- 28 Temmuz 2017
- 3.932
- 11.263
- 208
- Konu Sahibi karamelli_turta
- #19.521
Bu sorulardan bıkan biri olarak ben de tekrar sana sormuşum gibi oldu ama benim sıkıntımı anladın diye düşünüyorum. Baktığım zaman çocuk çok büyük bir sorumluluk, tamam bebek hali güzel sevimli falan ama 7-24 ilgilenen haricinde sevimli. Bir taraftan zar zor da olsa 1 tane olsun diye uğraşasım var. İşim gereği sürekli anne ve bebeklerle bir aradayım, zor olan yanlarını hep görüyorum. Bir taraftan da bu tedavi işlerini bırakasım var ama ilerde pişman olur muyum onun cevabını henüz veremiyorum. Eşimle birbirimizi seviyoruz. Bebek fikrinden vazgeçsek dünyayı gezme fikrimiz var. Yine geziyoruz ama tedaviye çok fazla para gidiyor, hem de her olumsuzluktan sonra üzülüyoruz. Yani aklımın çok karışık olduğu bir aşamadayım.Canım rabbim gönlüne göre versin inşallah kucağında bir minigin olur
Ben bu konularda sorulan sorulara ve yapılan yorumlara normalde çok tepkiliyimdir. Yillar icerisinde bu yonum biraz torpulense de kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez ama evet kabul ediyorum garip geliyor özellikle yaşadığımiz toplumda. Belirli bir süre geçtikten sonra hemen bir sorun var şeklinde sorulması hoş değil. Bizim ki tercih istemiyoruz yani, herhangi bir sorunumuz yok. Ama tedavi gören evlat sahibi olmak için mücadele eden insanlara böyle sorular sorup haddi isyan ve acımasızca yorum yapanlara cok kızıyorum.
Neyse gelelim senin soruna canım biz eşimle hiç çocuk sahibi olmayı düşünmedik. Evlenmeden önce de uzun süreli beraberliğimiz oldu o zamandan beri ortak kararımız. Evlendikten sonra değişir falan belki diye mahalle baskısı çok gördük ama hala aynı fikirdeyuz. Hatta geçen yıl annemin yoğun torun ısrarı ile gittik testlerini falan yaptirdik herhangi bir sorun yok istediginiz an deneyin dedi doktor.
Eşimle konuştuk istiyormuyuz diye hayır istemiyoruz. Bir kaza olur Rabbim verirse dünyaya getiririm ama olmaması için de çift yönlü tedbirimizi alıyoruz.
İleride pişmanlık boyutuna gelince yaklasik 15 yıldır esimleyim ve fikirlerimiz hep aynı.
Hiç zannetmiyorum ama ileride isteriz ve olmazsa o zaman bir çocuğa aile olmayı düşünebiliriz. İlla doğurmak gerekmiyor.
Ya bizim bu konuda fikirlerimiz genelde ters geliyor insanlara ama ebeveyn olma içgüdüsü yok bizde net