• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet kesinlikle öyle olacak. Stok yapıyoruz dolaba birşeyler stokluyoruz çok şükür canım ama bunları da yapamayan var Rabbim yardımcımız olsun
Evet asgari ücretle yaşayanlar nasıl yaşıyor allahım diyorum şaşırıyorum İnan ki. Buzluğum şuan full durumda ama öyle pek normal stok yapamadım çünkü izne çıkıyoruz elimizdeki nakit parayı bağlayamadım o yüzden bile offf keşke daha çok makarna şu bu alsaydım dedim mesela . Kredi kartımız yok olsa belki biraz alırdım .

Evet asgari ücretle yaşayanlar nasıl yaşıyor allahım diyorum şaşırıyorum İnan ki. Buzluğum şuan full durumda ama öyle pek normal stok yapamadım çünkü izne çıkıyoruz elimizdeki nakit parayı bağlayamadım o yüzden bile offf keşke daha çok makarna şu bu alsaydım dedim mesela . Kredi kartımız yok olsa belki biraz alırdım .
Kredi kartı kullanmamak çok güzel ama böyle zamanlarda da iyi oluyor. Bizim ekstre gelecek yarın ya da onurdu gün ben bayağı almisim:KK76: eşim in gözleri ne kaa açılacak bi bakayım:KK48:
Bir taraftan stoklarken anneme kardeşime de alın pahalanacak diyorum. Ama annemler emekli kardeşimin eşi tek maaş o da çok yüksek değil maalesef. Içim burkuluyor böyle çok insanımız var maalesef

Kredi kartı kullanmamak çok güzel ama böyle zamanlarda da iyi oluyor. Bizim ekstre gelecek yarın ya da onurdu gün ben bayağı almisim:KK76: eşim in gözleri ne kaa açılacak bi bakayım:KK48:
Bir taraftan stoklarken anneme kardeşime de alın pahalanacak diyorum. Ama annemler emekli kardeşimin eşi tek maaş o da çok yüksek değil maalesef. Içim burkuluyor böyle çok insanımız var maalesef
Aynen sana çok hak veriyorum. :halay: Ya geçen fark ettim bir sürü nohut var evde fasulye var . Bulgur , pirinç, zeytinyağı , sıvı yağ aldım bu ay buzluğu fulledim konserve yaptım reçel yaptım . Eğer izin meselesi olmasaydı alırdım daha birşeyler ama diyorum ya benzin paramız olacak maaşımız dan önce gitmiş oluyoruz 14 ünde 400 tl benzin olacak birazda Cebimizde nakit kalsın kenara koyduğum altınlarımdan bozdurmak istemedim. Kredi kartımız allahtan yok eşimi tutamazdım:eek:

Aynen sana çok hak veriyorum. :halay: Ya geçen fark ettim bir sürü nohut var evde fasulye var . Bulgur , pirinç, zeytinyağı , sıvı yağ aldım bu ay buzluğu fulledim konserve yaptım reçel yaptım . Eğer izin meselesi olmasaydı alırdım daha birşeyler ama diyorum ya benzin paramız olacak maaşımız dan önce gitmiş oluyoruz 14 ünde 400 tl benzin olacak birazda Cebimizde nakit kalsın kenara koyduğum altınlarımdan bozdurmak istemedim. Kredi kartımız allahtan yok eşimi tutamazdım:eek:
Kısmetinizde ne varsa onu veriyor Allah canım. Sen de tatil dönüşü belki kampanya indirim oldukça düşünürsün almayı. Ben de kartı bu ay çok kullandım diye hesap kesim tarihinin geçmesini bekliyorum ucuz bulduklarımı alırım sanırım.

Biz de 2 kredi kartı vardı esiminkinin tarihi dolunca yenisini istememişti. Dün diyor ki isteyeyim mi yok dediiim amann benimkini kullan yeter o bize. Kart kullanmamak en iyisi aslında idareli olmak lazım. Ki hele eşler tutmayı bilmiyorsa

Kısmetinizde ne varsa onu veriyor Allah canım. Sen de tatil dönüşü belki kampanya indirim oldukça düşünürsün almayı. Ben de kartı bu ay çok kullandım diye hesap kesim tarihinin geçmesini bekliyorum ucuz bulduklarımı alırım sanırım.

