- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #19.201
insallah cnm hedefim 5 kilo vermek
keşke içmeseniz o sigarayı.sigara aylık 750 TL civarı tutuyor,
mutfak son aylarda en az 1000 TL 'nin altına hiç düşmedi.
Aldığım her şeyi yazıyorum, israf kesinlikle olmaz.
İstanbul'da yaşıyoruz, herşeye sürekli zam geliyor.
Aslında her gün et, kıyma yiyen insanlar değiliz. Eti kurbanda bir hisse ev için yapıp dondurucuya koyuyorum.
Geçen ay 300 TL civari kasap alışverişi yaptım o bu ay da yeter.
Sağlıklı beslenmeye ve az ama kaliteli gıdalar almaya dikkat ediyorum sadece.
canım sırf bu ay not alacam ya ne kadar harcıyoruz diye gerçekten ama ne zamandan başlasam ağustos 1 itibari ile başlayayım bakalım ne kadar gidiyor. ama 500 le geçinen çok insanımız vardır ya 2 kişi isek ne bilim. belkide hesap kitap tutmuyorum ya benimde ne kadar gittiği belli değil.bizim de kredi kartı sadece olursa aylık:
300 tl yakıt
300 tl kadar otomatik ödemede olan faturalar
300 tl benim kyk borcum
olursa kıyafet ihtiyacı ki o da 200-300 ü geçmiyor her ay 2500 tl ödeme yapıyoruz demek ki 1300-1600 tl arası market gıda alışverişi yapıyoruzannemler ve kayınvalidemler zeytin yağımızı cevizmizi zeytinimizi tarhanamızı bulgurumuzu vs getirdikleri halde her şey çok pahalı arkadaşlar aylık 500 tl mutfağa harcayan ya kahvaltı etmiyordur sadece pazardan alışveriş yapıyordur ya stoğu vardır ya da ailesi getiriyordur yoksa mümkün değil bence..
içmeyen biri için bunları söylemek kolay :)keşke içmeseniz o sigarayı.
bırakmaya çalışsana canım ya cidden çok büyük zararları var.
sigarayı bırakınca da ufak ufak ödüller koy kendine
bak evi yeni aldın ne güzel
ee her ay 750 koysan 2 ayda bir tatile çıkarsınız valla kaçamak yapıp haftasonları ben olsam sırf bu nedenle bile bırakırdım vallaha
not almak iyi olur canım takibini yapamadıysan. ben ekstreden inceliyorum her ay ve markete gidince de 3 parça bir şey alıp 100 tl bırakıp çıkıyoruz en az ordan yola çıkınca o kadar harcanıyor.biz 3 yetişkin 1 de 2 yaşındaki kızım varız o yüzden çok olabilir tabi..siz 2 memur eş olunca yetebilircanım sırf bu ay not alacam ya ne kadar harcıyoruz diye gerçekten ama ne zamandan başlasam ağustos 1 itibari ile başlayayım bakalım ne kadar gidiyor. ama 500 le geçinen çok insanımız vardır ya 2 kişi isek ne bilim. belkide hesap kitap tutmuyorum ya benimde ne kadar gittiği belli değil.
muhakkak ki öyledir ama sen azimli birisn ya okuduklarım kadarıyla o yüzden dedim istesen kesin yaparsın diye. umarım bi gün bırakırsın canımiçmeyen biri için bunları söylemek kolay :)
500 TL ile mutfak geçimi sağlamak belki küçük yerlerde olabilir ama İstanbulda sanmıyorumcanım sırf bu ay not alacam ya ne kadar harcıyoruz diye gerçekten ama ne zamandan başlasam ağustos 1 itibari ile başlayayım bakalım ne kadar gidiyor. ama 500 le geçinen çok insanımız vardır ya 2 kişi isek ne bilim. belkide hesap kitap tutmuyorum ya benimde ne kadar gittiği belli değil.
