- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.202
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #19.461
Merhaba tekrar hoşgeldinGünaydın kızlar.
Sizi sürekli takip ediyorum daha önceki sayfalarda da konuşmuştuk ama yazamadım.
Çalışmıyorum 17 aylık kızım var emiyor ona bakiyirum.
Ve açıktan lise okuyorum.
Eşimin maaşıyla kimsenin katkisi olmadan geçiniyoruz çok şükür.
Ufak tefek birikim yapmaya çalışıyorum ev istiyorum ama herhalde bı 20 sene hayal gibi ama olsun ben az çok demeden biriktireyim.
Rabbim belki nasip eder.
Birikmiş paramla 50 gram bilezik yaptım Adana o zman 161 di bileziğin gramı hepinizin yazdıklarını dikkate alıyorum maaşallah çok güzel birikimler yapıyorsunuz.
Yaz ayı vergiler gezme tozma dugun bayram derken biraz bu ay zorladı kenardaki paramdan harcadık maalesef e giden de yerine zor koyuluyor.
Bakalım rabbim yardımcımız olsun herşey aldı başını gitti .
Biraz uzun oldu ama yazmak istedim.
Kusura bakmayın.
Sizin son durum ne canım ne yaptınız?Benim ki de gelmez zaten:))
Hisbukdum.Hoş geldin canım
Bütün çoklar azdan olur
Hoşbuldum.Merhaba tekrar hoşgeldin
Hatırlıyorum ben seni uzun zamandır gelmedin . Tek maaş ile bile birikim yapabiliyor isteyince helal olsun.
Rabbim sana da evini nasip etsin ailen ile.
harika. hadi bakalım iyi eğlenceler canımcımKızlar ben geldim kayıt işleri yapılıyor birazdan odamıza yerleşecegiz.
Denizi görünce valizi savirup açılım uleyyyyn ben geldim diye dalasim geldi.
Yerleselim birazcık da serin olsun ilk dalışın sizler için :)
kuzummm sağolharika. hadi bakalım iyi eğlenceler canımcım
Oh oh ne güzel canımm bol bol dal bizim için de :)Kızlar ben geldim kayıt işleri yapılıyor birazdan odamıza yerleşecegiz.
Denizi görünce valizi savirup açılım uleyyyyn ben geldim diye dalasim geldi.
Yerleselim birazcık da serin olsun ilk dalışım sizler için :)
persembe günü son ders canım toplam 5 dersti.cok sınır oldum yaaa afedersin salak gibi biseyi ogrenemedim2 derste çözülmeyecek gibi mi canım sıkıntı?
devam edemiyor musun 5 ders daha?
bi de youtube da yüzme videolarını izlemeni öneririm.hangi stilde yüzmeyi öğreniyorsan mutlaka vardır kolay bir şekli videolarda.
canım toplam 5 dersmiş ve sen daha 3 derse girmişsin. yarıya yakın ders var daha gireceğin moralini bozma lütfen...persembe günü son ders canım toplam 5 dersti.cok sınır oldum yaaa afedersin salak gibi biseyi ogrenemedim
suya dalıp bı sure gıdebılıyorum ondan sonra hoop dısarıbi turlu olmadı yani karsıdan karsıya bıle gıdemıyorum havuzda. artık dersler bıtınce kendı kendıme denıcem bakalm,tesekkurler arkadasım
ay ck tsk ederım canım ya ugrasıp bulmussun bakıcam mutlkacanım toplam 5 dersmiş ve sen daha 3 derse girmişsin. yarıya yakın ders var daha gireceğin moralini bozma lütfen...
bir şeyi yapamamadaki salak hissetme duygusunu çok iyi bilirim :))) çok yakın zamana kadar yalnız araba kullanma korkumu yenemediğim için aynı hisleri çok yoğun yaşamıştım.
sen dip yüzme yapmaya çalışıyorsun sanırım. aslında dip yüzmede bacaklardan çok kolların hareketi ve bedenin duruşu önemlidir.şayet kol hareketlerin ve beden duruşun doğru değilse su seni hemen yukarı atar. bak sana bir video buldum, belki işine yarar :
ayrıca dersler bitince kendi kendine deneyerek de çok kısa sürede çözeceğine ben eminim canım....
