- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
- #18.041
Günaydın kızlar
Benim için haftanın son iş günü :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aynen, çok şükür en büyük hedef hallolmuş..zaten diğerlerinin belki tam olarak hallolmama sebebini de ev hedefinin gerçekleşerek , bu hedefe düşündüğünden fazla zaman ve para harcamak sebep oldu diye düşünüyorum...ewetdamla cikolata canım, birlikte bakalım ben ne yapmışım :)
1- sağlıkla, huzurla oturacağımız bir ev almak ( inşallah nasip olur) - çok şükür en büyük hedef buydu
2- daha sağlıklı bir hayat sürmek
-sigarayi tamamen hayatimdan çıkarmak - olmadı ama hala listede
-ideal kiloma gelip, bunu sabitlemek - çalışmalar devam
-sabah erken uyanıp düzenli beslenmek - kısmen
-paketli ve işlenmiş gıdalardan mümkün mertebe uzak durmak - yani :)
-daha aktif spor yapmak - sağlık sorunları nedeni ile olmadı ama ikinci yarı inşallah
-saglik kontrollerine daha çok önem vermek - tamam
- hergun aynı saatte uyuma alışkanlığı kazanmak - tamam
-mutfak alışverişinde daha bilinçli olmak - tamam
-kişisel gelişim adına birşeyler yapmak -henüz yok
-yeni bir hobi edinmek/dil öğrenmek - henüz yok
3- ailem ve eşimle daha kaliteli vakit geçirip, ev yaşantısında daha düzenli olmak
- evde TV izleme sürelerini kısmak, alternatif programlar yapmak - tv büyük ölçüde çıktı hayatımızdan
- ailem ile daha sık görüşmek ve konuşmak - konuşmak ewet ama görüşmek olamadı
- daha çok kitap okumak - evet
- temizlik ve düzen konusunda daha pratik ve rutin alternatifler bulmak- kısmen
- evde yemek düzenini oturtmak- kısmen
- utuleri biriktirmemek :)) - yeni evde evet biriktirmeden yapıyorum
4- daha iyi bir kariyer için farklı/ek iş fırsatlarını değerlendirmek - şu an mümkün değil bu seçenek
5- yarını unutmadan bugünün keyfini çıkarmak
- birikimin önemini eşimin iyice anlamasını sağlamak, bütçe alışkanlığımı onunla devam ettirmek - kısmen
- harcama kalemlerinde daha dikkatli ve tasarruflu olmak (detaylı planlama yapmak) - kısmen
- daha verimli tasarruflar yapmak (birikimi sepet şeklinde değerlendirmek) - kısmen
- en fazla 3 ayda bir yeni bir yer/mekan görmek, kısa kaçamaklar yapmak - olmadı
- tatil için ucuz ama kaliteli alternatifler aramak - olmadı
- pasaport çıkartmak - olmadı
6- ayıklama yapmak - çok büyük ölçüde evet
- gerekli gereksiz düzenlemesi yaparak daha sade ve kaliteli yaşamak
* evde
* işte
*hayatımda
bana yenilik katmayan, ufkumu açıp beni geliştirmeyen kişi/eşya/olayları hayatımdan uzaklaştırmak
ben bunlar üzerine bir düşünüp nerelerde eksik kalmışım, neden diye bakayım
benim için en büyük hedef evdi ve oldu çok şükür
evet canım kesinlikle doğru bir tespitte bulundun.aynen, çok şükür en büyük hedef hallolmuş..zaten diğerlerinin belki tam olarak hallolmama sebebini de ev hedefinin gerçekleşerek , bu hedefe düşündüğünden fazla zaman ve para harcamak sebep oldu diye düşünüyorum...
pek bir şey kalmamış zaten, hadi bakalım darısı yılın 2.yarısına![]()
sana da maşallah kuzum. senin hedefler ve tutturmada ki başarın beni sollar geçer.evet canım kesinlikle doğru bir tespitte bulundun.
sağlık olsun da artık diğer hedefler ve istekler bir şekilde olur umarım
maşallah canım hedef koyma ve tutturmada iyisin sen
dün eşimle genel durumumuza baktık biraz üstüne senin hedefleri hatırlatman denk geldi,
biz 2018 yılı bitene kadar evin eksiklerini giderme, kredi kartı, gün borçlarını tamamen kapatmayı planladık.
ben de bu ay iti bari ile 10 gram altın ve 100 usd birikim hedefi koyuyorum o zaman, malum eşimin iş durumu hala can sıkıcı fazlasını yapabileceğimi sanmıyorum ama kısmet tabi :)
Sizlerin bana desteği çok canım, iyi ki varsınızsana da maşallah kuzum. senin hedefler ve tutturmada ki başarın beni sollar geçer.
en önemli kısmı hallettin, bundan sonrası kolay...
benim de öncelikli hedefim biriken kredi kartı borçlarını kapatabilmek-zira çok zorluyor...
eşimin şirkete olan borcunu kapatabilmek,
krediyi düzgün bir şekilde ödemek...
yaz aylarında faturalarım çok yüksek geliyor.
kışın ödemediğim doğalgaz faturasını yazın klima yüzünden elektrik olarak ödüyorum.
su desen zaten her gün 2 makina çamaşır, 2-3 duş derken 2 ye katlıyor...
bayramdı gezmeydi tozmaydı derken bu yaz beni çok zorlayacak aslında...
