• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aslında aynen hedefim de bu, yarısından fazlasını çıkaracağım hatta, kalanı da kiraya eşdeğer kredi çekeceğim ama vakti var biraz daha.
harcamaların bana sanki biraz fazla geldi.. benim aylık harcamamda tek gider sanırım kuaförde kaş aldırmam bi de 3 ayda bi lazer e gidiyorum 350 tl o.cilt bakımı ürünlerimi senede bi kere alırım babe marka alıyorum 300 tutmuyor bile bu kadarcık. kendinden azıcık kıssan varya bence iyi bi miktar birikim olur sanki. yanlış anlama lütfen ev almak istediğin için yazdım. üstelik yatırımlık ev 1+1 bile alınabilir iyi kira getirileri oluyor canım.

kızlar şu kredi kartlarından niçin kurtulamıyorsunuz ve bu kısır döngüye sürekli giriyorsunuz anacım..zor değil vallahi billahi kredi kartınızı gerekirse kırın borcunu bankadan ödeyin evde bırakın ne bilim o ay ya da bi kaç ay sıkarak kapatın gitsin ya yoksa her sene aynı muhabbet aynı kısır döngü.bizde aboww 2,5 yıldır nasıl da harcamışız harcamışız kapatana kadar anam ağladı. bi kaç aydır şimdi varya birikimim zirve yapıyor niye birikimi ayırıyorum şunla geçiniriz diom çok fazla dışına çıkmıyoruz şükür..

harcamaların bana sanki biraz fazla geldi.. benim aylık harcamamda tek gider sanırım kuaförde kaş aldırmam bi de 3 ayda bi lazer e gidiyorum 350 tl o.cilt bakımı ürünlerimi senede bi kere alırım babe marka alıyorum 300 tutmuyor bile bu kadarcık. kendinden azıcık kıssan varya bence iyi bi miktar birikim olur sanki. yanlış anlama lütfen ev almak istediğin için yazdım. üstelik yatırımlık ev 1+1 bile alınabilir iyi kira getirileri oluyor canım.
yanlış anlar mıyım hiç canım....çok da haklısın , biraz masraflarım fazla.aslında bu kısmış halim.evi de 1+1 düşünüyorum zaten. bizi zorlayan 2. bir araba ve onun ilk baştaki kasko,sigorta,vize,genel bakım ve masrafları oldu.özel ders vs derken de uçtu gitti. şimdi bi hafifleteyim borçları, sonra yeniden başlarım inşallah birikime.

yanlış anlar mıyım hiç canım....çok da haklısın , biraz masraflarım fazla.aslında bu kısmış halim.evi de 1+1 düşünüyorum zaten. bizi zorlayan 2. bir araba ve onun ilk baştaki kasko,sigorta,vize,genel bakım ve masrafları oldu.özel ders vs derken de uçtu gitti. şimdi bi hafifleteyim borçları, sonra yeniden başlarım inşallah birikime.
kaç evladın var senin kaç yıllık evlisin canım.
bak şöyle düşün bi ev 2 araba yapmışsın demekki sende birikitirme potansiyeli var bunları yaptıysanız 1+1 ev size devede kulak kalır inanki öyle düşün :super:

kaç evladın var senin kaç yıllık evlisin canım.
bak şöyle düşün bi ev 2 araba yapmışsın demekki sende birikitirme potansiyeli var bunları yaptıysanız 1+1 ev size devede kulak kalır inanki öyle düşün :super:
canım çocuk düşünmüyoruz. 12 yıllık evliyiz. aslında birikimle hiç alakamız yoktu.şuana kadar edindiklerimiz birikimle olmadı yani ;) ben 1,5 yıldır birikim yaparak arabamı aldım ve biraz da altın yaptım. potansiyel var, ben de inanıyorum , şu süreci atlatırsak aynen devam ederim diye düşünüyorum.

