Altin mevzusu

Sahsi fikrim: kendi bileziklerinizden vermek zorunda degilsiniz. Ve ikincisi gücünüz neye yetiyorsa onu yapin. Eklemek isterim: bilezigin parasini gercekten kayin mi verdi. Yoksa kayinpeder mi ödeyip sözde o takmis mi olmus oluyor?

Size bilezik takılırken "1 taneyi de X oğlumuz aldı ,onun hediyesi " denildi mi? Ne zaman öğrendiniz onun size bilezik aldığını?

Son düzenleme:
Sahsi fikrim: kendi bileziklerinizden vermek zorunda degilsiniz. Ve ikincisi gücünüz neye yetiyorsa onu yapin. Eklemek isterim: bilezigin parasini gercekten kayin mi verdi. Yoksa kayinpeder mi ödeyip sözde o takmis mi olmus oluyor?
Iste o da var. Kayinbabam o ödedi diyor. Öyle farz edelim 😅

Iste o da var. Kayinbabam o ödedi diyor. Öyle farz edelim 😅
Koca koca insanlar yalan mı söyleyecek ?
Kendiniz söylediniz kaynınız düğününüzün masraflarına yardım etti yazdınız.

Gelen altını harcarken iyi geri yapmaya gelince bin dereden su getiriyorsunuz.

Hani sadece deseniz ki durumumuz yok o zaman başka
.

Mesela bir baba kendi param diye bir çocuğuna diğerinden fazla para vermemeli, yardım etmemeli. O çocuklar da bir takım zorluklar çekiyor büyürken, aile bir bütündür ve aile parası sadece dışarıda çalışanın değildir. Birinin araba taksitini ödeyip diğerinin sürünmesini izleyemezsiniz😀 Konu sahibi de kocasının adına açmış aslında konuyu.
Ee siz ailenin vs deyince anlamadım sonuçta diğer oğlu aile kurmuş esas ailesi o artık.
Yanında olan çocuğuna yardım etmiştir belki o zaman daha çok parası olmuştır.
Ya da konu sahibi bana altını kaynım almış bilmiyordum diyor belki kaynı başka şeylere de yardım etmiştir onu da nerden bilsin?
Her şekilde kayınbaba,kayınvalide parası bizi ilgilendirmiyor.
Hukuk da kişiye özeldir diyor zaten.
Çok karışacaksa eşi karışsın belki o biliyordur nedir ne değildir konu sahibi fikir yürütüyor daha çok.
Kıskanmış bence biraz.

Koca koca insanlar yalan mı söyleyecek ?
Kendiniz söylediniz kaynınız düğününüzün masraflarına yardım etti yazdınız.

Gelen altını harcarken iyi geri yapmaya gelince bin dereden su getiriyorsunuz.

Hani sadece deseniz ki durumumuz yok o zaman başka
.
Masraf derkene altini kast etmemistim. Yani onlarin söyledigine göre mesela gelin arabamdaki cicegi o almis. Altin ayri.

Ee siz ailenin vs deyince anlamadım sonuçta diğer oğlu aile kurmuş esas ailesi o artık.
Yanında olan çocuğuna yardım etmiştir belki o zaman daha çok parası olmuştır.
Ya da konu sahibi bana altını kaynım almış bilmiyordum diyor belki kaynı başka şeylere de yardım etmiştir onu da nerden bilsin?
Her şekilde kayınbaba,kayınvalide parası bizi ilgilendirmiyor.
Hukuk da kişiye özeldir diyor zaten.
Çok karışacaksa eşi karışsın belki o biliyordur nedir ne değildir konu sahibi fikir yürütüyor daha çok.
Kıskanmış bence biraz.
Evet kaynim baska seyleri de ödemis ama kayinbabamdan da geri almis aslinda cünkü
Dedigim gibi arabasini evini vs kayinbabam sayesinde aldi ve bunlar dügün zamanindaydi
Ve bu bilgileri ben zaten esimden aldim.
Kendisi adaletsiz davrandiklarini söylüyor.

baba ve oğul arasındaki para akışı gelini ilgilendirmez diye düşünüyorum. benim de 2 tane kaynım var. ikisi de bekar. kayınpederimin onlara ne verdiği, ne aldığı beni ilgilendirmiyor. hanelerinde 3 araba var, birini kaynım kullanıyor ve söylerken de x'in arabası deniyor. biz iki yetişkin insan olup evlenmişiz, arabamızı da kendimiz aldık evimizi de yaptırıyoruz kimseden 5 kuruş beklemedik.. evlendikten sonra ayrı bir aile oluyoruz artık. babamın evindeyken bende babamdan para alırdım. buna da ablam olsa damat vs karışamazdı herhalde.. onun dışında kaynınız bileziği taktı diye söyleniyorsa geri gitmeli. ama durumunuz müsait değilse de eşiniz kaynınızla konuşur yapabileceğinizi yaparsınız

baba ve oğul arasındaki para akışı gelini ilgilendirmez diye düşünüyorum. benim de 2 tane kaynım var. ikisi de bekar. kayınpederimin onlara ne verdiği, ne aldığı beni ilgilendirmiyor. hanelerinde 3 araba var, birini kaynım kullanıyor ve söylerken de x'in arabası deniyor. biz iki yetişkin insan olup evlenmişiz, arabamızı da kendimiz aldık evimizi de yaptırıyoruz kimseden 5 kuruş beklemedik.. evlendikten sonra ayrı bir aile oluyoruz artık. babamın evindeyken bende babamdan para alırdım. buna da ablam olsa damat vs karışamazdı herhalde.. onun dışında kaynınız bileziği taktı diye söyleniyorsa geri gitmeli. ama durumunuz müsait değilse de eşiniz kaynınızla konuşur yapabileceğinizi yaparsınız
Cok haklisiniz. Tesekür ederim🙏🏻

