama şu an ayın 25ine kadar benim maaştan 550 tl kaldı o zamana kadar yetermi haftaya misafir gelicek yatılı almanyadan. bu haftasonu da şehir dışına gitme ihtimalimiz var işte bizde extra şeyler çok oluyo o yüzden şimdi eşimin maaşından bin tl atamayabiliriz diye düşünüyorum ve üzülüyorum. çünkü şimdi ne kadar çok biriktirirsek ev almamız o kadar erken olur çocukta yokken :işsiz::olamaz:
Bereketli olsun Bileziğini güzel günlerde kullan canım.
O zaman benim gibi yapabilirsin maaşını eksik aluyormuş gibi, ya da birikime ayıracağın o miktar yokmuş gibi.
Mesela senin maaşından her ay 1.000 tl hesaba geçer geçmez onu oradan alıp altın alırsın veya baska bir hesaba aktarabilirsin cnm.
Ama o miktarı diğerlerinden ayırmazsan harcanıp azalma ihtimali çok yüksek.

Back
X