• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar ne yapıyorsunuz altın alanınız var mı benim paralar hala nakitte duruyor

uğramışken senin yazını da gördüm :)

Canım ben bankadan gram altın alıyorum ve satıyorum...
Şu sıralar döviz ve altın ABD ile yaşadığımız malum süreç yüzünden çok yükseldi... gün içinde bile, defalarca inip çıkıp, al sat imkanı veriyor... çok para kazananlar da oluyor ama acemi ve sabırsız insanlara da çok zarar ettiriyor... çok yüksekten alıyorlar, düşünce panikle satıyorlar vs.... uzak durmakta fayda var...

Ama sana net olarak söyleyebileceğim şey, kısa zamanda lazım olmayacak bir parayla ve uzun vadeli altın alırsan, her halükarda altın kazandırır...

Canım öylesine sayfalara bakarken, yazını gördüm...

Eşin yetim bir çocuğa eğitim desteği vermeyi çok güzel düşünmüş ama bu kurban kesmenize engel olmasın lütfen...

Kurban, kesmeye gücü yeten her bireyin üzerine ayrı ayrı ( eşlere de) vacip olan bir ibadettir ve Peygamber efendimizin (sav) " imkanı olup da kurban kesmeyen, bizim namazgahımıza yaklaşmasın" diye hadisi Şerif'i vardır...

Umarım beni yanlış anlamazsın canım.,. Yazını görünce kayıtsız kalamadım.... bilen bir hocaya da sorup emin olabilirsin...

Bu vesileyle de herkese hayırlı bayramlar...
Düşüncelerin için teşekkür ederim, biz ev kredisi ödediğimiz için kurban kesmek aslında bizim için lüks olacaktı bu bayram.
Her yıl kiz çocukları icin egitim kurumlarina kurban bağışi yapıyorduk, bu sefer böyle olsun dedik.

Canım öylesine sayfalara bakarken, yazını gördüm...

Eşin yetim bir çocuğa eğitim desteği vermeyi çok güzel düşünmüş ama bu kurban kesmenize engel olmasın lütfen...

Kurban, kesmeye gücü yeten her bireyin üzerine ayrı ayrı ( eşlere de) vacip olan bir ibadettir ve Peygamber efendimizin (sav) " imkanı olup da kurban kesmeyen, bizim namazgahımıza yaklaşmasın" diye hadisi Şerif'i vardır...

Umarım beni yanlış anlamazsın canım.,. Yazını görünce kayıtsız kalamadım.... bilen bir hocaya da sorup emin olabilirsin...

Bu vesileyle de herkese hayırlı bayramlar...
Vacip adı üstüne olsada olur olmasada

Ben memlekete gitmeyeli 19 sene oldu, kuzenler bayram tatilini firsat bilip gitti, foto koymuşlar nasıl içim gitti :KK43:
Köyde bayramlar çok eğlenceli oluyordu umarım sen de keyifli vakit gecirirsin canim
canimm cok sukur güzel gecti yarin kismetse yola cikip donecegiz gidince tek tek yazdiklarinizi okuyacagim

Vacip adı üstüne olsada olur olmasada

"Kelime anlamı gereklilik olan vacip, Allah’ın yapmamızı istediği ve mükellefin farzdan sonra ikinci derecede yapması gereken davranışlardır.
Kurban kesmek, vitir namazı kılmak, bayram namazı kılmak gibi ibadetler vaciptir. "

Yapabiliriz veya yapmayabiliriz, saygı duyarım...

Ama farzlardan sonra, neredeyse farz kadar önemli olan konular için " olsa da olur, olmasa da olur" diyemeyiz...

Düşüncelerin için teşekkür ederim, biz ev kredisi ödediğimiz için kurban kesmek aslında bizim için lüks olacaktı bu bayram.
Her yıl kiz çocukları icin egitim kurumlarina kurban bağışi yapıyorduk, bu sefer böyle olsun dedik.

Anlayışın için ben teşekkür ederim meslektaşım... :)

Back
X