Altin mevzusu

gunescicegi

Güneşin her doğuşu yeni bir umuttur
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2022
506
1.760
33
Hayirli aksamlar hanimlar,
Benim bi derdim var gece gece icime dert oldu.
Benim bir kaynim var maasi cok iyi oldugu halde kayinbabama sürekli maddi acidan zorlayan biri ona yapilan maddi imkanlarin 1/10 bize yapilmadi.Kaynim bekar. Suan kayinbabam sayesinde hem evi var hemde cok lüks bi arabasi.

Dügün zamani bize kac adet bilezik isterseniz diye sorulduguna gücünüz neye yetiyorsa o olsun dedik. Beklentimi düsük tuttum. Onlar ne diyorsa onu yaptik. Kaynim bizim dügünümüz icin biraz masraf yapmis (benim sonradan haberin oldu)

Bana 6 Bilezik taktilar. 5i kayinbabam ödemis birini kaynim. Ama 6 taktik diye söylenildi.
Ve ayni zamanda kayinbabam ozamandan beri (suan hala) kaynimin arabasinin borcunu ödedigni biliyorum mesela gecen ay 15 tl nakit para verdigni duydum. Biz ise araba alirkene altin bozdurduk kayinbabam bize destek cikmadi öbür oglunun borcunu ödedigi icin.

Simdi ise ciddi konustugu bi kiz var ve bizden bize taktigi bilezigi bekliyormus. Suan o bilezik 20bin tl civarinda.
Bana haksizlik gibi geliyor. Kaynim tamam kuyumcuya para vermis ama arka tarafinda araba borcunu da kayinbabam ödedi ve eminim harcligni falan almisdir kayinbabamdan.

Benim aklimdan mesela cumhuriyet altin geciyordu. Siz ne diyorsunuz?
Esimin ve benim maasimiz toplam 10bin tl.

Baba-ogul arasindaki para alisverisi sizi cok ilgilendirmez bence. Normalde ne takarsa karsiliginda o takilir ama maddi durmunuzu bile bile bunu talep etmesi bana art niyetli geldi. 2 ay kari koca bir bilezik icin calisacaksiniz sadece. Ama siz ona yapilanin hesabini tutuyorsaniz o da kendi taktiginin hesabini yapiyor demek ki.

İnsanlar neden böyle karşılık bekleyerek takı yapıyor anlamıyorum amaç evlenene destek olmalı diye düşünüyorum geri gelmesi amacıyla yapılıyorsa hiç mantıklı bir yatırım aracı değil kaynınız ve babası arasındaki bu aldı verdi mevzusu onları ilgilendirir, para da evlatta babanın ancak eğer bu konuda hakkı yenildiğini düşünüyorsa eşiniz tepki göstermeli. Son olarak ben olsam durumum neye el veriyorsa onu yaparım, gerisi çok da beni ilgilendirmez.

Haklisiniz normalde ilgilenmezdim ama kaynim bize öyle lans ediliyorki sanki kuyumcuya bilezigi para öderkene tamamen tek basina ödemis zor durumda kalinmis gibi ama kendisi sadece kuyumcuya parayi verdi ama harcligni hatta kendi borcunu kayinbabamdan aldi yani bence yine kayinbabam almis oldu bilezigi. Ama biz simdi evliyiz ev gecindiriyoruz ayni bilezigi takmak adaletsizlik degilmi bize? Neticede bize harclik veren bi babamiz yok

Baba oğul arasındaki para akışı sizi ilgilendirmez.

Düğünde ne takıldıysa o beklenir, durumunuz yoksa neye gücünüz yetiyorsa onu takın.

Haklisiniz keske bi bilezik daha az taksalardi simdi tatsizlik olmazdi

Offf konu kayınpeder ve kayından ibaret yani kan bağınız bile olmayan insanlar. Sizi ilgilendiren bir durum göremedim ben

Cekin artik ellerinizi sizin olmayan ceplerden. Kac kere yazildi cizildi ayni konular? Size ne adamin ogluyla olan hesabindan?
Neden bukadar öfkelendiniz? Istenilen bilezik benim cebimden cikacak farkindamisiniz? 20bin tl az para degi lütfen rica ediyorum

Bu sizin sorununuz değilki madem 5 takabiliyolardi neden kayninizada taktirmişlar. Siz zaten istememişsiniz. Önce eşinizle konuşun bu durumu onun haberi var miydi, babası mi tak dedi yoksa kayniniz kendi isteğiyle mı yaptı. Durumunuz yoksa takamazsiniz elbet...

Benimde bekar kaynım var. Biz evlenirken o küçüktü. Evli görümcem vardı ikimize de çeyrek takmisti mesela. Bu sene bende borca girdim kaynım evlenmeye kalkisirsa bende ancak çeyrek takabilirim illa şunu tak falan diyemez kimse

Neden bukadar öfkelendiniz? Istenilen bilezik benim cebimden cikacak farkindamisiniz? 20bin tl az para degi lütfen rica ediyorum
Çünkü konunuz, “ eşimin kardeşi bize bilezik takmıştı şimdi de bizden bilezik takmamızı bekliyor ama durumumuz müsait değil” değil. Siz esas kayın aileye takmışsınız , sizi ilgilendirmeyen kısımlara.
Durumunuz yoksa kafanıza silah dayamayacaklar, neye gücünüz yeterse takarsınız. Bu kadar. Kim kime ne yapmış babası oğluna para akıtmış vs bunlar sizi ilgilendirmez

Evettt iste aynen ben kesinlikle bilezik konusunda bi beklentim olmadi.
Kaynim kendi istemis
Simdi ise israr ediyor geri ödeyin diye ama durumum malum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…