- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.202
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
- #19.481
Günaydın tatlım :)kızlar günaydın..
dün akşam eşimle yatırımlık daire mevzusunu konuşurken, kendisi şuan için böyle bir borca girmemizi istemediğini, bu birikim mevzularından çok sıkıldığını itiraf etti :)) bu ara artan kk borçları, aşırı masrafların kendisini strese soktuğunu söyledi. tamam dedim erteleriz,sıkıntı yok, sen bana bırak her şeyi...
sonra sabah uyandım oturdum biraz harcamalara baktım, hesap kitap yaptım. ve ciddi farkettim ki aslında tüm harcamalar ve masraflar benim için yapılıyor.benim kremlerim,benim vitaminlerim,benim kurslarım, benim araba vergim,sanayi masrafım, vizem, araba borcum...hatta sigaram bile... buna karşılık ben habire eşime yükleniyorum.yok orası pahalı,yok içmeyelim, yok gezmeyelim diye...azıcık bencillik yaptığımı fark ettim.hem kıtlık bilincine giriyorum hem de kendimi hiç sıkıntıya sokmuyorum..eee nasıl olacak bu iş...
bu durumda biraz borçları hafifletmek ve tek yere borçlanmak adına 3000 kadar ek hesaptan taksitli nakit çekmeye ve 2 tam altın bozmaya karar verdim.bu şekilde önümüzdeki aylarda aylık ödemelerimiz oldukça hafifleyecek ve eşim stresten kurtulacak :)) şimdiki kararım bu. kendime 2-3 ay müsade ediyorum. biraz ferahlayalım sonra devam ederim birikime dedim. bu konuda sizin fikriniz nedir?
Eşinin de isteklerine kulak vermek adına yatırımlık daire fikrini biraz eryeleyebilirsin bence .hiç olmazsa kk borçların ve diğer borçlar biraz azalana kadar.
Bence aylık birikimini aza indirebilirsin ,ayda 1.000 tllk almak yerine 1 gram altın veya çeyrek gibi.