1kilo muz 1 kilo kiraz 3 kilo çilek 1 kilo kayısı
1e kilo patlıcan kabak yarim kilo biber yarim kilo dolma biber 2 kilo asma yaprağı yarim kilo taze fasulye 2 kilo domates 2 kilo salatalık kilo patates 3 kilo sogan 1 maydonoz 130 tl harcadim. Birde ince oklava aldım 5 tlde o tuttu
Meyveler çok pahalı
2 kilo çileği reçel için ayirdim yıkadım şekere yatırdım akşam kaynatırım. Asma yaprağını buzdolabı poşetine doldurup dipfrize attım.
Aksama tavuklu şehriye salatası yeşil mercimek ve erişte yapacağım.
Çok yorgunum az dinleneyim ev topluycam daha

Canım demistim dun. Hep böyle yapıyorlar.. ben aksam baktigim evin fiyatı sabah 40 bin fazlaydi
Ama resmen fırsatçılık.
Devletimiz keşke bunun için bir önlem alabilse,
Nette satılık ev, araba tüm ilanlar bugün tarihli değişmiş, hepsine fiyat eklemişler.
Yazik gerçekten.

1kilo muz 1 kilo kiraz 3 kilo çilek 1 kilo kayısı
1e kilo patlıcan kabak yarim kilo biber yarim kilo dolma biber 2 kilo asma yaprağı yarim kilo taze fasulye 2 kilo domates 2 kilo salatalık kilo patates 3 kilo sogan 1 maydonoz 130 tl harcadim. Birde ince oklava aldım 5 tlde o tuttu
Meyveler çok pahalı
2 kilo çileği reçel için ayirdim yıkadım şekere yatırdım akşam kaynatırım. Asma yaprağını buzdolabı poşetine doldurup dipfrize attım.
Aksama tavuklu şehriye salatası yeşil mercimek ve erişte yapacağım.
Çok yorgunum az dinleneyim ev topluycam daha
Salamura yapmiyormusun canım difrizde kirilmazmi donduğunda

Minik kuşun kendi minik ama aklı fena.
Kurbiye yapabiliriz istersen dedim.
Bugün serbest günüymüş bir dusunecekmis 🤣
Sonra kurabiye değilde tatlı birşey yapsak olur mu dedi.
Bildiğim birseyse yaparız dedim, bilmiyorsan internetten açarım izleyerek yaparız dedi🤣
Ay bayıldım bu çocuğa hahah bizim komşunun minik oğlu da anneme deterjanı gösterip bu konsantre mi demişti 🤣 şimdiki çocuklar adamın aklını alır 🤣

Kızlar ben de hikayemi anlatmak istedim.

2.5 yıl önce evlendik, evlendikten 3 ay sonra atandım ve çalışmaya başladım. İlk maaşımı keyifle harcadıktan sonra ikinci maaşımı harcayamadan sevgili eşimin 😒 bir kabahat işlediğini öğrendim acı şekilde. Var olan bir borcunu kapatmak için iddia oynamış ve borç ikiye katlanmış. Bu olayla ben inanılmaz sarsıldım hala etkisindeyim, kaygı korku kaldı bende malesef 😔
Sonra o borçları ödemeye başladık aylık 4.500 tl çöpe giden para. Ben bütün maddi yönetimi elime aldım, ikimiz de memuruz eşim her ayın 15’inde maaşını ve ek derslerini bana gönderir. Ben de şu şuraya bu buraya şeffaf şekilde yazar yönetirim.
Borç süresince hiçbir şey alamam hayatımızın 4 senesi ipotek altına alındı diye üzülürken nasip oldu ki oturduğumuz evi aldık, şimdi de araba alıcaz. Yani o ağır imtihanın yanında Allah böyle kolaylıklar da çıkardı karşımıza çok şükür, hala düşününce duygulanıyorum 😔😔🤲🏻

Velhasıl her ay çöpe giden 4.500 liralık o kötü borcun bitmesine 1 yıl kaldı nasipse. Olan oldu artık üzülmemeye çalışıyorum imtihan deyip geçiyorum.
Şuna inanıyorum 24 saatlik bir günün saatlerini çarçur etmeden güzelce kullanırsak nasıl 24 saat bereketleniyorsa eldeki parayı da idareli kullanınca bereketleniyor. Yoksa o borcun yanında hem ev hem araba borcuna giremezdim, artı ufak ufak altındır kumbaradır çok şükür halimize.
🌸
Bu topik de çok etkili oldu açıkçası, ayın 15’inden diğer ayın 15’ine elimizde kuruş kalmazken şimdi kenarda duran birkaç yüzlük, birkaç altın, iki ayrı kumbaram varsa bu topik sayesindedir 💕

