işin ve eve gelişi bu hazırlıkları yapmak için de uygunmuş aslında:)
yaaa benim bu temizlik hastalığım :) ne olacak
ben stok yapıyorum ama evi de sade seviyorum, yaşam alanım olsun mutfak ve diğer yerler hep sade olmalı
stoklar için dolaplarım var başka yerde fazlalık gözümü ve aklımı yoruyor benim

aslında bende bazen takıntılı olabiliyorum ama napim annemden gelme alışkanlık
evim hep bayramlık gibi dursun diye bazen tırlatıyorum sonra bi salıyorum ohooo :)
ama uzun zamandır uyguladığım bi yöntem var canım benim
her gün bir oda topluyorum artı mutfak
yani oda toplama işini de max. 10 dakika veriyorum kendime ne toplanırsa ertesi gün diğer oda
böyle olunca gün içinde asla iş yaptığımı anlamıyorum sadece 10 dk olunca hafta sonuna bi süpürge ve yerler kalıo:)
evini merak ediyorum bende diğer arkadaşlar gibi paylaşım yapmadın demi daha?
mutfakta tezgahta sadece çaycım kaldı o kadar mesudum ki temizlik çok çok kolay benim için artık
ve kesinlikle çalışan bayanlarız ne kadar az eşya o kadar çok vakit bizim demek:)

Kışlık hazırlamak inanılmaz rahatlık oluyor canım . Ben hazırlamaktan çok tüketmesini severim
Çoğunu annem de kv de hazırlar bana yapar ,verir ben hazırlanırken evdeysem anca yardım ederim
Biraz hazırcı gördüm bu konuda kendimi.

Benim kışın mesela fasulye barbunya bamya canım çeker buzlukta olunca yapar yerim
Çalışan bir bayan olunca kolaylık oluyor Ramazan’dan öncede bir hazırlık yapmıştım Ramazan’da yemekle uğraşmadım dolaptakilerden çıkarıp yaptım

Stokta da sürekli tüketilen ve pahalı şeyleri almaya çalışıyorum mesela bir çay 25 tl makina deterjanı 30
Markete gidince bunları alınca fiyat çok kabarık çıkıyor ama stokta varsa daha az bir ücret ödeyerek marketten çıkıyorsun

bu ramazan bende yaptım ama bu seferde toplu halde bi şeyler yapınca niyeyse daha yorucu oluyor sanki
ay ben istiyorum ki eve gidince yatayım direk ki öyle yapıyorum çoğu zaman :)
sonra hafta sonları da evde işle uğraşmayayım eşimle gezeyim tozayım stres atayım :)
zaten bahanem hazır amann ben çalışıom deyip geçiyorum
ama bak evime kadın da öyle kolay kolay almıyorum niyeyse kendim ufak ufak hallederim bi şekilde :)

bence de kızlar kışın çeşit üretmek çok zor iştahlar desen yerinde oluyor çok şükür
o yüzden yazın canımız istemiyorken her şeyden yarım kilo fazla alıp bir pişirim kış için koyulabilir.
karamelli_turta sana dur demek isterdim ama dün markete 280 yemeğe 60 tl harcamış biri olarak ha bir de kızımın park arkadaşlarına dondurma ısmarladık derken 400 tl kadar harcamış biri olarak pek yüzüm yok
ben eskiyen eşyaları yeniliyorum bugünlerde ayrıca yeni ütü aldım 350 tl ama çok mutluyum çok memnunum

deterjan ı bi alıom 14 kg 1 sene gidiyor minumum :) ne alırsam en büyüğünü alıyorum bi daha baya bi bereketi oluyor
metro market gibi yerler varsa eğer en büyüklerinden alışveriş yapabilirsiniz :)