Biz de 2 kredi kartı vardı esiminkinin tarihi dolunca yenisini istememişti. Dün diyor ki isteyeyim mi yok dediiim amann benimkini kullan yeter o bize. Kart kullanmamak en iyisi aslında idareli olmak lazım. Ki hele eşler tutmayı bilmiyorsa
Şimdi 20 gün kv nin evinde kalacağız oraya gidince eşim sürekli markete gidiyo kv gitmiyor öyle olunca tüm evin masraflarını biz karşılıyoruz tutmam lazım anlayacağın . Eşimde de tutma huyu sıfır

Bak benim anlatmak istediğim o değil aslında. Ama her neyse boşver siyaset olacak başka şeyler girecek can sıkıntısı oluşturacak bazı şeyleri yazarak ifade etmekte zor o yüzden bunu yapmayacağım. Her koyun kendi bacağından asılıyor . Ben kendi evime kendi bütçeme düzenime müdehale edebiliyorum . Yapabileceklerim sınırlı herkes kriz olduğunu düşünüyorsa ona göre davransın çünkü ben ona göre davranıyorum . Ama yine savunuyorum bu iş bazılarına bol miktarda fırsat oldu ki bak dikkatini çekerim ki bazılarına diyorum herkes bu kefede değil

Benim sözlerimde özelde size değil zaten.kimle konuşursam aynı şeyi duyuyorum ona sinirliyim esasında, fırsatçılık vs. Tamam fırsatçı var peki kriz olmasa fırsatçı hangi fırsatı bulacakdı ?? Dediğimde yok cnm hani kriz herkes yiyip içip geziyor diyorlar...mesela bu sabah apt. Kahvaltımız vardı komşu hanımlarla...orda da aynı cümleler...
Kriz yok fırsatçı esnaf ve hatta hain kasap var cümlelerini kulaklarım duydu!! Hain kasap!! :oha: Niye etin kg'nu 57tlmiş bunu demek istiyordu...
Oradan "bu ülkenin asla düzelemeyeceğine karşı duygularla, bu millet arjantin gibi çöpden ekmek toplamak zorunda kalmadan doğru düşünemeyecek sanırım" falan diye düşünerek eve gelip kk da size çatmış olabilirim.Kusura bakmayın..
Benim ne sizinle kişisel, ne düşüncenizle ebedi bir sorunum yok, olamazda.

Ama ben durduk yere hazirana kadar 250yi asla geçmeyen(kışında ısınma klimaydı) ama temmuzdan beri zam üstüne zam yiyen elektriğe 463tl ödemek zorunda kalıyorsam, geçen hafta 46tlye aldığım bebek bezine bu hafta 53tl veriyorsam kriz var kardeşim.ve evime giren gelir 4bin küsür...hiç de artmadı son 8aydır.ama aynı şeyleri tüketerek, dışarda fazladan yiyip içmeden çok dikkat edip israf etmeme alışkanlığıma rağmen giderim 340tl ekside şu an.Bence bu fırsatçılara fırsat verenler yüzündendir ;)

Benim kafamı esas bozan durumu şöyle örneklendireyim, ülke hasta ama teşhis yok,tedavi yok hatta doktora gitmek dahi yok.. ee nasıl iyileşeceğiz??

Benim sözlerimde özelde size değil zaten.kimle konuşursam aynı şeyi duyuyorum ona sinirliyim esasında, fırsatçılık vs. Tamam fırsatçı var peki kriz olmasa fırsatçı hangi fırsatı bulacakdı ?? Dediğimde yok cnm hani kriz herkes yiyip içip geziyor diyorlar...mesela bu sabah apt. Kahvaltımız vardı komşu hanımlarla...orda da aynı cümleler...
Kriz yok fırsatçı esnaf ve hatta hain kasap var cümlelerini kulaklarım duydu!! Hain kasap!! :oha: Niye etin kg'nu 57tlmiş bunu demek istiyordu...
Oradan "bu ülkenin asla düzelemeyeceğine karşı duygularla, bu millet arjantin gibi çöpden ekmek toplamak zorunda kalmadan doğru düşünemeyecek sanırım" falan diye düşünerek eve gelip kk da size çatmış olabilirim.Kusura bakmayın..
Benim ne sizinle kişisel, ne düşüncenizle ebedi bir sorunum yok, olamazda.

