çünkü her yeni cikan her begenilen alininca gardrop doluyor aslinda belli seyler giyiliyor
ben minimal yasam.la bi sorunu cozdum almiyorum ihtiyac olmadikca
evdeki herkese bunu aşılamak lazim
kesinlikle haklısın uzun zamandır eve market alışverişi haricinde alışveriş yapmıyoruz mutlu muyum valla acayip huzurluyum. en azından param cebimde olunca garanti hissediyorum kendimi.
minimal yaşama bende baya kafayı takmış durumdayım o yüzden zaten almama yönünde baya ilerliyorum aylardır.

yok canım ya sen bu konuda az çeki düzen ver eşine. güzellikle kandır ne bilim bi hedef koydurt istediği spor araba gibi en azından kıyafete vereceğine yatırım olur
yani onu bi nevi borca sok ki o sırada birikim yapmış olursun borç ödeyerek.

Canım böyle adamlar borca sokularak adam edilir ama benimki onada girmiyor
peki hic bir yatiriminiz var mi ev araba arsa vs..

acaba bir yerden arsa mi alsan borçlanarak biraz inatlassan ne bileyim baskin mi olmaya calissan ya da keseni ayri tut gizliden
bende harcadim de

peki hic bir yatiriminiz var mi ev araba arsa vs..

acaba bir yerden arsa mi alsan borçlanarak biraz inatlassan ne bileyim baskin mi olmaya calissan ya da keseni ayri tut gizliden
bende harcadim de
Sadece araba var canım evim olsun çok istiyorum ama işte ben bu kadar mücadele ediyorum ama yine ona yarıyor

Bir kere istifa edicem dedim bütün kazandığımız gidiyor ben ve oğlum rezil olduğumuzla kalıyoruz dedim o zaman geçinebilir miyiz diyor
canim sakin istifa etme
dedigim gibi yap birikimini gizliden o kiyafete harciyorsa sende harcadim de hatta ondan iste ara sira at zulaya baska yolu yok gibi

Ben alıp kenara koyuyorum, 100 TL civarı hediye götüreceğim ev hediyelerine, bana 50 TL getiren düğün hediyelerine götürüyorum. Oyle oyle dünya para biriktirdim, ztn asla aldığım fiyata kalmıyor

yok be girme bence kendin birikim yapabiliyorsan kendin biriktir.birine borç veriyormuşsun gibi her ay al 1 gram sakla evin bi köşesinde ya da hesapta.

Kendim biriktirebilirim diyorsan girme ama denemeden de bilemezsin bu seferlik girme bir dene bakalım o güne vereceğini kendin koyabildin kenara sonra baktın olmadı tekrar girersin

tsk ederım kızlar annem kabul etmzler farklı olmasını dedı amaaan dedım bnde asıl ben ıstemıyorum
bn oyle gram gram alarak bı 25gram bırıktırdım ama borc verdım smdı ınsAllah yıne kendı kendıme bırıktırırım gırmıcem dedıgınız gbı

canim sakin istifa etme
dedigim gibi yap birikimini gizliden o kiyafete harciyorsa sende harcadim de hatta ondan iste ara sira at zulaya baska yolu yok gibi
Suveybe13 bence de senin durumunda bu en mantıklısı canım sende harcadım dıyıp kenara at,cunku hıc adıl degıl o 1200 liralık gıyım alısverısı yapsın sen kendını sıkıntıya sok.

sigara aylık 750 TL civarı tutuyor,
mutfak son aylarda en az 1000 TL 'nin altına hiç düşmedi.
Aldığım her şeyi yazıyorum, israf kesinlikle olmaz.
İstanbul'da yaşıyoruz, herşeye sürekli zam geliyor.
Aslında her gün et, kıyma yiyen insanlar değiliz. Eti kurbanda bir hisse ev için yapıp dondurucuya koyuyorum.
Geçen ay 300 TL civari kasap alışverişi yaptım o bu ay da yeter.
Sağlıklı beslenmeye ve az ama kaliteli gıdalar almaya dikkat ediyorum sadece.

bizim de kredi kartı sadece olursa aylık:
300 tl yakıt
300 tl kadar otomatik ödemede olan faturalar
300 tl benim kyk borcum
olursa kıyafet ihtiyacı ki o da 200-300 ü geçmiyor her ay 2500 tl ödeme yapıyoruz demek ki 1300-1600 tl arası market gıda alışverişi yapıyoruz annemler ve kayınvalidemler zeytin yağımızı cevizmizi zeytinimizi tarhanamızı bulgurumuzu vs getirdikleri halde her şey çok pahalı arkadaşlar aylık 500 tl mutfağa harcayan ya kahvaltı etmiyordur sadece pazardan alışveriş yapıyordur ya stoğu vardır ya da ailesi getiriyordur yoksa mümkün değil bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…