haklısın sizde kişi sayısı biraz daha fazla.aynen dediğin gibi 2 poşete geçen 60 tl verdim çıktım içinde hiç bi şey yoktu Migros a da gitmemeye karar verdim sanırım.not almak iyi olur canım takibini yapamadıysan. ben ekstreden inceliyorum her ay ve markete gidince de 3 parça bir şey alıp 100 tl bırakıp çıkıyoruz en az ordan yola çıkınca o kadar harcanıyor.biz 3 yetişkin 1 de 2 yaşındaki kızım varız o yüzden çok olabilir tabi..siz 2 memur eş olunca yetebilir
tamam canım aynen ağustos 1 ile bi defter tutayım bakalım hatta fotosunu da yüklücem buraya :)500 TL ile mutfak geçimi sağlamak belki küçük yerlerde olabilir ama İstanbulda sanmıyorum
domates 6, salatalık 5, patates 5, soğan 4, fasulye 6, meyve çeşitleri 5 TL
yanımızdaki markette halk günü fiyatları
ben ayın 1i ile sonu arası olarak tutuyorum, haftalara göre dağılımına da ayrıca bakıyorum
iki ayda bir tatil diyerek en zayıf yerimden vurdun :)muhakkak ki öyledir ama sen azimli birisn ya okuduklarım kadarıyla o yüzden dedim istesen kesin yaparsın diye. umarım bi gün bırakırsın canım
ben migrostan bakliyat filan alıyorum bulgur buğday vs.haklısın sizde kişi sayısı biraz daha fazla.aynen dediğin gibi 2 poşete geçen 60 tl verdim çıktım içinde hiç bi şey yoktu Migros a da gitmemeye karar verdim sanırım.
a101 şok bim de de markalı ürünler bulunuyor geri kalanını da pazara çıkıyorum hallediyorum haftalık olarak.
tanıyor gibiyim burdaki bi kaç arkadaşı ve seni. eşinin en zor zamanlarıdır atlatmışsınız ev aldınız ki maaşınla kendin bile halledebilecek bi pozisyondasın. bunlar bi çok kişinin inan bana elde etmek isteyeceği şeyler.bi de sigarayı bıraksan varya off kaymaklı kadayıf gibi olur valla.iki ayda bir tatil diyerek en zayıf yerimden vurdun :)
düşüncelerin için teşekkür ederim,
aslında şimdiye kadar çok girişimim oldu bırakmak için, en son sigara bırakma polikliniğine de gittim ancak yine olmadı, biraz hayatı akışına bırakıp yakın zamanda yine bırakma girişimine gireceğim :)
evet aynen bende bakliyat kısımlarını migros marka alıyorum memnunum bi sıkıntı yaşamadım ama evet senin kızın var gıda dan kısamazsın istesende.bende bu aralar sade yaşam diye her şeyimi azalttım ki 2 yıllık evli olmama rağmen :) ama şimdi işim daha çabuk bitmeye başladı bileben migrostan bakliyat filan alıyorum bulgur buğday vs.
diğer marketlere de gidiyorum indirim nerde olursa.ama hepsinin kaliteli olması önemli benim için kızım olduğundan beri.
bu günlerde sadeleşmek her anlamda çok önem kazandı bende sınavım da geçtiği için artık eve bir el atıp ne var ne yok elemelere başlayacağım nasipse. sade yaşam hem mental hem manevi hem maddi yönde çok faydalı bir olgu :))
ne güzel canım sevindim senin adına :) benim de normalde kolay biter ev işim ama kıyafetimiz çok fazla kıyamadık atamadık hiç ama kararlıyım bu defa inşallah :)evet aynen bende bakliyat kısımlarını migros marka alıyorum memnunum bi sıkıntı yaşamadım ama evet senin kızın var gıda dan kısamazsın istesende.bende bu aralar sade yaşam diye her şeyimi azalttım ki 2 yıllık evli olmama rağmen :) ama şimdi işim daha çabuk bitmeye başladı bile
en son 233 tl ye almışım 72 tl var arada yaaz once kuyumcuya ugradim yenu ceyrek 310 eski 305 dedi.
tanıyor gibiyim burdaki bi kaç arkadaşı ve seni. eşinin en zor zamanlarıdır atlatmışsınız ev aldınız ki maaşınla kendin bile halledebilecek bi pozisyondasın. bunlar bi çok kişinin inan bana elde etmek isteyeceği şeyler.bi de sigarayı bıraksan varya off kaymaklı kadayıf gibi olur valla.
sonra da gelsin tatiller hem bak boynuna da iyi gelir bu ufak kaçamaklar madem boşa giden para kendime harcarım ayol tatillerle ödüllendirerek.bıraktığında bize de bildir
bosune demiyorlar canim kazandirir diyeen son 233 tl ye almışım 72 tl var arada ya
yok yok utanma kendi potansiyelinin farkında ol sadeceayyyy çok utandım şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?