- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
- Konu Sahibi dertlerderyabensandal
-
Sorunun cevabını bilmiyorum ama bence erkek tarafi hataliysa kızda kalmali.Bir de bizde şöyle birşey olmuştu, dayimin oglu bosanmisti,baska biriyle tekrar evlendiginde taki yapilmadi(Annem Elazigli) Amcamın oğlu nişanlanıp ayrildi.O tekrar nişanlarsa takı takmayacak baba tarafi(Babam Bingollu) Yani böyle sacma bir durum da var
Hukukta böyle bir şey yok. Maddi değeri olan hediyeler geri verilmeli nisan bozulursa. Aksi taktirde karşı taraf dava bile açabilir. Ancak nisan taraflardan birinin haksız eylemi sonucu bozulduysa ve karşı taraf bundan maddi zarar gördüyse (yapilan masraflar) maddi, manevi olarak incindiyse manevi tazminat söz konusu olabilir. Ayrıca adı çıkmak nedir ya... hem de nişan atıldı diye.Canım altın kızda kalır, gelenek öyledir. Emsal kararlar var, hukukta öyle diyor.
Çünkü bu bozulmalarda kız tarafı daha çok yıpraniyor, ve kızın adı çıkmış gibi görünüyor. Onun kefaret bedeli de altınlar sayılıyor.
Ailen ne diyor?zaten öyle ben iğneye kadar toplayıp vereceğim erkek tarafının zaten. merak ettiğim misal halamın taktığını halama amcamın taktığını amcama geri iade etmem mi gerekir yoksa versem ayıp mı olur bende mi kalmalı.
nişanı biz yaptık hemde karşı taraf evde olmaz dediği için dışarıda yaptık. epey masrafı oldu bizeNişanı siz mi yaptınız canım
annem de bilmiyor ne yapmak gerektiğini. ben erkek tarafına nesi varsa yollıcam dedim tmam dedi. o zaman bizim misafirkere de verilecek mi nasıl uygun olur bilemesim dedi hani versek o da mı ayıp bilemedikAilen ne diyor?
çok sağolun. vericem çer çöo dahil her şeyi vericem ama şahitler huzuru dediğiniz nasıl olacak ki hani iki aileyi de tanıyan ortak tanıdık yok arabulucu dünürbaşı va yok yani. kimi nasıl şahit tutabilirim?Hadi gecmis olsun kurtulmussun. Neyi var neyi yoksa gonder. Ben olsam sahitler huzurunda teslim ettirirdim ki inkar edemesinler.
bende hiç duymadım ama verilmesi gerekir mi acaba diye sorayım dedim. halam eniştemin tarafında nişan atan birini örnek verdi iki nişanında da taktık dedi geri alma gibi bir durumdan bahsetmedi ama sorsam yanlış anlar diye sorup öğrenemiyorumBizim buralarda hiç duymadım canım nişan bozulunca misafirlere geri verildiğini . Bir arkdsmın nişanı bozulmuştu Geri vermedi misafirlere. Sonra başkasıyla evde nişan yaptı ve takı olmadı yani söyledi takı olmicak diye misafirlerine çağırırken Sonra düğünde takı oldu.
Benim başıma öyle bir durum gelseydi vermezdim misafirlern takılarna canım takanlara.ilerde tekrar nişan yapcaksam da evde takısız söz nişan gibi birşey yapardım. Sonra da düğünde takı olurdu tabi . İnşallah çok mutlu olursunbende hiç duymadım ama verilmesi gerekir mi acaba diye sorayım dedim. halam eniştemin tarafında nişan atan birini örnek verdi iki nişanında da taktık dedi geri alma gibi bir durumdan bahsetmedi ama sorsam yanlış anlar diye sorup öğrenemiyorum
hanımlar şimdi nişan bozulunca kız kv kp ve nişanlısının taktığı takıları geri veriyor sanırım bu tüm yörelerde böyle. benim merak ettiğim diğer misafirlerin taktığı takılar işte para çeyrek vs gibi onlar ne yapılıyor? vermek mi daha ayıp vermemek mi nedir bu işin usulü? diyelim erkek tarafına verildi kız tarafından halanın amcanın vs taktığı ne yapılıyor? yolu yordamı bilenler açıklarsa çok mutlu olurum.
Sen muhatap olma, ailenden biri teslim etsin. Ya da iadeli taahhutlu gonder. Icindekilerin de listesini mi tutarsin bilemedim. O is nasil yapiliyor onu bilmiyorum.çok sağolun. vericem çer çöo dahil her şeyi vericem ama şahitler huzuru dediğiniz nasıl olacak ki hani iki aileyi de tanıyan ortak tanıdık yok arabulucu dünürbaşı va yok yani. kimi nasıl şahit tutabilirim?
zaten öyle ben iğneye kadar toplayıp vereceğim erkek tarafının zaten. merak ettiğim misal halamın taktığını halama amcamın taktığını amcama geri iade etmem mi gerekir yoksa versem ayıp mı olur bende mi kalmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?