Altin mevzusu

Baba oğul arasındaki ilişki sizi ilgilendirmez
Taki konusuda bana tuhaf geliyor kardeş sayısı belli, sana yapılan belli. Gr gr karşılık takma ama bir hazırlığın olsun ki zamanı gelince zorlanma dimi
Bunu eşinizle hiç konuştunuz mu?
Cumhuriyet altını kabul edecekmi

O bilezik 20 binse size o gün 120 bin liralık bilezik takıldı demektir. Yani verilen istenir elbet. Neden sizi rahatsiz etti ki? Madem yenisini alamayacağınız kadar buyuk miktardi yapmanız gereken o bileziği köşede tutup zamanı gelince takmakti. Çoğu insan böyle yapıyor yakın akrabadan gelen altınları.
Ayrica bekar adam baba evinde kalıyorsa vardır hesapları kitapları sizin bilmediğiniz. Bana da mesela disardan bakan baba parasıyla yatıyorum, baba parasıyla geziyorum falan sanar çalışmadan gezdigim için . Ama asla evden on lira bile almam, hatta gerekirse para veririm. Birikmisimden harcarim. Ama dışardaki insan bunu göremez işte.
Siz de babanın verdiğini gormussunuz, aldığını gorememissiniz. Konuşuyorsunuz burada...
Yapmanız gereken aldiginizin tamamını takmak. Durumunuz yoksa da kayinbaba zengin belli, biraz yardım için ondan rica etmek.
Diğer kardeş enayi miydi hem dugun masrafları hem altinlar için masraf etmis bir ton da siz ona bir cumhuriyetle gecistiriyorsunuz.

Size ne ki anlamadım bu kadar dert ediyorsunuz kayınbabam vermiş oldu aslında sonradan verdiği harçlıklar ile vs diye hesap yapıyorsunuz.
Çok yapacaksa eşiniz yapsın bunu. Kardeşimle beni ayırıyorsunuz diye.
Kayın Ödemiş mi ödemiş o almış işte.
He düğünde gelen hediyedir sonuçta o size öyle almış zamanında şimdi şartlar değişti siz alamazsınız durumumuz yok dersiniz olur biter.
Kaynınız kendince söylensin dursun çok istiyorsa.
Benim de evlendikten sonra iki kardeşimin düğünü oldu ne istiyorsam eşime sormadan taktım. Gramını falan da bilmiyordum onların bana taktıklarının. Umarım gram borcu geçmemiştir

Belkide haklisiniz. Benim düsüncem bu sekilde kaynim kayinbabam sayesinde bilezik takabildi bize bizden ise tek basimiza ayriyeten ev gecindirmemize ragmen bilezik beklenmesiydi.
Yani kayinbabamin kaynima yaptigi maddi destegi simdiye kadar pek kafama takmamisrim ama bizden bukadar yüksek fiyatli bilezik istenmesi de bana normal gelmedi

Kayınpederi ve oğlu ile olan ilişkisinden size ne. Tam tersi olsun siz bilezik takmış olun başta. Sonra sizde düğün yapınca ben bilezik taktım ama kaynım bilezik takmadı derdiniz

Haklisiniz bu sekilde hic düsünmemistim tesekür ederim
Malesef bilezigi geri veremiyorum araba icin satmak zorunda kaldim
Ama nedemek istediginizi anladim

Kaynınız kuyumcuya para vermekle altın almamış mı oluyor. O ne ya gidip sadece para vermiş diyorsunuzBileziği seçmemiş ona mı kızdınız siz
Gerçekten eşiniz bu kadar düşünüp kafa yoruyor mu kardeşinin düğününe altınına…
Bakın altını çiziyorum kardeşinin…

Belki kaynınız babasına zamanında çok destek oldu bilemezsiniz ki aralarındaki para mevzusunu. Diğer arkadaşlara katılıyorum sizi de ilgilendirmez.
Ayrıca kaynınız size bilezik takmış bunda sıkıntı yok sizin açınızdan ama siz takacaksınız diye içinize dert olmuş. Bana yapılanın altında kalmam tabiki.

Ben söylenenlere katılmıyorum. Çocukların da ailesinin parasında hakkı vardır. Bu ayrıcalıklı duruma karşı çıkmak haklarıdır. Böyle bir durumda kaynın bilezik istemeye hakkı yoktur. Açık açık da söylenmelidir. Toplam 10 bin lira maaş alan bir aileden de 20bin liralık bilezik beklenmemelidir (özellikle de bu arsız kayın).

Hangi çocukların ve hangi ailenin hangi parada hakkı var ben anlamadım orayı?

Paraniz neye yetiyorsa onu takin bilezikse ince alin gücüm buna yetti diyin.. altin artik pahali oyle 20 gramlıklar eskiden di 5 10 gramlik guzel bisey takin

Tesekür ederim

Hangi çocukların ve hangi ailenin hangi parada hakkı var ben anlamadım orayı?
Mesela bir baba kendi param diye bir çocuğuna diğerinden fazla para vermemeli, yardım etmemeli. O çocuklar da bir takım zorluklar çekiyor büyürken, aile bir bütündür ve aile parası sadece dışarıda çalışanın değildir. Birinin araba taksitini ödeyip diğerinin sürünmesini izleyemezsiniz Konu sahibi de kocasının adına açmış aslında konuyu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…