herkesin adeti farklıdır ama biz düğün öncesi eşimle gittik istediğim takıyı aldı bana. nişanda takılanlarda bizdeydi ki amca dayı o zaman takmıştı. sonradan onlara da kendime kalın bi bilezik almıştım (ne gerekse taka taka ölüyorum

)
eşyalarımızı ailelerimiz aldı. borca falan girmedik.
düğünde / kınada takılan hiç bişeye elimi sürmedim. takı merasimi falan istemedim. annemin mahallerini (bizim burda mahal denir) anneme kv mahallerini de kv verdiler. eşimle ağzımızı bile açmadık.
şimdi bişi olsa annem alıyo götürüyo karşılığını. aynı şekilde kv'dem de alıp götürüyo.
şimdi;
bunlar hep birer etmen. eşyayı vs kendin mi aldın? öncesinde konuşuldu mu? kv bişi takmadı gelenler sizin mi dedi? gelenlerle ödersiniz mi dediler? burdan konuşmayla olmaz. herkesin adeti farklıdır. mesela ben bizimkini açık açık yazdım.
kv almayacak olabilir ama annenle eğer altınlarla öderiz gibi bi konuşma yapıldıysa anneni zor durumda bırakma. ki nişanlın biraz kinlenmiş gibi borcu annene yıkabilir.
kaldı ki altınlar düğün sonrası sende kalmalı sen annene vermelisin bence.
bu arada bi arkadaşım tüm takılanları almıştı. kv'si arıyomuş komşunun oğlu evleniyo altın takmıştı size alın düğüne gidicez diye.
başka bi arkadaşımın kvsi hiç sesini çıkarmadan gidip alıp takıyomuş mesela.
her aile farklı kıyaslamayın, kafanızı karıştırmayın.