Yanlış yazmışım canım düzelttim ))
canım aslında sorduğum şuydu, misal bugün ata altın alış 1030 satış 1060, atayı hangisinden hesaplıyorsun misal? ben de ona göre hesaplayacağım da ondan soruyorum.yani an itibariyle satarsam elime kaç lira geçer diyerek alış fiyatından mı, yoksa an itibariyle elimdeki varlık değeri budur diyerek satıştan mı hesaplamalı?

canım ben daha önce de bahsetmiştim ya Allah kısmet ederse mayıs haziran gibi ev almak niyetindeyiz
şimdiki birikimleri o zaman kullanacağım
uzun vade de altının kesinlikle zarar ettirmeyeceğini biliyorum ama yaz dönemlerinde nispeten daha düşük oluyor fiyatlar, onun için kararsızım
1050 TL ekim birikimim biraz daha nakit beklesin
kumbaramda biriken bozukları tümlettim 1 gr altın aldım şimdi 157,80 den

Canım hesaplarken bugünün alış fiyatından hesapla.
Doğru değeri öyle çıkar ortaya.

benim de 3000 lira kadar nakitim vardi. bilezik almak icin gram biriktiriyorum. 20 gr altin aldim. amaca gore degisir bence ne yapilacagi.yakin zamandakullanacaksaniz nakit kalabilir.ama uzun vadede birikim olacaksa altin dolar vs alinabilir. hatira olani bozdurmayin bence.digerlerini ekleyip bilezik alabilirsiniz

Selamlar,
Cumartesi günü mevlite katıldım. Pazar günü de bütün gün evdeydik. Evi toparladım, kızımla oyun oynadık ve haftasonunu bitirdik.
İşyerimizde çay-kahveye bakan kız 500 lira borç istedi. Doğalgaz için maaşından para kalmamış. Kenarda duran 1000 lira acil durum paramız vardı. Oradan verdim kendisine.
Normalde 10.000 lira acil durum parası olarak ayırmıştım. 8000 lira evin tapusu için verdik. 1000 lira da başka bir ihtiyaca gitti. 500 lira da borç verdim. 500 lira kaldı. Acilen oradaki nakit miktarını tekrar 10.000 liraya çıkarmam lazım. Bakalım ne kadar sürede toparlayabileceğim ve umarım bu süre zarfında ihtiyacımız olmaz. Çünkü acil ihtiyaç için altın bozdurmak beni üzüyor.
Bu arada eşim 2018 bütçeni excelde hazırla, ben de hazırlayayım ve evde bir toplantı yapalım dedi:))
Yıllık bütçe toplantılarımızı Kasım-Aralık döneminde yapıyoruz. Baya şirket bütçesi gibi geçen yılın hedefleri, gerçekleşme oranları, sapma nedenlerini konuşuyoruz. Bir sonraki yılı planlıyoruz. Planlarken zorunlu sabit giderler, istekler, hayır işlerinin tamamını gözden geçiriyoruz.

Hanimlar buun biraz düsüs olmus dolarda. 3.85 suan... alsam mi kararsizim. Sizce nasil. Su birkac gun takipte mi kalsam yoksa..
60 dolarim vardi , bugun uzerine 154 lira daha koydum, yani 40 dolar daha aldim ve 100 dolara tamamladim. uzun vadede birim icin yaptim.insaallah dogru bi karardir:)

benim esim de surekli excel tablosu hazirlar ve butun odemeleri birikimleri takip eder:) guzel bir yontem. hayirli birikimler diliyorum insaallah paranizi tekrar ywrine koyarsiniz en kisa surede

60 dolarim vardi , bugun uzerine 154 lira daha koydum, yani 40 dolar daha aldim ve 100 dolara tamamladim. uzun vadede birim icin yaptim.insaallah dogru bi karardir:)
Ben de ocak ayından itibaren dolar birikimine ağırlık vermeye niyetliyim. Aralık'ta son ata altınımı alıp, fiziki altına ara vereceği.

benim esim de surekli excel tablosu hazirlar ve butun odemeleri birikimleri takip eder:) guzel bir yontem. hayirli birikimler diliyorum insaallah paranizi tekrar ywrine koyarsiniz en kisa surede
Bütünü görmek her zaman faydalı oluyor bence. Özellikle araba giderlerini planlamak bizim için önemli ki nerdeyse iki ayda bir masrafı var kendisinin.

bence hatira yuzugu bozdurma. digerlerini kullanmiyorsan bozdurup ekleyebilirsin ustune. 5500 tl yi yakin zamanda kullanmayacaksan bilezik yapabilirsin. mega bilezikler de zarar ettirmiyor ve guzel duruyor

Ben de ocak ayından itibaren dolar birikimine ağırlık vermeye niyetliyim. Aralık'ta son ata altınımı alıp, fiziki altına ara vereceği.

Sirf birikimde cesit olsun diye dolar aliyorum. yani sadece altin biriktirmek istemiyorum. bilezigimi aldiktan sonra ben de ata altin alicam insaallah bir sure. araliktan sonra fiziki altina neden ara veriyorsunz? dolar almak icin mi?

Sirf birikimde cesit olsun diye dolar aliyorum. yani sadece altin biriktirmek istemiyorum. bilezigimi aldiktan sonra ben de ata altin alicam insaallah bir sure. araliktan sonra fiziki altina neden ara veriyorsunz? dolar almak icin mi?
2018 yılı içerisinde Allah nasip ederse hamilelik düşünüyorum. Eğer kısmet olursa 4 ay boyunca maaş alamayacağım. Bu dönemde sıkıntıya düşmemek için öncelikli hedefim, 4 aylık maaşımı biriktirmek. Ben dolar kuru üzerinden maaş alıyorum. Bu nedenle birikimi de dolar yapmak mantıklı olacak.

Bütünü görmek her zaman faydalı oluyor bence. Özellikle araba giderlerini planlamak bizim için önemli ki nerdeyse iki ayda bir masrafı var kendisinin.

elecda bende bütçe yapmaya çok alıştım
Yıllık birikim, harcama planlarımı bile inceliyorum bazen. Hangi ay neler yaptık, nereye ne kadar harcadık görüyorum.

elecda bende bütçe yapmaya çok alıştım
Yıllık birikim, harcama planlarımı bile inceliyorum bazen. Hangi ay neler yaptık, nereye ne kadar harcadık görüyorum.
Bütçe bence de çok önemli. Bir de her harcadığımızı kaydetmek. Para nereye gidiyor sorusunun cevabı bu ikisinde saklı zira:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…