• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim kasım ayı birikimim de 4 gr altın olarak kalıcak gibi.
Yılbaşına kadar hedefim 2.000 tl idi. Ama nakit biriktirmekten vazgeçtim. 2000 tl değerinde bankadan gr altın almaya karar verdim. :hamarat:

Ocak sonuna kadar 4 gram daha alıcam. 1 gram parası hazır gibi kaldı 3 gram.
Yine her ay 2 gram alma hedefim var 2018 sonuna kadar. 2019 da ki en büyük hedefimde krediyi bitirmek.
Bunun için beni zorlu bir yıl bekliyor herşeye çok dikkat edip harcamalıyım.

Bugun gratisten makyaj temizleme mendili esime jilet banyo lifi dis macunu tuy dokucu krem ve nesfitt bar aldim. Evde oldugu icin sampuan dis fircasi dus jeli ve islak mendil almadim. Pamuk fiyati yukselip dustugu icin almadim.
2018;hedefime ulasacagim. Ama dalgalanma bitsin diye beklerken almadim.
Ptesi artik kuyumcuya gitme vakti.

Yılbaşında 2019 hedeflerimizi belirleyip yazsak ya. Çok hevesliyim :rolleyes: birikimle kafayı bozdum:confused:
Hepimiz öyleyiz canım
Sıyrıkgiller :KK48:
Dimii sinirliportakal sinirliportakal and @sinirli_porsuk :-)

Zaten biraz vardı hepten oldu ;)

Canım ben 2017 başında yıllık hedefimi belirlerken 2018 ve akabinde 3 yıllık daha hedef yapmıştım.
2017 birikim hedefim 12,500 dü.
Sanırım gerçekleşen 14,500 civarı olacak.

Sizin hedefleriniz neydi, neler oldu?
2018 için hedefleriniz nedir?

Gunaydin kizlar. dun esim aksam disarda yiyelim dedi. ben de israrla cikmak istemedim. kac haftadir haftasonu sehir disindaydik. bu hafta evdeyiz masraf olmasin dedim.yemek vardi hemen yanina corba salata yaptim. disaroya cikmamis olduk. bugun de ufak tefek birkac is var,cikarsak o sebeple cikariz disari. su anki hedefim elimdeki paradan 250 lira arttrmak. ocaktan sonraki hedefim.ise her ay 1 ata altin almak insaallah. yani Allah nasip ederse 2018 sonunda 12 ata altin alnis olmak hedefim. eger gereksiz alisverisler yapmazsam fazlasi da olur. bakalim nasip

Hepimiz öyleyiz canım

Zaten biraz vardı hepten oldu :KK66:

Canım ben 2017 başında yıllık hedefimi belirlerken 2018 ve akabinde 3 yıllık daha hedef yapmıştım.

Benim 2017 yılı hedefim her ay 1 ata almaktı. Bu aya kadar da tutturdum. Toplam 10 ata biriktirdim. 1 tane de ev hediyesi olarak geldi. 11 adet atam var şu an. :KK76:
Kasım ayında ata almadım. 1000 lira kenara koydum. Aralık'ta da ata olarak değil, lira olarak koyacağım. Ata harcinde 2000 liram ve 3000 dolarım var.
2018 yılı hedefim 2.000 lira olan nakit parayı 10.000'e tamamlamak ve 3000 dolar olan parayı 10.000 dolara tamamlayabilmek.
Yani 8.000 lira ve 7.000 dolar biriktirmek.
Ocak ayında bir maaş ikramiye alacağım. Onun bir kısmını lira, bir kısmını dolar olarak direkt birikime atacağım. Ocak ayında yurt dışı görevim var. 500 usd harcırah alacağım. Doğru kenara gidecek. Nisan ayında da gün sırası bana geliyor. 1150 lira alacağım.
Allah nasip eder 2018 yılında çocuk sahibi olursam bu lira ve dolar birikimi, doğum izni döneminde kullanılacak. Sonrasında alacağım toplu parayla ise ihtiyaç kredimi kapatıp, birikime tekrar başlayacağım.
Benim planlar böyle, Yaradanın planları da benimle paralel olursa hedeflerime ulaşırım inşallah.