çocuktan önce ben de böyleydim bazı insanlara böyle motivasyonlar gerek :)) şimdi diyorum şimdiki aklım o zaman olsa sabah erken kalkar yürüyüş yapardım kitap okurdum. ama işte her şey zamanında güzel

korkutma bak beni zaten bebiş gelmiyor ben bekledikçe bu sefer annem zaten tembel korkuyor diye hiç gelmicek
umarım bebek olduğunda bu tembelliğimden eser kalmaz çok rahat bi insanım azla zora gelemiyorum

kesinlikle haklısın bizler için vakit daha değerli
benim tezgahımda minik bir bulaşıklık ve sabunluk var başka birşey yok mesela
herşey dolapta, kalabalık sevmiyorum, temizlemesi çok zor oluyor
ben resim paylaşamadım canım birkaç kez denedim ama olmadı
ben mutfak ve wc yi hergün temizliyorum ama diğer odaları günlük yapmıyorum
bir oda kiler gibi yarı boş,
salona pek girmiyoruz zaten
akşamları yürüyüşe çıkıyoruz ya da balkonda oturuyoruz
bir de yatak odası orayı da günlük toplarım
zaten ev dağınık olmayınca gerçekten pis görünmüyor
eşyalarım yeni olmasa hepsini atıp daha küçük şeyler alacağım da önceki evde pek kullanmadık kıyamıyorum
yoksa tam minimal olacak

tüketmesi evet çok daha iyi :)))
annem sağolsun epey birşey yapıp veriyor ama kendim de birşeyler atmaya çalışıyorum damak lezzetimiz uymayan şeyler oluyor çünkü

Eve gidince hiç yatamadım ben canım hep oğlumla ilgilendim
Belki ilerde anne olursan düşüncelerin değişebilir :)

rabbim huzurla oturmayı nasip etsin canım sağlıkla en önemlisi bu.
ben bulaşıklık kullanmıyorum hiç bi bezim var elde yıkanacakları ona kapayıp suları aktıktan sonra kurulayıp o bezi de ortadan kaldırıom
tam minimalliğe doğru gidiorum sanırım ben :)
diyorum gelmişim 30 uma ev işi ve çalışarak ömür geçiremem
bari evde rahat olayım işim az olsun cidden planlı gidince süper oluyor
bende her gün wc yıkamam mesela
ama her odam hemen hemen topludur
tek pişmanlığım hem salon yaptım bende hemde oturma odası keşke yapmasaydım
ama bunlar da birer tecrübe napalım

Eve gidince hiç yatamadım ben canım hep oğlumla ilgilendim
Belki ilerde anne olursan düşüncelerin değişebilir :)
canım benim ay bebiş gelsin de ben razıyım onunla ilgilenirim güller gibi bakarım ben ona
sadece mesela çocuğumda olsa o vakti temizlikle değil de çocukla geçirmek istiyorum
yani işten geleyim yatamasam bile onu alıp parka götüreyim evde oyunlar oynayayım
benim felsefem sürekli batan yerleri her gün her gün dip köşe temizlemeye gerek yok hayat çok kısa eşimle vakit geçiririm daha iyi mantığındayım. dua edin bana topikçe uleenn bebiş gelsin artık

korkutma bak beni zaten bebiş gelmiyor ben bekledikçe bu sefer annem zaten tembel korkuyor diye hiç gelmicek
umarım bebek olduğunda bu tembelliğimden eser kalmaz çok rahat bi insanım azla zora gelemiyorum
gelirsin canım zor. kolay diyemeyeceğim ama bu kişinin kendisine de bağlı ben anneliği çok zorlaştırıyorum kendime her ayrıntısını düşündükçe zorlaşıyor birilerine emanet etmekte sıkıntılarım çok. belki birine güvenebilirsen zorluk bile çekmezsin inşallah.

inşallah canım ya rabbim hayırlı kılsın inşallah.

Merhaba kızlar.dün eltime ev hediyesi nevresim takımı aldım özdilekten 90tl. Biraz klişe oldu ama uzaktayız birbirimizi pek tanımıyoruz o yüzden riske girmek istemedim. Çantamın kulbu çok yıprandı bide kendime küçük bir çanta aldım oda 90tl idi.
Üzerine birde arkadaşlarla yemeğe gittik sanırım bi 80 tl de öyle harcadık.
Bugün nöbetçiyim, yarın akşam yola çıkıyoruz inş. Maaşları bitirip dönmeyiz inşallah .
Daha düğün için takılacak cumhuriyeti alacak fırsatım olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…