- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #19.961
işin ve eve gelişi bu hazırlıkları yapmak için de uygunmuş aslında:)haklısın canım ya aslında ama
diyorum ya tembelim sanırım ben
bi de akşam işten 5 de çıkıyorum yoğun olmayan rahat bi kurum eve gidince bol bol vaktim kalıo sanırım ondan tembellik yapıyorum
ama temizlik ya da wc kağıdı yok rulo havlu falan çok sık almadığım şeyler niyeyse çok uzun süre gidiyor
ki temizlik konusunda az kılım sen kadar olamam otele çarşaf götürmek gibi :)
amann ya ilerde bebk olunca belki stok yaparım
evdeki bir gram eşyaya tahammülüm yok sade ve öz olmaya çalışıyorum :)
aslında bende bazen takıntılı olabiliyorum ama napim annemden gelme alışkanlıkişin ve eve gelişi bu hazırlıkları yapmak için de uygunmuş aslında:)
yaaa benim bu temizlik hastalığım :) ne olacak
ben stok yapıyorum ama evi de sade seviyorum, yaşam alanım olsun mutfak ve diğer yerler hep sade olmalı
stoklar için dolaplarım var başka yerde fazlalık gözümü ve aklımı yoruyor benim
Kışlık hazırlamak inanılmaz rahatlık oluyor canım . Ben hazırlamaktan çok tüketmesini severimCanım biz de iki kişiyiz
Stokda kışlık hazırlık da yaparım hatta derin dondurucu bile aldım geçen yaz
Kışın ben çok yoğun calisiyorum en az haftada iki üç gün mesaiye oluyorum eve gelince hemen yemek olacak şeylerin elimin altında olması ve markette vakit kaybetmemek benim için çok önemli
Maddi olarak da tabi çok farkediyor
Kışın şimdiki in yarisi kadar bile mutfak masrafı olmuyor
Benim kışın mesela fasulye barbunya bamya canım çeker buzlukta olunca yapar yerimay inşallah canım ya bekledikçe yatmıyor sinir şey
stok hiç yapamıyorum ben malesef
evde her şey gözüme batıyor
ama bi tuvalet kağıdı alıyorum zaten 6 aydan uzun gidiyor bi tane daha yedek almaya gerek duymuyorum niyeyse ben. evde her şeyden bi tane olmalı hiç yedek huyum yok. banyodaki şampuan ve duş jellerini de bitirme projesi uyguluyorum artık
bi de 2 kişiyiz ondan mı acaba
mesela bi de hiç kışlık yapmıyorum ben
geçen sene fasülye koymak için baya uğraştım eşim dedi ki bu yaptığın zahmete değiyor mu bırak zamanında yapacağımız zaman alırız dedi
bende de tembellik hat safhada yapmıom valla yan gel yat osman modundayım
Stokta da sürekli tüketilen ve pahalı şeyleri almaya çalışıyorum mesela bir çay 25 tl makina deterjanı 30ay inşallah canım ya bekledikçe yatmıyor sinir şey
stok hiç yapamıyorum ben malesef
evde her şey gözüme batıyor
ama bi tuvalet kağıdı alıyorum zaten 6 aydan uzun gidiyor bi tane daha yedek almaya gerek duymuyorum niyeyse ben. evde her şeyden bi tane olmalı hiç yedek huyum yok. banyodaki şampuan ve duş jellerini de bitirme projesi uyguluyorum artık
bi de 2 kişiyiz ondan mı acaba
mesela bi de hiç kışlık yapmıyorum ben
geçen sene fasülye koymak için baya uğraştım eşim dedi ki bu yaptığın zahmete değiyor mu bırak zamanında yapacağımız zaman alırız dedi
bende de tembellik hat safhada yapmıom valla yan gel yat osman modundayım
bu ramazan bende yaptım ama bu seferde toplu halde bi şeyler yapınca niyeyse daha yorucu oluyor sankiBenim kışın mesela fasulye barbunya bamya canım çeker buzlukta olunca yapar yerim
Çalışan bir bayan olunca kolaylık oluyor Ramazan’dan öncede bir hazırlık yapmıştım Ramazan’da yemekle uğraşmadım dolaptakilerden çıkarıp yaptım
deterjan ı bi alıom 14 kg 1 sene gidiyor minumum :) ne alırsam en büyüğünü alıyorum bi daha baya bi bereketi oluyorStokta da sürekli tüketilen ve pahalı şeyleri almaya çalışıyorum mesela bir çay 25 tl makina deterjanı 30
Markete gidince bunları alınca fiyat çok kabarık çıkıyor ama stokta varsa daha az bir ücret ödeyerek marketten çıkıyorsun
çocuktan önce ben de böyleydim bazı insanlara böyle motivasyonlar gerek :)) şimdi diyorum şimdiki aklım o zaman olsa sabah erken kalkar yürüyüş yapardım kitap okurdum. ama işte her şey zamanında güzelbu ramazan bende yaptım ama bu seferde toplu halde bi şeyler yapınca niyeyse daha yorucu oluyor sanki
