• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın konusu devamı

Cok cirkin bi davranis onlar sizin altinlariniz nisanliniz ne yapsada anneniz hakediyor

Bizde okuduk benimde eşiminde meslekleri vardı ama düğünü eşyayı aileler yaptı eğer yapmasaydılar o zaman evet borçlarım için yardımcı olsunlar derdim ama yaptıkları için onların borçları vardı neyseki düğünden önce herşey kapandı . Bu durumun eğitimle filan alakası yok anlayacağınız
İşte yapı dedim zaten. Çocuk okutulup yuvasını kurarken ailem her şeyi sırtlamaz. 24 yaşından beri ailemden 1 lira yardım görmedim. Biz ölsek ne yaparsanız öyle yapın dediler. Haklılar da. Borç harçla düğün yapacaksanız nikahla kur yuvanı dediler en başından beri.

Düğününü kendi yapıp borç harçla uğraşan insanlara yardım ederim tabi. Var bu ay sonu düğün, eşim ayrı ben ayrı bilezik takacağız. Ailesi takamayacak ben takacağım, çünkü ailesi yok iki tarafında. Akrabalar uzak durmuş hep bize yük olmasınlar diye. Durumum var yapmazsam çok üzülürüm. Ailesine gidecekse vermem para. Nikah yapıp kursunlar yuvalarını paraları yoksa. Benim düşüncem bu yönde.

o ayrı bi durum kesinlikle. o yardımı yaptığınız kişilerde bunu görecekler eminim ve size (çocuk yapmayacağım desenizde hediye yapmak için bahane çok, ben bulurum şahsen) ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarına eminim.

ben taktım sende tak mantığı garip, asla söylenebilecek bişey değildir ama insanın içinde o bana yapmıştı bende ona yapayım kaygısı oluyor işte.

• Tabiki nisanlin hakli. Zaten borclarini odemeyelim demiyo. Malesef annen seni cok kotu bi duruma dusurmus. Ben oglumun altinlarini nasil alirim diyerek kv anneni gommus. E haketmis.

o ayrı bi durum kesinlikle. o yardımı yaptığınız kişilerde bunu görecekler eminim ve size (çocuk yapmayacağım desenizde hediye yapmak için bahane çok, ben bulurum şahsen) ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarına eminim.

ben taktım sende tak mantığı garip, asla söylenebilecek bişey değildir ama insanın içinde o bana yapmıştı bende ona yapayım kaygısı oluyor işte.
Ben nikah yaptım düğüne masraf yapmadım, içime otururdu yapsam açıkçası. Çok kişi çağırmadım aile, akrabalar taktı altını. Bu altın muhabbetini de çok sevmiyorum banka hesap numarası olsa düğün davetiyelri altında oraya para havale etsek ne güzel olur. Gelinin arkadaşından bir bilmem ne.. merasimler dahi beni boğuyor. Aslınsa sizin kaygınızı anlıyorum. Sanırım bu altın olayı tamamen kalksa baya bir insan rahata erecek. Parası olmayan da altın takmak zorunda hissedip borçla belki altın alıyor.

İşte yapı dedim zaten. Çocuk okutulup yuvasını kurarken ailem her şeyi sırtlamaz. 24 yaşından beri ailemden 1 lira yardım görmedim. Biz ölsek ne yaparsanız öyle yapın dediler. Haklılar da. Borç harçla düğün yapacaksanız nikahla kur yuvanı dediler en başından beri.
İyide evlenirken bir tek düğün mesele değil ki işte. O eve eşya alınıyor tabak çanak benim sadece tabak çanak tekstille 15 bin filan gitti yAni tek düğün masraf olsa tmm düğün yapmıyorum diyip kenara çekileyim

Ben nikah yaptım düğüne masraf yapmadım, içime otururdu yapsam açıkçası. Çok kişi çağırmadım aile, akrabalar taktı altını. Bu altın muhabbetini de çok sevmiyorum banka hesap numarası olsa düğün davetiyelri altında oraya para havale etsek ne güzel olur. Gelinin arkadaşından bir bilmem ne.. merasimler dahi beni boğuyor. Aslınsa sizin kaygınızı anlıyorum. Sanırım bu altın olayı tamamen kalksa baya bir insan rahata erecek. Parası olmayan da altın takmak zorunda hissedip borçla belki altın alıyor.

evet kesinlikle onu diyorum. takılmazsa arayıp altınımı getir diyen bile var :KK57: kimse bu işe yardım gözüyle bakmıyor onu demek istedim bende.

muhtemelen konu sahibinin annesi de duruma bu gözle bakıyor ve ben taktım bana gelsin onlarla da borcumu ödeyim mantığı var.