Ama ben durduk yere hazirana kadar 250yi asla geçmeyen(kışında ısınma klimaydı) ama temmuzdan beri zam üstüne zam yiyen elektriğe 463tl ödemek zorunda kalıyorsam, geçen hafta 46tlye aldığım bebek bezine bu hafta 53tl veriyorsam kriz var kardeşim.ve evime giren gelir 4bin küsür...hiç de artmadı son 8aydır.ama aynı şeyleri tüketerek, dışarda fazladan yiyip içmeden çok dikkat edip israf etmeme alışkanlığıma rağmen giderim 340tl ekside şu an.Bence bu fırsatçılara fırsat verenler yüzündendir :KK66:

Benim kafamı esas bozan durumu şöyle örneklendireyim, ülke hasta ama teşhis yok,tedavi yok hatta doktora gitmek dahi yok.. ee nasıl iyileşeceğiz??
Benzinden dem vurmuşsunuz yukarıda ama benzin daha yeni 7 tl olmadı ki kaç haftadır bu şekilde devam ediyordu zateb ben arabama kaç zamandır 7 tl den benzin alıyorum . Bak söyledim yine söylüyorum herkes fırsatçı değil evet ama bazıları fırsatçı bunu bence sende fark ediyorsun . Biraz daha fazla üretim yapsam şu bu derken dolara daha az bağımlı olsak doğal olarak dolar uçsada biz daha az etkileniriz öyle değil mi ? Bence kimse memnun değil bir yerlerini sildiği uyduruk kağıt parçasına 60 tl vermeyi kimse memnun değil ete 60 tl azıcık bademe 90 tl vermeyi. Ne yapmak lazım bilemiyorum işin siyasi boyutuna ise hiç girmek niyetinde değilim . Şu durumda yapacak aklıma birşey gelmiyor tek bildiğim evimin bütçesini sağlam tutmaya gayret göstermek ayağımı yorgana göre uzatmak . Keşke bir çare bilsem ama yok

Selam kızlar bugün de çalışıyorum ben ama işe gidene kadar ütü, alışveriş ,okul hazırlıklarını bir nebze hallettim.
Papia 32li tuvalet kağıdı 33 tl evde bir paket vardı ama uygun bulmuşken bir tane daha aldım..abc yumuşatı 4 tane daha aldım, wc blok, içecekler,zeytin ,abur cubur Vs aldım. Toplamda 200 tl harcamışız yine, paranın hiç değeri yok maalesef herşey zamlı

merhabalar kızlar
eski sayfaları okuyamadım dün bugun hep kosturmacayla gecti
o marketten bu markete kosturdum durdum valla
yarın yaptıgım alısverın lıstesını yazarım size fikir olsun dıye
her sey ates pahası
bugun annem ve kız kardesımle bızım eve domates sosu yaptık
1er kılo nohut kurufasulye almıstık
onları hasladık koyduk dondurucuya
patlıcan aldım közledik dogradık 5 6poset oldu
kırmızı bıber aldık azcıgını kozledık gerısını de cıgden koyduk dograyıpta.
kusbası ve kıyma vardı onları bıraz kavurduk onlarda posetlendı cok sukur
ah canım annem canım kardesım ne kadar yoruldular Allah basımızdan eksık etmesın

Ben bugün yine bir serveti marketlere bırakıp geldim. Tatilden döndükten sonra market falan gormek istemiyorum.
Sok, kim, 101 gezdim. İndirimde kalan ürünleri itina ile buldum.
Şokta 2'li Pantene 21,25 TL (fiste fazla geçti farkı aldım)
Cokokrem büyük boy
A101de fairy 2*1350 14,90 (eski aktüel )
Finish tablet 20li
Kolonyagi ( bunda da indirim etiketi vardı fiste farklı geçti farkını aldım.)
3 tane Marmara birlik 800 Gr zeytin
Toz tatlı cesitleri
Stoklarımızda yerini aldı.
Bunlara günlük yumurta, süt, peynir, ekmek vs eklenince bütçe yine costu
bugun fairynin 1350sini 11.5tan aldm canım sen cok ıyı almıssın ya bızım burda öyle urunler hemen bitiyo ya eski aktuel derken dıger haftadan kalmısı kastedıyosun sanırım mumkun degıl bu haftayı bıle zor buluyoruz
gorev ıcabı arada ılceye gıdıyorum anca orda kalıyo eskı haftanın urunleri