ay ben istiyorum ki eve gidince yatayım direk ki öyle yapıyorum çoğu zaman :)
sonra hafta sonları da evde işle uğraşmayayım eşimle gezeyim tozayım stres atayım :)
zaten bahanem hazır amann ben çalışıom deyip geçiyorum
ama bak evime kadın da öyle kolay kolay almıyorum niyeyse kendim ufak ufak hallederim bi şekilde :)
korkutma bak beni zaten bebiş gelmiyor ben bekledikçe bu sefer annem zaten tembel korkuyor diye hiç gelmicekçocuktan önce ben de böyleydim bazı insanlara böyle motivasyonlar gerek :)) şimdi diyorum şimdiki aklım o zaman olsa sabah erken kalkar yürüyüş yapardım kitap okurdum. ama işte her şey zamanında güzel
kesinlikle haklısın bizler için vakit daha değerliaslında bende bazen takıntılı olabiliyorum ama napim annemden gelme alışkanlık
evim hep bayramlık gibi dursun diye bazen tırlatıyorum sonra bi salıyorum ohooo :)
ama uzun zamandır uyguladığım bi yöntem var canım benim
her gün bir oda topluyorum artı mutfak
yani oda toplama işini de max. 10 dakika veriyorum kendime ne toplanırsa ertesi gün diğer oda
böyle olunca gün içinde asla iş yaptığımı anlamıyorum sadece 10 dk olunca hafta sonuna bi süpürge ve yerler kalıo:)
evini merak ediyorum bende diğer arkadaşlar gibi paylaşım yapmadın demi daha?
mutfakta tezgahta sadece çaycım kaldı o kadar mesudum ki temizlik çok çok kolay benim için artık
ve kesinlikle çalışan bayanlarız ne kadar az eşya o kadar çok vakit bizim demek:)
tüketmesi evet çok daha iyi :)))Kışlık hazırlamak inanılmaz rahatlık oluyor canım . Ben hazırlamaktan çok tüketmesini severim
Çoğunu annem de kv de hazırlar bana yapar ,verir ben hazırlanırken evdeysem anca yardım ederim
Biraz hazırcı gördüm bu konuda kendimi.
Eve gidince hiç yatamadım ben canım hep oğlumla ilgilendimbu ramazan bende yaptım ama bu seferde toplu halde bi şeyler yapınca niyeyse daha yorucu oluyor sanki
ay ben istiyorum ki eve gidince yatayım direk ki öyle yapıyorum çoğu zaman :)
sonra hafta sonları da evde işle uğraşmayayım eşimle gezeyim tozayım stres atayım :)
zaten bahanem hazır amann ben çalışıom deyip geçiyorum
ama bak evime kadın da öyle kolay kolay almıyorum niyeyse kendim ufak ufak hallederim bi şekilde :)
rabbim huzurla oturmayı nasip etsin canım sağlıkla en önemlisi bu.kesinlikle haklısın bizler için vakit daha değerli
benim tezgahımda minik bir bulaşıklık ve sabunluk var başka birşey yok mesela
herşey dolapta, kalabalık sevmiyorum, temizlemesi çok zor oluyor
ben resim paylaşamadım canım birkaç kez denedim ama olmadı
ben mutfak ve wc yi hergün temizliyorum ama diğer odaları günlük yapmıyorum
bir oda kiler gibi yarı boş,
salona pek girmiyoruz zaten
akşamları yürüyüşe çıkıyoruz ya da balkonda oturuyoruz
bir de yatak odası orayı da günlük toplarım
zaten ev dağınık olmayınca gerçekten pis görünmüyor
eşyalarım yeni olmasa hepsini atıp daha küçük şeyler alacağım da önceki evde pek kullanmadık kıyamıyorum
yoksa tam minimal olacak
canım benim ay bebiş gelsin de ben razıyım onunla ilgilenirim güller gibi bakarım ben onaEve gidince hiç yatamadım ben canım hep oğlumla ilgilendim
Belki ilerde anne olursan düşüncelerin değişebilir :)
korkutma bak beni zaten bebiş gelmiyor ben bekledikçe bu sefer annem zaten tembel korkuyor diye hiç gelmicek
umarım bebek olduğunda bu tembelliğimden eser kalmaz çok rahat bi insanım azla zora gelemiyorum
inşallah canım ya rabbim hayırlı kılsın inşallah.gelirsin canım zor. kolay diyemeyeceğim ama bu kişinin kendisine de bağlı ben anneliği çok zorlaştırıyorum kendime her ayrıntısını düşündükçe zorlaşıyor birilerine emanet etmekte sıkıntılarım çok. belki birine güvenebilirsen zorluk bile çekmezsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?