Evet kaynim baska seyleri de ödemis ama kayinbabamdan da geri almis aslinda cünkü
Dedigim gibi arabasini evini vs kayinbabam sayesinde aldi ve bunlar dügün zamanindaydi
Ve bu bilgileri ben zaten esimden aldim.
Kendisi adaletsiz davrandiklarini söylüyor.
Ee Ödemiş sonra geri almış birikmiş parası varmış demek ki.
Belki babasının ödediği sadece borç idi ne bileceksiniz.
Başka şeyleri de öderken kayınbabanın parası yokmuş o kadar sonra hem borcu hem evi hem arabayı ödeyecek parası olamaz ya birden.
Arsa falan mı sattı yoksa?
Ben her türlü kayının maaşının çok daha dolgun olduğunu düşünüyorum.
Zaten belli dolgun ki gelecek altının peşine düşmüş genelde böyle olur çünkü ne kadar kazansan saha çoğunu istersin.
Altın meselesini de bırakın kardeşi düşünsün paranız yoksa o da takamaz zaten sorun da çözülür.

Ee Ödemiş sonra geri almış birikmiş parası varmış demek ki.
Belki babasının ödediği sadece borç idi ne bileceksiniz.
Başka şeyleri de öderken kayınbabanın parası yokmuş o kadar sonra hem borcu hem evi hem arabayı ödeyecek parası olamaz ya birden.
Arsa falan mı sattı yoksa?
Ben her türlü kayının maaşının çok daha dolgun olduğunu düşünüyorum.
Zaten belli dolgun ki gelecek altının peşine düşmüş genelde böyle olur çünkü ne kadar kazansan saha çoğunu istersin.
Altın meselesini de bırakın kardeşi düşünsün paranız yoksa o da takamaz zaten sorun da çözülür.
Kayinbabamin da durumu cok iyi kayniminda iyi
Arsaya vs ihtiyaci yok cünkü cok destekliyor onu.

ama tabiki icini tam bilemem dügün zamani oldu bunlar ben sadece esimdem duydugumu biliyorum. Ama belkide esiminde bilmedigi seyler vardir

Sizden çok eşinizin problemi. Bence siz karışmayın.
Kayinbabamin da durumu cok iyi kayniminda iyi
Arsaya vs ihtiyaci yok cünkü cok destekliyor onu.
Eşiniz niye gariban takılıyor bu durumda? Aynı babanın iki çocuğu değil mi bunlar? Bir çocuğa yağdır yağdır, diğer çocuk avucunu mu yalasın diyor. Eviniz bile kiraymış. Bence de evlenen kişiler çalışıp kendi evini arabasını alsın, ailelerden bir şey beklemesin ama sizin durumda eksik bir şeyler var. Size 5 bilezik hariç hiç bir şey yapılmadı ama kaynınıza ev lüks araba ve arsa mı alındı?

Kaynınızın bir gün evleneceğini bilmiyor muydunuz, onun taktığı bileziği bozdurmayıp saklamalıydınız. Şu da var, kaynınızla hiç mi samimiyetiniz yok, ablacım görüyorsun araba lazımdı aldık. Sağol senin de katkın oldu ama bizim şimdi sana aynısını yapma imkanımız yok altın fiyatları çok yükseldi, bütçemize göre hediyeni alalım yavaş yavaş tamamlarız diyemiyor musunuz? Yani nişanda yarısını takın, düğün zamanı da diğer yarısını yapın tamamlayın.

Benim kayınpeder isterse diğer çocuğuna dünyaları versin, bunu sorun etmesi gereken eşimdir beni ilgilendirmez.

Kayniniz bekar, aynı ev olduğu için kayınpederinizin araba vs alması normal geldi bana. Empati yaparak düşündüm erkek kardeşim bekarken yani baba evindeyken maaşı da çok iyiydi ama babamdan çok para aldığı olmuştur. Araba alırken çoğunu babam ödemişti mesela. Ama kardeşim de eve çok para vermiştir ev yapilirken tadilat olurken ya da fatura mutfak masrafı vs. Ayrı gayrı olmaz ki aynı evde yaşayan insanlar için. Ben evli barkli insanım aklımdan da geçmedi bana da para versin diye almam da. Ama evlendikten sonra para akışı kesildi mesela kardeşime çünkü artık kendi yuvası ayrı. Bilmem anlatabildim mi. Bilezik mevzunda da 10 binlik maaşa 20 bin çok fazla. Belki kayınpederinizden borç alıp takabilirsiniz durumunuzu anlatıp. Kendisi o kadar yardımcı olmuşken size takmamaniz ayıp olur.

Kaynım bize düğünde bir iğne takmadı iki aya düğünü var tam altın takısı takılacak eşim sağdıç olup düğün masraflarının yarısını karşılayacak mesela, adil mi değil ama yapacak bir şey yok abi kardeş arasına girmemeyi tercih ediyorum siz de öyle yapın. Parayı kayınpeder de verse takıyı takan kaynınız, perdenin arkasında olup biten sizi alakadar eden kısım değil maalesef

Kaynım bize düğünde bir iğne takmadı iki aya düğünü var tam altın takısı takılacak eşim sağdıç olup düğün masraflarının yarısını karşılayacak mesela, adil mi değil ama yapacak bir şey yok abi kardeş arasına girmemeyi tercih ediyorum siz de öyle yapın. Parayı kayınpeder de verse takıyı takan kaynınız, perdenin arkasında olup biten sizi alakadar eden kısım değil maalesef

Valla sizi tebrik ediyorum. altın tamam abisi ama düğün masraflarınin yarısı abartı değil mi. Ben sizin kadar sakin olamazdım.

Back
X