Henüz birşey yok bana yansıyan :))Sizin son durum ne canım ne yaptınız?
rica ederim canım, inşallah işine yarar. bu tarz videoları seviyorum, oldukça faydalı buluyorum.sen de bozma moralini, illaki halledersin senay ck tsk ederım canım ya ugrasıp bulmussun bakıcam mutlka
bugun ıste 4.dersti kulac atmayı ogrettı de ben tabıkı yapamadım bacak hareketlerınde yarım oluyo ddı normalde 4.derste buyuk havuza gecıyomus herkes. ıste son ders persembe ya bızım 5defa daha havuza gırme hakkımız var ama hoca yok tabı basımızda,gıdıp bende denıcem boyle bakalm
ck tskler ilgin için
Ben de pinti olmaktan korkuyorum. Pinti insanlar pintiliğinin farkına varmıyorlar ya o ayırdımın farkında olmaya çalışıyorum. Sizin durum daha değişikmiş, kendine harcıyorsun ama eşinin harcadığı gözüne batıyor.Neyse ki harcamalarını farketmişsin. Bence aylık düzenli bir gelir varsa ona göre bütçe yapmaya çalış, bütçenin dışında kalanı birikime at.kızlar günaydın..
dün akşam eşimle yatırımlık daire mevzusunu konuşurken, kendisi şuan için böyle bir borca girmemizi istemediğini, bu birikim mevzularından çok sıkıldığını itiraf etti :)) bu ara artan kk borçları, aşırı masrafların kendisini strese soktuğunu söyledi. tamam dedim erteleriz,sıkıntı yok, sen bana bırak her şeyi...
sonra sabah uyandım oturdum biraz harcamalara baktım, hesap kitap yaptım. ve ciddi farkettim ki aslında tüm harcamalar ve masraflar benim için yapılıyor.benim kremlerim,benim vitaminlerim,benim kurslarım, benim araba vergim,sanayi masrafım, vizem, araba borcum...hatta sigaram bile... buna karşılık ben habire eşime yükleniyorum.yok orası pahalı,yok içmeyelim, yok gezmeyelim diye...azıcık bencillik yaptığımı fark ettim.hem kıtlık bilincine giriyorum hem de kendimi hiç sıkıntıya sokmuyorum..eee nasıl olacak bu iş...
bu durumda biraz borçları hafifletmek ve tek yere borçlanmak adına 3000 kadar ek hesaptan taksitli nakit çekmeye ve 2 tam altın bozmaya karar verdim.bu şekilde önümüzdeki aylarda aylık ödemelerimiz oldukça hafifleyecek ve eşim stresten kurtulacak :)) şimdiki kararım bu. kendime 2-3 ay müsade ediyorum. biraz ferahlayalım sonra devam ederim birikime dedim. bu konuda sizin fikriniz nedir?
aslında çok istikrarlı bir şekilde bütçe yapıp birikime atıyordum. ama son aylarda ipin ucunu kaçırdım. zihin yapım birikim yaptığım dönemklerdeki gibi kaldı, fakat masrafların önüne geçemedim.Ben de pinti olmaktan korkuyorum. Pinti insanlar pintiliğinin farkına varmıyorlar ya o ayırdımın farkında olmaya çalışıyorum. Sizin durum daha değişikmiş, kendine harcıyorsun ama eşinin harcadığı gözüne batıyor.Neyse ki harcamalarını farketmişsin. Bence aylık düzenli bir gelir varsa ona göre bütçe yapmaya çalış, bütçenin dışında kalanı birikime at.
aslında aynen hedefim de bu, yarısından fazlasını çıkaracağım hatta, kalanı da kiraya eşdeğer kredi çekeceğim ama vakti var biraz daha.Bir de erkekler o borca girelim bu borca girelim pek sevmiyor. Ben onun yerine büyük kalem ihtiyaçları sıraya sokuyorum, öyle alıyorum. Yatırımlık ev alacak olsam evin parasının yarısını biriktirmeye çalışırdım. Kalan yarısını da kredi çekip evden alacağım kirayı da ekleyip az bir ödeme ile almayı düşünürdüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?