En güzel bişey :) tatil başlıyor...Günaydın kızlar
Günaydın canım, hedefleri koymuştuk bende hatırlıyorum.günaydın kızlar
yılı yarılamışız yahu.. ne çabuk geçmiş 6 ay.ne olduğunu anlamadan geçmiş vallahi...
K kahvemsi mutluluk hatırlıyor musun canım aralık ayında diğer topikte bu yıl için hedefler belirlemiştik.az önce hedeflerime baktım ne kadarını başarıyla gerçekleştirmişim diye...
-haziran ayına kadar pasaportlar çıkmış olacak demişim-maalesef olmamış
-yeni bir meslek edinme demişim-bunu gerçekleştirdim hatta eşim de gerçekleştirdi.
-anneme hediye demişim-bunu da gerçekleştirdim 1000 tl değerinde istediği bir armağan verdim kendisine.
-bu yılki birikimime 20 bin tl demişim, şuan bakıyorum aralıktan buyana birikim değerim 20 bin tl artmış, lakin bunda altının artışı da etkili.
(araba almak ile ilgili bir hedefim yokmuş, araba almış oldum ekstradan.araba alırken eşim şirketten 12 bin tl almıştı masraflar,özel ders, kurslar vs için, 2 ayda bunun da 8 bin tl sini ödemişiz....hamdolsun,çok şükür... bu da 1-2 aya biter... yılbaşında 24 ay vadeli kredi çekmiştim, 6 ayı bitmiş bile...)
şuan yılın ikinci yarısı için 10 bin tl birikim hedefi koyuyorum. yani 10 bin tl değerinde altın... ne zaman olur bilmiyorum. özellikle önümüzdeki 2 ay daha yüklü kredi kartı ödemem var, bu 2 ay imkansız gibi görünüyor...Allah ulaşmayı nasip etsin...
yalnız bu 6 ay geçen seneye göre çok daha savruktum. alış verişe fazla düştüm bu sene. aslında silkelenip toparlanmam gerek....
K kahvemsi mutluluk senin hedeflerin de harika.ewetdamla cikolata canım, birlikte bakalım ben ne yapmışım :)
1- sağlıkla, huzurla oturacağımız bir ev almak ( inşallah nasip olur) - çok şükür en büyük hedef buydu
2- daha sağlıklı bir hayat sürmek
-sigarayi tamamen hayatimdan çıkarmak - olmadı ama hala listede
-ideal kiloma gelip, bunu sabitlemek - çalışmalar devam
-sabah erken uyanıp düzenli beslenmek - kısmen
-paketli ve işlenmiş gıdalardan mümkün mertebe uzak durmak - yani :)
-daha aktif spor yapmak - sağlık sorunları nedeni ile olmadı ama ikinci yarı inşallah
-saglik kontrollerine daha çok önem vermek - tamam
- hergun aynı saatte uyuma alışkanlığı kazanmak - tamam
-mutfak alışverişinde daha bilinçli olmak - tamam
-kişisel gelişim adına birşeyler yapmak -henüz yok
-yeni bir hobi edinmek/dil öğrenmek - henüz yok
3- ailem ve eşimle daha kaliteli vakit geçirip, ev yaşantısında daha düzenli olmak
- evde TV izleme sürelerini kısmak, alternatif programlar yapmak - tv büyük ölçüde çıktı hayatımızdan
- ailem ile daha sık görüşmek ve konuşmak - konuşmak ewet ama görüşmek olamadı
- daha çok kitap okumak - evet
- temizlik ve düzen konusunda daha pratik ve rutin alternatifler bulmak- kısmen
- evde yemek düzenini oturtmak- kısmen
- utuleri biriktirmemek :)) - yeni evde evet biriktirmeden yapıyorum
4- daha iyi bir kariyer için farklı/ek iş fırsatlarını değerlendirmek - şu an mümkün değil bu seçenek
5- yarını unutmadan bugünün keyfini çıkarmak
- birikimin önemini eşimin iyice anlamasını sağlamak, bütçe alışkanlığımı onunla devam ettirmek - kısmen
- harcama kalemlerinde daha dikkatli ve tasarruflu olmak (detaylı planlama yapmak) - kısmen
- daha verimli tasarruflar yapmak (birikimi sepet şeklinde değerlendirmek) - kısmen
- en fazla 3 ayda bir yeni bir yer/mekan görmek, kısa kaçamaklar yapmak - olmadı
- tatil için ucuz ama kaliteli alternatifler aramak - olmadı
- pasaport çıkartmak - olmadı
6- ayıklama yapmak - çok büyük ölçüde evet
- gerekli gereksiz düzenlemesi yaparak daha sade ve kaliteli yaşamak
* evde
* işte
*hayatımda
bana yenilik katmayan, ufkumu açıp beni geliştirmeyen kişi/eşya/olayları hayatımdan uzaklaştırmak
ben bunlar üzerine bir düşünüp nerelerde eksik kalmışım, neden diye bakayım
benim için en büyük hedef evdi ve oldu çok şükür
eger günde baskasının ilk almasına bıse dıcek bırı yoksa ılk almak daha gzel tabi,yeni ev aldınız size katkı olsun dıye verebılırler ilk. bizim günlerde ben bazılarına ck kızıyorum her gün de ilk almak istıyorlar ve gecerli bi nedende yok tatıle gıtcem dıyo eve dolap yaptırırım dıyo vs falan yani sonrada olacak seyler eger sizinki gibi gecerli bi neden yoksa haksızlık oluyor bence tabi herkes razı farketmıyorsa o ayrı.Avmye gittim, babama babalar günü kardeşime doğumgünü hediyesi aldım.