canım çocuk düşünmüyoruz. 12 yıllık evliyiz. aslında birikimle hiç alakamız yoktu.şuana kadar edindiklerimiz birikimle olmadı yani :KK66: ben 1,5 yıldır birikim yaparak arabamı aldım ve biraz da altın yaptım. potansiyel var, ben de inanıyorum , şu süreci atlatırsak aynen devam ederim diye düşünüyorum.
çocuk da düşünmüyorsanız canım o zaman o kadar kasma bence de yavaş yavaş halledersin sen :)

canım çocuk düşünmüyoruz. 12 yıllık evliyiz. aslında birikimle hiç alakamız yoktu.şuana kadar edindiklerimiz birikimle olmadı yani :KK66: ben 1,5 yıldır birikim yaparak arabamı aldım ve biraz da altın yaptım. potansiyel var, ben de inanıyorum , şu süreci atlatırsak aynen devam ederim diye düşünüyorum.
Özel değilse eğer bir şey sorabilir miyim ? Neden çocuk istemediniz ? Sanırım K kahvemsi mutluluk sen de istemiyordun. Kızlar sormamın nedeni şöyle: 1-1,5 yıldır tüp bebekle uğraşıyoruz ama olmadı, olması da zor gibi görünüyor. İlk zamanlar çok üzülüyordum ama şu an bu üzüntü biraz azaldı. Diğer yandan hala tedaviye devam ediyoruz ama bu süreç çok zor ve yıpratıcı. Tamam artık ben vazgeçtim dediğim zaman bu süreç bitecek. Onu da ilerde pişman olurum diye diyemiyorum.

Özel değilse eğer bir şey sorabilir miyim ? Neden çocuk istemediniz ? Sanırım K kahvemsi mutluluk sen de istemiyordun. Kızlar sormamın nedeni şöyle: 1-1,5 yıldır tüp bebekle uğraşıyoruz ama olmadı, olması da zor gibi görünüyor. İlk zamanlar çok üzülüyordum ama şu an bu üzüntü biraz azaldı. Diğer yandan hala tedaviye devam ediyoruz ama bu süreç çok zor ve yıpratıcı. Tamam artık ben vazgeçtim dediğim zaman bu süreç bitecek. Onu da ilerde pişman olurum diye diyemiyorum.
Haddim degil ama evlatlik almayi filan dusunmez misiniz? Cocugu cok isteyip olmayanlarin basvurdugu bir yontem. :)

kızlar şu kredi kartlarından niçin kurtulamıyorsunuz ve bu kısır döngüye sürekli giriyorsunuz anacım..zor değil vallahi billahi kredi kartınızı gerekirse kırın borcunu bankadan ödeyin evde bırakın ne bilim o ay ya da bi kaç ay sıkarak kapatın gitsin ya yoksa her sene aynı muhabbet aynı kısır döngü.bizde aboww 2,5 yıldır nasıl da harcamışız harcamışız kapatana kadar anam ağladı. bi kaç aydır şimdi varya birikimim zirve yapıyor niye birikimi ayırıyorum şunla geçiniriz diom çok fazla dışına çıkmıyoruz şükür..
Ya para kalmazsa korkusu var canım birde yaz zamanı en fazla paranın lazım olduğu zamanlar ama belki Eylül’den sonra mümkün olabilir bende eşime dedim ki ne kadar borç kaldıysa limiti ona indir sürekli limiti indirelim sonra kapatırız dedim. Size kurtulmak nasip olmuş inşallah bizede en kısa zamanda nasip olur canım

Ya para kalmazsa korkusu var canım birde yaz zamanı en fazla paranın lazım olduğu zamanlar ama belki Eylül’den sonra mümkün olabilir bende eşime dedim ki ne kadar borç kaldıysa limiti ona indir sürekli limiti indirelim sonra kapatırız dedim. Size kurtulmak nasip olmuş inşallah bizede en kısa zamanda nasip olur canım
canım hele senin evine giren aylık parayla kesinlikle o kredi kartını kapatmalısın bence :) bana sormuştun ya aynı miktar eve girio ben o kadar atamıom diye işte sırrı bu. kredi kartı olunca zıvanadan çıkıveriorum amann nasıl olsa ödüyoruz diyip ama olmayınca yok ki paramız gidemeyiz diyip oturuoz:)