Hepimiz öyleyiz canım

Biri sıyrık mı dedi :KK55:
Ben çok uzun vadeli hedefler yapamam normalde ama sizinle düşüneyim ben de şimdi bi. Biz şuan ortalama 1200 gibi bir rakamı ayırabiliyoruz araba almak için ama zaman ne gösterir bilemiyorum. Yani arabayı alıp almamak bile kızımın kreşine bağlı. Eğer işime yakın olan kreşe gidecek olursa dolmuşla gitmemiz daha mantıklı (kurumda park yeri problemi var) diyelim ocak ayında toplam 500 tl zam aldık (memur arkadaşlar ne kadar zam alırız bilen varsa yazsın) bunun 300 ünü daha birikime eklersek 1500*12=18.000 tl 2018 hedefim :kahve:

Arkadaslar merhaba,

Bir süredir yorumlarınızı dışarıdan takip ediyorum. Benim biraz eurom biraz da dolarım var. Bir ay euro bir ay dolar alıyorum. Biraz da tl ayırıyorum. buradan okuyup gayretlenip, her ay 1 çeyrek yada 2 gram altın biriktirmek de istedim.

Sizce fiziki altın mı alsam? Yoksa altın hesabı mı açsam?

Hesap açacaksam hangi bankadan açmalıyım? Siz hangi bankayı kullanıyorsunuz?

Hem euro hem dolar biriktirmektense tek bir döviz cinsinde biriktirmek daha mı iyi fikir?

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Arkadaslar merhaba,

Bir süredir yorumlarınızı dışarıdan takip ediyorum. Benim biraz eurom biraz da dolarım var. Bir ay euro bir ay dolar alıyorum. Biraz da tl ayırıyorum. buradan okuyup gayretlenip, her ay 1 çeyrek yada 2 gram altın biriktirmek de istedim.

Hem euro hem dolar biriktirmektense tek bir döviz cinsinde biriktirmek daha mı iyi fikir?

Merhaba ben eşimin hesabını kullanıyordum Vakıfbank'tan. Altın aldım. 16 gram. Hesap eksi 20'lerden başlayıp sonra altın fiyatı arttıkça ancak kara geçiyor. 2 hafta kadar durdu ancak 11 lira arttı. İnternetten okuduğum tavsiyelerle Kuveyttürk'e geçtim. Eksi hesaptan başlama yok. Aldığım an geri satsam bile alış-satış arasındaki fark alınıyor doğal olarak. Bir de bazılarında saat 17.00'dan sonra işlem yapılmıyor. Kuveyttürk'te haftaiçi geceleri de alım-satım yapabilirsiniz. Reklâm gibi oldu ama ben gerçekten çok memnun kaldım. Eşim de oraya geçecek. Kartı da anında bastılar. :halay:Altın hesabı açtırmak istiyorsanız, internet bankacılığını kullanmak istiyorum demeniz yeterli.:KK54:

Hepimiz öyleyiz canım

2019 ne ya 2018 yazıcaktım nasıl gözüm döndüyse artık :confused:

2017:
Aralıkta kredi kartımın son taksitini ödeyip iptal ettiricem. Eşimin kknı kullanıcaz sadece

4 ayda 2000 biriktirme hedefim vardı. Onu gerçekleştirdim sayılır.

2018:
Yeni yılda ise internet bankacılığındn 50 gr altın almak.
Kendime açılmayan bi kumbara alıp 10.000 nakit biriktirmek :KK73: belki bu birikime dolar Euro da ekleyebilirim henüz döviz konusunda bi bilgim olmadığı için yanaşmıyorum.

Arkadaslar merhaba,

Birikimlerin bereketli olsun. Ben hem fiziki, hem bankadan gram altin aliyordum. Fiziki altinlarimi da bankaya goturup 24 ayara cevirtip, altin hesabima aktardim. Simdiden sonra ancak hediyelik fiziki altin alacagim. ;)

2017 bizim icin oldukca bereketli gecti. Ek isten kazandigimi hic dokunmadan kenari attim. 2018 yilinda mart ayindan itibaren spor hocaligini birakacagim. Esimin projelerden eline gecenlere yine dokunmayacagiz insallah. 2018 yilindaki hedefim 100-120 gr civarinda altin almak. Akarken doldurmak lazim. :KK66:
:KK9:tebrik ederim . Hedefiniz de çok güzel ayrica. 1 yilda 100 grm biriktirebildiginiz oldumu. Benim de hedefim 100 gr.

Back
X