- Konu Sahibi gunescicegi
-
Belkide haklisiniz. Benim düsüncem bu sekilde kaynim kayinbabam sayesinde bilezik takabildi bize bizden ise tek basimiza ayriyeten ev gecindirmemize ragmen bilezik beklenmesiydi.Çünkü konunuz, “ eşimin kardeşi bize bilezik takmıştı şimdi de bizden bilezik takmamızı bekliyor ama durumumuz müsait değil” değil. Siz esas kayın aileye takmışsınız , sizi ilgilendirmeyen kısımlara.
Durumunuz yoksa kafanıza silah dayamayacaklar, neye gücünüz yeterse takarsınız. Bu kadar. Kim kime ne yapmış babası oğluna para akıtmış vs bunlar sizi ilgilendirmez
Size takılmadı mi? Tabii ki sizden çıkacak. Sanki görümceye takılan altını "onun durumu yok" deyip sizden istedilerNeden bukadar öfkelendiniz? Istenilen bilezik benim cebimden cikacak farkindamisiniz? 20bin tl az para degi lütfen rica ediyorum
Haklisiniz bu sekilde hic düsünmemistim tesekür ederimO bilezik 20 binse size o gün 100 bin liralık bilezik takıldı demektir. Yani verilen istenir elbet. Neden sizi rahatsiz etti ki? Madem yenisini alamayacağınız kadar buyuk miktardi yapmanız gereken o bileziği köşede tutup zamanı gelince takmakti. Çoğu insan böyle yapıyor yakın akrabadan gelen altınları.
Ayrica bekar adam baba evinde kalıyorsa vardır hesapları kitapları sizin bilmediğiniz. Bana da mesela disardan bakan baba parasıyla yatıyorum, baba parasıyla geziyorum falan sanar çalışmadan gezdigim için . Ama asla evden on lira bile almam, hatta gerekirse para veririm. Birikmisimden harcarim. Ama dışardaki insan bunu göremez işte.
Siz de babanın verdiğini gormussunuz, aldığını gorememissiniz. Konuşuyorsunuz burada...
Yapmanız gereken aldiginizin tamamını takmak. Durumunuz yoksa da kayinbaba zengin belli, biraz yardım için ondan rica etmek.
Diğer kardeş enayi miydi hem dugun masrafları hem altinlar için masraf etmis bir ton da siz ona bir cumhuriyetle gecistiriyorsunuz.
Kiramizi faturamizi siz ödeyeceksiniz galibaSiz de kayniniz icin aynisini yapin. Gidip kuyumcuya sadece paranizi verin.
Hangi çocukların ve hangi ailenin hangi parada hakkı var ben anlamadım orayı?Ben söylenenlere katılmıyorum. Çocukların da ailesinin parasında hakkı vardır. Bu ayrıcalıklı duruma karşı çıkmak haklarıdır. Böyle bir durumda kaynın bilezik istemeye hakkı yoktur. Açık açık da söylenmelidir. Toplam 10 bin lira maaş alan bir aileden de 20bin liralık bilezik beklenmemelidir (özellikle de bu arsız kayın).
Kiramizi faturamizi siz ödeyeceksiniz galiba
Tesekür ederimBen söylenenlere katılmıyorum. Çocukların da ailesinin parasında hakkı vardır. Bu ayrıcalıklı duruma karşı çıkmak haklarıdır. Böyle bir durumda kaynın bilezik istemeye hakkı yoktur. Açık açık da söylenmelidir. Toplam 10 bin lira maaş alan bir aileden de 20bin liralık bilezik beklenmemelidir (özellikle de bu arsız kayın).
Tesekür ederim öyle yapmam sanirim daha dogru olurParaniz neye yetiyorsa onu takin bilezikse ince alin gücüm buna yetti diyin.. altin artik pahali oyle 20 gramlıklar eskiden di 5 10 gramlik guzel bisey takin
Mesela bir baba kendi param diye bir çocuğuna diğerinden fazla para vermemeli, yardım etmemeli. O çocuklar da bir takım zorluklar çekiyor büyürken, aile bir bütündür ve aile parası sadece dışarıda çalışanın değildir. Birinin araba taksitini ödeyip diğerinin sürünmesini izleyemezsinizHangi çocukların ve hangi ailenin hangi parada hakkı var ben anlamadım orayı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?