İyide evlenirken bir tek düğün mesele değil ki işte. O eve eşya alınıyor tabak çanak benim sadece tabak çanak tekstille 15 bin filan gitti yAni tek düğün masraf olsa tmm düğün yapmıyorum diyip kenara çekileyim
İşte en önemli nokta bu. O masrafları karşılayacak kadar para biriktir ya da kredi çek deniyor. Anne babam da sfır aile desteği ile evlenmişler ama onlar düğün de yapmışlar. Şimdiki aklım olsa vermezdim o kadar para diyorlar. Dedem mesela o da kendi parasıyla evlenmiş başka şehre gelip. Hepsi de çok borç ödemiş gençken. Sonuç olarak her koyun kendi bacağından asılır, işin var gücün var hayat senin hayatın, ister borçla evlen ister 1 sene bekle briktir öyle evlen, istersen hiç evlenme düşüncesi var bende. Çocuğum olsa yaşıyorken yardım etmem benden sonra mirası istediği gibi harcasın. Öğrensin hayatı ben ne güzel öğrendim, kimseye muhtaç olmamak tek isteğim.
Kimi aile de çocuğuna kol kanat gerer. Farklı aile yapıları kısaca. Toplum birbirinin kopyası değil, daha neler var neler. Bizim oha diyeceğimiz şeyleri olnası gereken bu diye gören insanlar.

evet kesinlikle onu diyorum. takılmazsa arayıp altınımı getir diyen bile var :KK57: kimse bu işe yardım gözüyle bakmıyor onu demek istedim bende.

muhtemelen konu sahibinin annesi de duruma bu gözle bakıyor ve ben taktım bana gelsin onlarla da borcumu ödeyim mantığı var.
Deli galiba bu insanlar. Enflasyonu hesaba katıp, o zaman alınan altınla bu zaman alınan altının farkını bulup ona göre altın alsınlar bari. Hani biri az biri çok vermesin. Biri bana böyle dese o zaman sen altın aldığında şu kadardı, asgari ücret bu kadardı şimdi hayat eşit değil al sana gram altın derim heralde:))

anneniz fena derken usturubu cok fena sanki yangindan mal kacirir gibi
ben evlenirken param hazirdi annem ben cocugumun herseyini kendim alicam dedi esyalarimi takilarimi herseyi kendisi odedi
kayin babam da tek oglum diye evin pesinatini odedi araba borcunu odedi ama arabaya karsilik altinlari istedi verdim altinlarini kendi tarafinin taktiklarini yani ilk zamanlar kabullenmek biraz zor oluyo garipsiyosun kabul ediyorum ama zamanla hak veriyorsun mecbur degillerdi
keske annemde kinada takilanlari alsaydi cok isterdim yetim cocugum diye benim masraflsrimi karsiladigi icin 2 senedir tatile gidemiyor o cok istedigi koy evini yaptiramadi henuz uzuluyorum bendeki parayida kabul etmedi alsin cani sagolsun annenizin altin ondan daha degerli degildir ama derdini daha uygun dille anlatsaymista kimse bozulmasaymis keske

