bence hatira yuzugu bozdurma. digerlerini kullanmiyorsan bozdurup ekleyebilirsin ustune. 5500 tl yi yakin zamanda kullanmayacaksan bilezik yapabilirsin. mega bilezikler de zarar ettirmiyor ve guzel duruyor
Yakın zamanda kullanmayacağım canım.
O yüzden altın yapıcam.
Zarar etmiyorsa onlarada bakabilirim aslında.
Teşekkür ederim cevabın için.

Allah kolaylik versin. ben de ayni dusuncedeyim ve 2 yil ucretsiz izin kullanmayi planladgim.icin kenarda ne dursa kardir deyip biriktiriyorum.

Çok minnoşsunuz

ben mesaideyim yemek arası vermişken kendi bütçemi kontrol ettim. ek hesabı eklemeyi unutmuşum bütçe kalemine, ooo ne güzel param kalıyor diye seviniyordum
200 TL param kaldı sadece sigara param ve kişisel giderlerim için yeter ama mutfak var bir de
eşim de kendi arkadaşlarının düğünleri var onlara altın yapacak ondan da verdiğinden ekstra alamam
bu ay yine ek hesabı kullanmak zorunda kalacağım ya da kredi kartını
ekstra gider çıkmasa bari bu ay
daha kombiyi de açmaya başlamadım, bu hafta da sıcaklık yüksek gösteriyor ne kadar geç açarsam o kadar iyi
dün dolabımı elden geçirdim ne kadar çok kıyafet, çamaşır, çorap almışım zamanında
bu kış için çizme ihtiyacım var sadece başka bir çöp bile almasam olur
almayayım da zaten mümkün mertebe borçlarımı fazla fazla ödeyip birikimi arttırmam lazım
şu an bir kredi borcum var 15 taksidi kaldı hedefim yaza kadar bitirmek ve
kredi kartı var ama ondaki ödemeler taksitli 2000 TL altında toplamı. kartı elimde olduğu zaman fazla yatırıp dengeliyorum, bazen mutfak için ayırdığım parayı yatırıp özellikle karttan alıyorum ki kredi notum yükselsin. fazla yatırdığımdan az harcayınca da bir sonraki ay ödemem düşüyor
daha dikkat etmeliyim ki Allah nasip eder de ev kredisi ödemeye başlarsak zorlanmayalım

Selamlar. Bu aralar nete fazla girmeme kararı aldım. Bugün pazardan sadece yumurta alacaktım dün pazar alışverişi yapmıştım ama bugün gidince duramadım tatlı yapmak için kabak ayva mandalina aldım. Günde 1 kilo mandalina yeme devrim başlamıştır artık.

Allah kolaylik versin. ben de ayni dusuncedeyim ve 2 yil ucretsiz izin kullanmayi planladgim.icin kenarda ne dursa kardir deyip biriktiriyorum.
Benim ücretsiz izin alma şansım yok malesef. İlk hamileliğimde de 16 hafta ücretli izin kullanmıştım ancak izin sürem boyunca evden çalışmam , birkaç kere de işe gitmem gerekti.

sorması ayıp maaş ne kadar yanı ne kadar gelir ve gideriniz olup kalanını birikime ayırıyorsunuz acaba?
Rakam söylemeyeyim ancak ortalamanın üstünde kazanıyorum. Gelirimin %10unu düzenli birikime ayırıyorum. Ocak ayında 1 maaş ikramiye alıyorum. Onu da almıyor kabul edip, direkt birikime ayırıyorum.

benim esim de surekli excel tablosu hazirlar ve butun odemeleri birikimleri takip eder:) guzel bir yontem. hayirli birikimler diliyorum insaallah paranizi tekrar ywrine koyarsiniz en kisa surede
Bende excel tablosu yapıyorum canım çokmiyi oluyor gerçekten:)

Günaydın kızlaarr
Vadesiz hesabımdan altın hesabı açtım sonunda altının gramını 157.54 olarak gösteriyo iş bankas. Gün içinde alıcam bakalım
Hayırlı olsun canım bende iş bankasından alıyorum altını:)

Maşallah canım süpersiniz :)) Şimdi okuyunca acil durum param bile olmadığını fark ettim hergün bişey öğreniyorum burdan :) Bütçeme acil durum parası ekleyip biriktireyim en kısa sürede tabi o parayı harcamamak en önemli kısmı işin:)

En önemli kısım acil durum parası bence. Sürekli hesapta olmayan birşeyler çıkıyor, elektronik eşyalar arızalanıyor vs. Bu gibi durumların planlı bütçeyi sarsmaması için kenarda tl olarak bir miktar para bulunması şart. Hatta önce bu parayı biriktirip sonrasın da yatırım amaçlı birikim yapmak daha iyi oluyor zira birşey çıktığında hemen altın bozdurmak zorunda kalmak beni üzüyor mesela:)

Kes,nlikle çok haklısın canım..İnsanız ve kul yapısı eşyalar kullanıyoruz..
bu tamiratlık birşey olur, hastalık vs olur.. Dediğin gibi insanın bu gibi durumlarda kenarda parasının olması çok güzel birşey..
Benim de böyle durumlar için kenarda bir miktar param vardır..
@papatya nın bir sözü vardı çok hoşuam gider..
Ver paşam diyeceğine, ver köşem demeli insan diye:)tamda bu durumlar için güzel bir söz:)

Günaydın kızlar.....
Bende acil durum parası az ayırıyorum daha fazla olması gerekiyor sanırım..

Bu sabah büyük oğlumun öğretmeni aramış duymadım çalışıyordum oğlumun burnu kanamış tampon yapmışlar. Üzüldüm bende onlara bişey olmasa... 10 yasında 5. Sınıfa gidiyor. Küçükken de sıcaklarda vs oluyordu veya koşup düştüğünde. Dra götürmüştüm ben oğlumu kılcal damarları çok ince olduğu için kanama olduğunu söylemişti.
Anne olmak ne zor insanın burnunun direği sızlıyor...

Çok haklısınız..
Bu arada aramıza hoşgeldiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…