• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Park çok kalabalıktı, eşim bir tur atıp ev dönmek istedi.
Her köşeden bir bagirti, çığlık aileler de piknik masalarini, cimenleri doldurmuştu, mesafe ayarlamak mümkün değildi.
Malum bizim alışık olmadığımız durumlar.
Eşimi eve yolladım, ben ara sokaklardan yürüdüm, ama fazla uzaklasmisim. Bilmediğim yerlerden çıktım🤣 Dönerken şans oyunu bufesinin onunden geçtim, ayın 5i belki diyerek şansımi denedim.
Seyyar da yaprak gördüm. Yarım kilo aldım.
Yıkayıp buzluğa atarim. Üstümde para yoktu yoksa daha fazla alırdım, çok güzel yaprak.
Bizim sokağı tarif ettim gelirse bir kilo daha alır atarım.
Hadi bakalım şansına ne çıkacak cnm 😊

Sen bu sefer istikrarlisin ama, uzun süreli diyetlerde arada bir kaçamak yapmak daha emin adımlarla ilerlemeye yardım eder derdi benim canım diyetisyenim.
Gerçekten de öyleymis yaşayıp gördüm.
Mesela sorardı bu hafta yemek istediğin birsey var mı diye, ilk başlarda bir sürü şey sayardim sonra sonra herşeyin sağlıklı şeklini yapmaya başladık.
Haftada bir gün, bazen bir öğün kafana göre takıl derdi.
bazen senn diyetisine bas vurayim diye düsünüyorum da, ama anladigim kadariyla cogu seyi farkli pisirmem gerekir. Benim mutfak becerimle ve iki ocakli mutfagimda zor görünüyor. Kiza ayri, esime ayri ve bana.
ilerde olur belki.

bazen senn diyetisine bas vurayim diye düsünüyorum da, ama anladigim kadariyla cogu seyi farkli pisirmem gerekir. Benim mutfak becerimle ve iki ocakli mutfagimda zor görünüyor. Kiza ayri, esime ayri ve bana.
ilerde olur belki.
Aslında şöyle, ilk iki hafta biraz zordu, çünkü biz ailece etli, yağlı, salçalı bol kepçe seçeriz hep öyle pisirirdim. Hergun de yemek yapmam çalışırken, haftasonu birkaç çeşit yaapr dolaba atar değişik değişik ısıtır yeriz, yanına et, tavuk ek yapardik.
Sonra öğlenleri şirketin yemekleri yazdı. Atıyorum pilav varsa ekmek yeme, kızartma varsa yemez salatayi öğün yap içine haşlanmış bakliyat, peynir, ton kat gibi alternatifler sundu.
Akşamları için bir sebze yemeği veriyordu. Porsiyonlara bölüp buzluğa atiyordum.
Sebze oldukça onlardan yiyordum bazen akşamları da salata yemek yerine oluyordu.
Her gün yemek yapmıyordum yani.
Benim için diyetisyenin en büyük avantajı her öğün ne yiyecegimi planladığı için salata ile gecistireyim, kızartma canım istedi yiyeyim düzensizliğini hayatımdan cikartmami sağladı.
Birçok yemeği zamanla sağlıklı pişirmeyi öğrendim ki en çok fark yaratan budur bence.

Kızlar selam, sizce bugün çarşıya inip çeyrek alsam mı, yarın ya da Pazartesini beklesem mi? Ay bilemedim..caddenin başında, iş çıkışı kalabalığı var. Ama haftasonu yüksek mi satarlar ki?
Canım uzun vadeli yatırım yapıyorsan her seviyeden altın alınır ytd