Haddim degil ama evlatlik almayi filan dusunmez misiniz? Cocugu cok isteyip olmayanlarin basvurdugu bir yontem. :)
Onu da düşündük tabi ama daha ilerde. Şu an daha şartları bile sağlamıyoruz. Ben 28 yaşındayım 35 i geçince falan halen olmadıysa düşüneceğim. Onu alması da zormuş gerçi, isteyen aileler sıraya giriyormuş, ne zaman bir yenidoğan bebek gelirse sırayla veriliyormuş. O psikoloji de çok kötü. Sıraya girsek yapacağımız dua bana çok kötü geliyor. Allahım bir bebek terkedilse de ben alsam diye. Bir de o bebeğe ilerde evlat edinildiğini söylemek gerekiyormuş. Onu aile olarak kaldırmak çok güç, şu an hazır değilim bu duruma.

Onu da düşündük tabi ama daha ilerde. Şu an daha şartları bile sağlamıyoruz. Ben 28 yaşındayım 35 i geçince falan halen olmadıysa düşüneceğim. Onu alması da zormuş gerçi, isteyen aileler sıraya giriyormuş, ne zaman bir yenidoğan bebek gelirse sırayla veriliyormuş. O psikoloji de çok kötü. Sıraya girsek yapacağımız dua bana çok kötü geliyor. Allahım bir bebek terkedilse de ben alsam diye. Bir de o bebeğe ilerde evlat edinildiğini söylemek gerekiyormuş. Onu aile olarak kaldırmak çok güç, şu an hazır değilim bu duruma.
Evet sartlari biraz zor... ekonomik yeterliligi belli bir düzeyin altindakilere vermiyorlar zaten. Ve bebeklerde de ayni midir bilmiyorum ama 3-4 yaslarindan itibaren de hemen vermiyorlar. Koruyucu aile olarak bir sure yaniniza gidip geliyo.. o surede sizin cocukla aranızdaki iletisime filan bakiliyor.

Canım rabbim gönlüne göre versin inşallah kucağında bir minigin olur
Ben bu konularda sorulan sorulara ve yapılan yorumlara normalde çok tepkiliyimdir. Yillar icerisinde bu yonum biraz torpulense de kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez ama evet kabul ediyorum garip geliyor özellikle yaşadığımiz toplumda. Belirli bir süre geçtikten sonra hemen bir sorun var şeklinde sorulması hoş değil. Bizim ki tercih istemiyoruz yani, herhangi bir sorunumuz yok. Ama tedavi gören evlat sahibi olmak için mücadele eden insanlara böyle sorular sorup haddi isyan ve acımasızca yorum yapanlara cok kızıyorum.
Neyse gelelim senin soruna canım biz eşimle hiç çocuk sahibi olmayı düşünmedik. Evlenmeden önce de uzun süreli beraberliğimiz oldu o zamandan beri ortak kararımız. Evlendikten sonra değişir falan belki diye mahalle baskısı çok gördük ama hala aynı fikirdeyuz. Hatta geçen yıl annemin yoğun torun ısrarı ile gittik testlerini falan yaptirdik herhangi bir sorun yok istediginiz an deneyin dedi doktor.
Eşimle konuştuk istiyormuyuz diye hayır istemiyoruz. Bir kaza olur Rabbim verirse dünyaya getiririm ama olmaması için de çift yönlü tedbirimizi alıyoruz.
İleride pişmanlık boyutuna gelince yaklasik 15 yıldır esimleyim ve fikirlerimiz hep aynı.
Hiç zannetmiyorum ama ileride isteriz ve olmazsa o zaman bir çocuğa aile olmayı düşünebiliriz. İlla doğurmak gerekmiyor.
Ya bizim bu konuda fikirlerimiz genelde ters geliyor insanlara ama ebeveyn olma içgüdüsü yok bizde net

Evlat sahibi olmak çok güzel bir duygu
Allah isteyen her kuluna nasip etsin
Ama bir o kadarda zor anne baba olabilmek
Sanırım biz toplum olarak ya da yaradılış bilmiyorum
Okul, iş , evlilik ve çocuk olarak kodlanmışız
Hatta 1 tane varsa kardeş kodlaması ile mahalle baskısı devam ediyor
Keşke hayatı istediğimiz gibi yaşamak ve gereksiz yorum ve fikirleri duymadan yaşayabilsek

Back
X