Ne kalabalık vardı inanamadim.
karamelli_turta benim de devam eden iki tane günüm var, bitmesine iki ay var. İlk alırsam şirket gününe yine gireceğim 300 TL ile yapıyoruz. Toplu gelirse iyi olur.
Yoksa girmem ben de
Babalar günü var dimi ya unutmuşumAvmye gittim, babama babalar günü kardeşime doğumgünü hediyesi aldım.
Ne kalabalık vardı inanamadim.
karamelli_turta benim de devam eden iki tane günüm var, bitmesine iki ay var. İlk alırsam şirket gününe yine gireceğim 300 TL ile yapıyoruz. Toplu gelirse iyi olur.
Yoksa girmem ben de
4. Tur yapıyoruz biz işyerindeki arkadaşlarla.eger günde baskasının ilk almasına bıse dıcek bırı yoksa ılk almak daha gzel tabi,yeni ev aldınız size katkı olsun dıye verebılırler ilk. bizim günlerde ben bazılarına ck kızıyorum her gün de ilk almak istıyorlar ve gecerli bi nedende yok tatıle gıtcem dıyo eve dolap yaptırırım dıyo vs falan yani sonrada olacak seyler eger sizinki gibi gecerli bi neden yoksa haksızlık oluyor bence tabi herkes razı farketmıyorsa o ayrı.
annemlerin gununde akraba var her günde sart kosuyo bana vermszsenız ılk gırmem dıye akraba dıye bıse de dıyemıyolar gıcık bi durum
biz 10-15 kişi civarı oluyoruz ve ilk dört, beş hep muhasebe departmanı :)eger günde baskasının ilk almasına bıse dıcek bırı yoksa ılk almak daha gzel tabi,yeni ev aldınız size katkı olsun dıye verebılırler ilk. bizim günlerde ben bazılarına ck kızıyorum her gün de ilk almak istıyorlar ve gecerli bi nedende yok tatıle gıtcem dıyo eve dolap yaptırırım dıyo vs falan yani sonrada olacak seyler eger sizinki gibi gecerli bi neden yoksa haksızlık oluyor bence tabi herkes razı farketmıyorsa o ayrı.
annemlerin gununde akraba var her günde sart kosuyo bana vermszsenız ılk gırmem dıye akraba dıye bıse de dıyemıyolar gıcık bi durum
Biz son günde 25 kişiyiz .biz 10-15 kişi civarı oluyoruz ve ilk dört, beş hep muhasebe departmanı :)
organizasyonu ben yapıyorum, herkese sorup rızasını alarak uygun aylara yazıyorum, kura istemiyorlar.
ama bu yıl biraz sıkıntılı olabilir,listede evlenecek, bebeği olacak olanlar var
bakalım nasıl olacak
4. Tur yapıyoruz biz işyerindeki arkadaşlarla.
Listede hep aynı isimler hep ilk 5 te,bu da beni kızdırdı artık yeter.
Tamam arkadaşın bana da ayarlamışlığı var 20. Olacağıma 10. Oldum. Ama ilk 3e hiç girmedim yani.
Bu durum kızdırıyor artık beni ,bir an önce bitmelerini bekliyorum .
biz 10-15 kişi civarı oluyoruz ve ilk dört, beş hep muhasebe departmanı :)
organizasyonu ben yapıyorum, herkese sorup rızasını alarak uygun aylara yazıyorum, kura istemiyorlar.
ama bu yıl biraz sıkıntılı olabilir,listede evlenecek, bebeği olacak olanlar var
bakalım nasıl olacak