altın hesabı

midnight_sun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
112
2
46
İstanbul
Kızlar baska bir konumda sormuştum cevap alamadım. altın hesabı nedşr nasıl kullanılır? hesap işletim ücreti var mıdır? küçük bütçelerle bu hesap kullanılırı mı lütfen biri aydınlatsın

şöyle ki her bankanın uygulaması farklı olmakla birlikte, çoğu banka altın hesabı açıyor ve bu hesaplarda piyasa fiyatlarına çok çok yakın (1-2 tl oynuyor en fazla) gram altın satılıyor...mesela gram altın fiyatı şu sıralar 101-102 tl civarı....istersen toplu alım yapabiliyorsun istersen hesabından/ kredi kartından talimat veriyorsun ve düzenli alım yapılıyor.

hesap işletim ücreti altın hesaplarından alınmıyor. istediğin zaman da bozdurabiliyorsun. ayrıca elinde altının varsa çoğu banka altınları belirli günlerde fiziken alıyor ve senin adına açtıkları altın hesabına kaydediyor..böylece çalınma derdin de ortadan kalkıyor :)

umarım yardımcı olmuştur bu bilgiler....

al sat yapanlar varmış derken neyi kastettiğini tam anlamadım...ama banka hesaplarındaki altın da tıpkı piyasadaki altın gibi al sat yaparken değer kaybına uğrar....

mesela şimdi kuyumcuya gidip altını 100tl'ye alsan ve 10 dk sonra gidip satmaya kalksan 99tl'den alır kuyumcu..yani bu durumun pek karlı olduğunu söyleyemeyeceğim....

belki şöyle yapıyorlardır bu al sat yapanlar, altın ucuzken alıp pahalı iken satıyorlardır...ki her yatırım aracından bu şekilde kazanç sağlanır zaten...

al sat şöyle olur bankada altın arası fark az olur kuyumcu gibi degil..mesela pazartes 101,10 kuruştan aldıgın altını salı günü şansına 101,90 kuruşa çıktıgında satarsın ve aradakı rakam senin kazancındır.bunun gibi düşün.kısa yada uzun vadeli bazen alırsın düşer beklemek zorunda da kalırsın bir hafta bir ay bu piyasaları iyi takip etmen gereklı ki.hangi noktada altını alabilirsin-hangi noktada satabilirsin diye.ona göre aklındaki alım noktasına geldiginde hemen alırsın.satım noktasına geldiginde satarsın.

al sat şöyle olur bankada altın arası fark az olur kuyumcu gibi degil..mesela pazartes 101,10 kuruştan aldıgın altını salı günü şansına 101,90 kuruşa çıktıgında satarsın ve aradakı rakam senin kazancındır.bunun gibi düşün.kısa yada uzun vadeli bazen alırsın düşer beklemek zorunda da kalırsın bir hafta bir ay bu piyasaları iyi takip etmen gereklı ki.hangi noktada altını alabilirsin-hangi noktada satabilirsin diye.ona göre aklındaki alım noktasına geldiginde hemen alırsın.satım noktasına geldiginde satarsın.

altın hesabıyla, büyük hedefler koymadan az az oldukça kazanabilirsin. 2000 liralık almıştık biz. tam hakim değildik olaya ve fazla zarara girmek istemedik. atıyorum 98den aldık. 105 olunca hop hepsini satıyorduk. sonra düştüğü zaman tekrar alıyorduk, yükselince yine satıyorduk. böyle böyle toplamda kar ettik baya. 1000 liraya yakın karımız oldu kısa sürede. önemli olan düşük fiyattayken almak.

arkadaşlar merak ettiğim birşey var.altın hesabına para yatırdıktan sonra hiç alım satım yapmasak da altın yükelince paramız artar, altın düşünce paramız düşer mi ?

Altın hesabına yatırınca gram olarak alıyorlar..
Altın gram fiyatına göre işlem görüyor...
Yükselince yükselip düşünce düşüyor..
Bu yükselme ve düşüşlerde Tl - altın çevirme yapılabiliyor bildiğim kadarıyla..
Ama ben henüz onu beceremiyorum..

Ben uzun vadeli yatırım aracı olarak görüyorum. Fiyat düştüğünde alıyorum. Hesapta para olarak kalıp değer kaybedeceğine, altın olarak kalsın. Sonuçta altın her zaman altındır :21:
Bu arada ben İş bankası altın hesabını kullanıyorum :34:

altın hesabı kullananlara sorum olacak, internet hesabınızdan altın alıp sattığınızda extra para kesintisi oluyormu acaba??

altın hesabı kullananlara sorum olacak, internet hesabınızdan altın alıp sattığınızda extra para kesintisi oluyormu acaba??

Hayır olmuyor. O anki alış-satış fiyatından işlem yapıyorsunuz. Aynı fiziki altın alır-satar gibi işlem gerçekleşiyor. B tipi likit fonlarda olduğu gibi kazancınız üzerinden bir gelir vergisi kesintisi yok :34:

bankadan altın alan çook kişi var.
altın bankadan alınınca;
banka o parayı borsada kullanıyormuş
borsa yükseliyor ve altın düşüyormuş böylece

tabi bizim evdeki altınlar da sayenizde değer kazanamıyor.

herkes yastık altı yapsa bu defa artar.. mış

bende altın hesabı acmayı dusunuyrum ama hangı bankada acacgıma karr veremedım hangı bankada al sat farkı az oluyr

bende altın hesabı acmayı dusunuyrum ama hangı bankada acacgıma karr veremedım hangı bankada al sat farkı az oluyr

Ben İş Bankası altın hesabı kullanıyorum. Yatırım hesabı üzerinden altın biriktirirseniz alsat farkı daha fazla. Altın hesabı olarak açtırmanızı tavsiye ederim
:21:
Arkadaşım Bank Asya'dan alıyor onun al sat farkı iş bankası altın hesabından fazla mesela :19:

Back
X