günaydın kızlar
haftasonu yaptıgımız market alısverısı fıkır olması acısından yazıyorum
gross market:
24lü akdağ su 9,5 tl (indirimli)
takısoğlu tereyağ 750gr 28,95tl
ofçay 200lü bardak çay 23,25tl (indirimli)
ekici yumuşak peynir 500gr 12tl
yörsan süt 1lt 3,25 (indirimli)
dalan olive sıvı sabun 4lt 14tl (indirimli)
solo parfümlü tuv.kagıdı 24lü 23,90tl (indirimli)
komili havlu kagıt 6lı 10,90tl (indirimli)

migros
yudum 5lt 33,90 (indirimli)
doğus 5kg toz şeker 19,95 (indirimli)
migros 5kg un 9,75(indirimli)
rinso sıvı deterjan 50yıkama 20tl (indirimli)
ıpana 100ml 2li 22.90tl
fairy 1350ml 11.5tl(indirimli)
koroplast 4lü poset 6.75 (indirimli)
kurukahveci mehmet efendi kahve 5,45
130liralık alısverıs oldugundan torku kaşar 2tanesi 40tan 14e indi

a101
tikveşli krema 4.25 (indirimli)
çiğ fındık küçük boy 5.45 (indirimli)
çiçeğim cif 3.45 tl
lor peynir 500gram 3.60 tl

bim
yeşil zeytin küçük boy 5,75tl
1kg nohut 6.75tl
1kg kuru fasulye 5.75tl
tavuk bonfile 15.95 tl

günaydın kızlar.

K kahvemsi mutluluk canım iyi tatiller dilerim.bol bol dinlen, eğlen ;)

kronikuykucu kronikuykucu canım çok sevindim migrostan rinsoyu indirimli alabilmene. burada paylaşımlarımız gerçekten çok işe yarıyor...

bugün elektrik faturası günü. son ay fırın, çamaşır makinesi ve klima o kadar çok çalıştı ki resmen korkulu rüyamdı. az önce gelmiş 181 tl. çok mutlu oldum. 200 e kadar kabulümdü :)

eşimin maaşı yattı, hesap kitap başladı bende yine lakin son 2 aydır ilk defa maaşı ödemelere yetiremiyorum.hatta bu ay yetmediği eksik kaldığı gibi elimize nakit bile kalmıyor...nasıl hesap yapacağımı şaşırdım çok açılmışız.

bir yerden bir miktar gelecek param var, 3 aydır istemedim kalsın biraz daha artsın dedim. şuan yine de istemeyeceğim. kasım sonu gibi istemeyi planlıyorum, yoksa geldiği gibi gidecek.

çok acil bir şekilde bütçemi toparlamalıyım ama yapamıyorum. eşimle konuştum 6 ay boyunca kılık kıyafet olarak hiç bir şey almayacağız. biraz da gezme tozma işini kısabilsek iyi olacak. dün yine kendin pişir kendin ye piknik yaptık, hesapsız bir sürü harcama oldu. kış gelsin artık, dayanacak gücüm kalmadı.

kızlar bir sorunum var. kredi kartı alış verişlerimi internet sitesinden takip ediyorum fakat son 10 gündür yaptığım alış verişlerin bir kısmı gözükmüyor. ne dönem içi alış verişlerde ne de onayda bekleyenlerde... öncesi ve sonrası alış verişler düşüyor ama bazıları düşmüyor. limitimden de düşmediği için takip edemiyorum. bekleyeyim düşer mi? müşteri ilişkilerini arıyorum temsilciye bağlanmakta sıkıntı yaşayıp kapatıyorum. başına gelen oldu mu hiç?

Back
X