İşte en önemli nokta bu. O masrafları karşılayacak kadar para biriktir ya da kredi çek deniyor. Anne babam da sfır aile desteği ile evlenmişler ama onlar düğün de yapmışlar. Şimdiki aklım olsa vermezdim o kadar para diyorlar. Dedem mesela o da kendi parasıyla evlenmiş başka şehre gelip. Hepsi de çok borç ödemiş gençken. Sonuç olarak her koyun kendi bacağından asılır, işin var gücün var hayat senin hayatın, ister borçla evlen ister 1 sene bekle briktir öyle evlen, istersen hiç evlenme düşüncesi var bende. Çocuğum olsa yaşıyorken yardım etmem benden sonra mirası istediği gibi harcasın. Öğrensin hayatı ben ne güzel öğrendim, kimseye muhtaç olmamak tek isteğim.
Kimi aile de çocuğuna kol kanat gerer. Farklı aile yapıları kısaca. Toplum birbirinin kopyası değil, daha neler var neler. Bizim oha diyeceğimiz şeyleri olnası gereken bu diye gören insanlar.
haklısın ya toplum gerçekte farklı ki ben bu forumda bunu daha iyi anladık açıkcası. benim eşim asker göreve başlar başlamaz yurt dışı görevi çıktı oraya gitti 1 sene . ordan geri dönüşte 70 bin tl gibi bir rakamla geri döndü. 70 bin tl kredi çektik üzerine az bir miktar kv yardım etti nişan yapacağımız hafta birde ev aldık yani bizim para biriktir vs gibi bir durum olmadı anlayacağın farklı konumdaydık. şuan ev kirası ödüyorum ayrıca kredi ödüyoruz .

Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.
Siz neden annenize karsı hep sakin kalıyorsunuz anne anne değil mübarek altın avcısı.

Ay inanmıyorum resmen skandal bu yani bizde kına gecesinde takıyla ilgili hiç birşey olmaz valla ben burada duydum bunuda. Düğünde isteyen takı töreni yapar . İsteyen aileler misafirlere hoşgeldniz diyor yA orada annelerin eline verir. Ki takı töreni olsa bile kız tarafı asla kızın üzerine takmazlar bilirler ki altınları kv ye gidecek kızın annesinin eline verilir

O yüzden kim ne derse desin ben aksini savunuyorum. Erkek tarafı bu kızı sömürür..

O yüzden kim ne derse desin ben aksini savunuyorum. Erkek tarafı bu kızı sömürür..
iyide zaten kredi çekmişer altınlaradan alacaklarmış anlatılan ifadelerde sanki erkek tarafı çok masummuş ifadesi var

haklısın ya toplum gerçekte farklı ki ben bu forumda bunu daha iyi anladık açıkcası. benim eşim asker göreve başlar başlamaz yurt dışı görevi çıktı oraya gitti 1 sene . ordan geri dönüşte 70 bin tl gibi bir rakamla geri döndü. 70 bin tl kredi çektik üzerine az bir miktar kv yardım etti nişan yapacağımız hafta birde ev aldık yani bizim para biriktir vs gibi bir durum olmadı anlayacağın farklı konumdaydık. şuan ev kirası ödüyorum ayrıca kredi ödüyoruz .
Sizin kv yardım etmiş, burada seni doğurdum büyüttüm bana bakmak benle beraber yaşamak zorundasın diyen kvleri görüyoruz. Hatta evlenen tüm çocuklar aileyle yaşıyor. O da bize çok farklı gelir yadırgarız. Bunlar da iyi örnekler, çocuğun maaşını alıp vermeyenler de var. Tüm para büyüklerde toplanıyor mesela, kendilerine ait bütçeleri yok, bir şey alacaklar babadan para istiyorlar. Öyle yetişsek bizde mi öyle olurduk bilmiyorum.

Sizin kv yardım etmiş, burada seni doğurdum büyüttüm bana bakmak benle beraber yaşamak zorundasın diyen kvleri görüyoruz. Hatta evlenen tüm çocuklar aileyle yaşıyor. O da bize çok farklı gelir yadırgarız. Bunlar da iyi örnekler, çocuğun maaşını alıp vermeyenler de var. Tüm para büyüklerde toplanıyor mesela, kendilerine ait bütçeleri yok, bir şey alacaklar babadan para istiyorlar. Öyle yetişsek bizde mi öyle olurduk bilmiyorum.
bak evet çok haklısın bence bu olay tamamen yetiştirme tarzı ile alakalı . evlenmeden 1 sene önce yani 2016 haziranda araba almak istedim biraz param vardı kredi çekecektim ama babam çekme ben sana veririm dedi o verdi ben ona borcumu ödedim ki evlendikten sonra işimden istifa ettim başka şehire taşınacak olduğumdan bir ay sonra tazminatım hesabıma geçti şuan hesapta babamı aradım baba hesap no yolla borcumu ödeyeceğim diye arabadan kalan son borç ama yollamadı tabikide bizde kasımda izne gidicez o zaman vericem herşeyi aile yapsın demiyorum ama zor durumdaki evlada yardım olsun ki bence sen ve eşin zor durumda olsaydınız veya olsanız ailen yardımcı olur size