Aslında şöyle, ilk iki hafta biraz zordu, çünkü biz ailece etli, yağlı, salçalı bol kepçe seçeriz hep öyle pisirirdim. Hergun de yemek yapmam çalışırken, haftasonu birkaç çeşit yaapr dolaba atar değişik değişik ısıtır yeriz, yanına et, tavuk ek yapardik.
Sonra öğlenleri şirketin yemekleri yazdı. Atıyorum pilav varsa ekmek yeme, kızartma varsa yemez salatayi öğün yap içine haşlanmış bakliyat, peynir, ton kat gibi alternatifler sundu.
Akşamları için bir sebze yemeği veriyordu. Porsiyonlara bölüp buzluğa atiyordum.
Sebze oldukça onlardan yiyordum bazen akşamları da salata yemek yerine oluyordu.
Her gün yemek yapmıyordum yani.
Benim için diyetisyenin en büyük avantajı her öğün ne yiyecegimi planladığı için salata ile gecistireyim, kızartma canım istedi yiyeyim düzensizliğini hayatımdan cikartmami sağladı.
Birçok yemeği zamanla sağlıklı pişirmeyi öğrendim ki en çok fark yaratan budur bence.
cok sagol canim. Ben bir kac hafta daha kendim deniyeyim, olmadi artik videolu danisirim ona. 😃

Anneciğime gittim geldim hemen hemen her gün yanına uğruyorum ki psikolojik olarak da bu süreci iyi atlatabilsin

Sağolsun canım annem bana biber dolması yapıvermiş nasip olursa yarın pişiririm komşusu kek yapmış getirmiş onları da verdi 😊

Mahallemde geniş bir köşe başına sabit manav kuruldu
Ara sıra diğer köşeye de manav geliyor pazara gerek kalmadı

Evde ihtiyaç sadece domates idi 1.5 kilo domates aldım 7.5 tl ye

Babası bugün ufak oğlana balık istiyor musun diye mesaj atmış 6 adet canlı alabalık
2 paket de tavuk eti getirmiş

Gün parasini gönderdim, aylik birikimi de ayirdim.
Altin almadim henüz.
Bugün ekders yatsa bari pazartesi günü son gün parası ödememi yapsam diyorum

Turtacım söyle biraz hesap ettim de bu ay birikime benim için 3000 tl yazabilirsin 😘

cok sagol canim. Ben bir kac hafta daha kendim deniyeyim, olmadi artik videolu danisirim ona. 😃
Benim sağlık durumum olmasaydı diyetisyene gitmezdim açıkçası, iş yine bizde bitiyor.
Listeleri alıp uymadiktan sonra bir anlami yok.
Sonuçta sihirli değnek ile zayiflatmiyorlar, genel geçer herkesin bildiği sağlıklı yaşam kuralları söyledikleri.
Kendin yapabiliyorsan yap, ama dengeye dikkat et.
Burada devlet hastanelerinde de var ücretsiz diyetisyen, orada da varsa belki öyle baslayabilirsin.
Ama motivasyon için birebirler.
Sosyal medyadan birsuru diyetisten örnek menüler, tüyolar paylaşıyor onlara da bakabilirsin

Kızlar selam, sizce bugün çarşıya inip çeyrek alsam mı, yarın ya da Pazartesini beklesem mi? Ay bilemedim..caddenin başında, iş çıkışı kalabalığı var. Ama haftasonu yüksek mi satarlar ki?
Fiyat için soruyorsan ben ihtiyaç olmadıkça ve toplu alım yapılmadıkça her.seviyeden alırım.
Ama kalabalık için diyorsan bilemedim.
Tabiki ytd 🤣

Öyle arası arkadaşım aradı 5dk seninn ordayım görüşelim ,hiç vaktim yok (yaşadığı ilçeden, annesine başka ilçeye giderken bana uğrayacakmış yol ustuyum).
Sarıldım doya doya, aylardır kimseye sarınmamıştım,
Aç avcunu dedi
4 çeyrek verdi bana
Öncesinde bir miktar borcu vardı, hesaplayıp altın almış,
Eve getirdim kızlarımla elden ele sevdik altınları

Back
X