2.5 yıl önce evlendik, evlendikten 3 ay sonra atandım ve çalışmaya başladım. İlk maaşımı keyifle harcadıktan sonra ikinci maaşımı harcayamadan sevgili eşimin 😒 bir kabahat işlediğini öğrendim acı şekilde. Var olan bir borcunu kapatmak için iddia oynamış ve borç ikiye katlanmış. Bu olayla ben inanılmaz sarsıldım hala etkisindeyim, kaygı korku kaldı bende malesef 😔
Sonra o borçları ödemeye başladık aylık 4.500 tl çöpe giden para. Ben bütün maddi yönetimi elime aldım, ikimiz de memuruz eşim her ayın 15’inde maaşını ve ek derslerini bana gönderir. Ben de şu şuraya bu buraya şeffaf şekilde yazar yönetirim.
Borç süresince hiçbir şey alamam hayatımızın 4 senesi ipotek altına alındı diye üzülürken nasip oldu ki oturduğumuz evi aldık, şimdi de araba alıcaz. Yani o ağır imtihanın yanında Allah böyle kolaylıklar da çıkardı karşımıza çok şükür, hala düşününce duygulanıyorum 😔😔🤲🏻

Velhasıl her ay çöpe giden 4.500 liralık o kötü borcun bitmesine 1 yıl kaldı nasipse. Olan oldu artık üzülmemeye çalışıyorum imtihan deyip geçiyorum.
Şuna inanıyorum 24 saatlik bir günün saatlerini çarçur etmeden güzelce kullanırsak nasıl 24 saat bereketleniyorsa eldeki parayı da idareli kullanınca bereketleniyor. Yoksa o borcun yanında hem ev hem araba borcuna giremezdim, artı ufak ufak altındır kumbaradır çok şükür halimize.
🌸
Bu topik de çok etkili oldu açıkçası, ayın 15’inden diğer ayın 15’ine elimizde kuruş kalmazken şimdi kenarda duran birkaç yüzlük, birkaç altın, iki ayrı kumbaram varsa bu topik sayesindedir 💕
Tecrübe olmuş canım, hepimizin hayatında oluyor benzer şeyler, önemli olan ders çıkarıp aynı hayata düşmemek bence

🌸
Rabbim yardimcin olsun canım vardır mutlaka bir hayır gerçekten herşey insanın elinde biz evde üç kardeş birde anne hepimiz daha küçüğüz babam ben liseyi bitirdikten sonra evlendi ve bize hiç bir şekilde destek olmadı köyde olduğumuz için ev bizimdi kız kardeşim liseye gidiyordu bende yeni universiteye gidecektim bakan olmayınca dışardan yazdım bir sene sonra çalışmaya başladım kız kardeşim liseyi bitirdi dersaneye göndermeye çalıştım o yoklukta gitmedi hadi o zaman ise dedim kendimle goturdum onuda çalıştırdım borçla harçla annemede inek aldık o da evde ona baktı sütünü falan satıp değerlendirdi evlenene kadar tek kurusumu ziyan etmedim kardeşlerimin de anneminde gözünde bisey bırakmadım şükür kız kardeşim savurgandı gidip altın alırdım üstüne atardım bunu oduceksin diye öyle öyle birikimimiz oldu şimdi anneme ev aldık işte Rabbim güle güle oturmayı nasıp etsin tırnağını tasa degdirmesin annelerimizin başımızda durup babamız gibi bizi bırakmadığı için minnettarız

Ama resmen fırsatçılık.
Devletimiz keşke bunun için bir önlem alabilse,
Nette satılık ev, araba tüm ilanlar bugün tarihli değişmiş, hepsine fiyat eklemişler.
Yazik gerçekten.
Ilk once satamadıkları icin biraz fiyatı uygun gösteriyorlar ki fiyatlar yine se fazla
Sonra da böyle yapılıyor yazık gerçekten keşke bir yaptırım olsa kesinlikle

🌸
Öncelikle seni tebrik ediyorum...Dile kolay aylık o kadar para... insallah cok daha guzel birikimin olur.. Para bundan sonra her sekilde sen de zaten

Back
X