iyide zaten kredi çekmişer altınlaradan alacaklarmış anlatılan ifadelerde sanki erkek tarafı çok masummuş ifadesi var
Bak işte tüm bunlar hata. Gelecek altına güvenip yaptınız oldu da gelmedi. Kimi düğünlerde oluyor, takılar az geliyor. Ne bileyim kapı önü düğünleri sevmem ama lüks mekanda yemekli yapma da düğünü kurupasta ver gitsin, davetli sayısını az tut mesela. Şunun düğünü şöyle olmuş deniyor da ne oluyor. Parası olan Çırağanda da yapıyor düğünü. Geçen hafta düğündeydim kraliyet ailesinden biri evleniyor sanki. O kadar abartı geldi ki her şey dedim yani bu paraya rahat 300.000lik ev alınır en az hemde. Ama verdikleri para onlar için hiçbir şey. Onlara altın takmadım mesela 1200 davetli vardı zaten arada kaynadım, hem çoook zenginler ne gerek var. Arkadaşım var o bana sordu, biz bunlara ne takacağız beğenmez bunlar çeyreği, yarımı dedi. Bunlar da toplumun çok üst kesimi onları da anlamıyorum. Çocuklar ailenin işini devralıyor ona göre okulları aileleri tarafından seçiliyor. Doğuştan işi, evi, evleneceği kişi hepsi hazır. Her aileden evlenmiyorlar. Şimdi sen bu çocuğa ailenden yardım alma, ayakların üzerinde dur desen bi tarafıyla güler sana :)

Bak işte tüm bunlar hata. Gelecek altına güvenip yaptınız oldu da gelmedi. Kimi düğünlerde oluyor, takılar az geliyor. Ne bileyim kapı önü düğünleri sevmem ama lüks mekanda yemekli yapma da düğünü kurupasta ver gitsin, davetli sayısını az tut mesela. Şunun düğünü şöyle olmuş deniyor da ne oluyor. Parası olan Çırağanda da yapıyor düğünü. Geçen hafta düğündeydim kraliyet ailesinden biri evleniyor sanki. O kadar abartı geldi ki her şey dedim yani bu paraya rahat 300.000lik ev alınır en az hemde. Ama verdikleri para onlar için hiçbir şey. Onlara altın takmadım mesela 1200 davetli vardı zaten arada kaynadım, hem çoook zenginler ne gerek var. Arkadaşım var o bana sordu, biz bunlara ne takacağız beğenmez bunlar çeyreği, yarımı dedi. Bunlar da toplumun çok üst kesimi onları da anlamıyorum. Çocuklar ailenin işini devralıyor ona göre okulları aileleri tarafından seçiliyor. Doğuştan işi, evi, evleneceği kişi hepsi hazır. Her aileden evlenmiyorlar. Şimdi sen bu çocuğa ailenden yardım alma, ayakların üzerinde dur desen bi tarafıyla güler sana :)
ya işte adamlarda para var ne yapsınlar . Valla bak biz 500 kişi ikramlı (börek çiğ köfte meyve sınırsız içecek puaça falan filanlı) düğüne 12000 tl ödedik . nişanı babam yapmıştı aynı tarzdı ee haliyle nişanlımda ya bu tarz yada onun bir tık üzeri olacak dedi . bende saçmalama dedim ya yemekli düğün yapacak cidden güçte değildik ki sana anlattım ya ev aldık filan işte biliyorum çok zorlanırız. asla altınlara güvenmedik . ki benim kv kızım öyle altın gelmez benim 3 çocuğum evlendi gelecek altın bitti dedi 20 tane filan ancak dedi sana yemin ederim. Kınada bakmışlar 20 tane düğünde 60 tane olmuş işte:KK45:

Back
X