altın topu olmayanlar...

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.661
276
198
Belki de hiç bir zaman onları anlamıcaz, kk gezinirken çocukları olmayan ciftlere söylenmemesi gereken sözler diye konu okudum..ne kadar yanlışlarım oldugu geldi aklıma..Bazen hani bebek yok mu diyoruz arkadaşımıza başlıyoruz akıl vermeye, belkide olmuyor belkide hiçbir zaman olmayacak..o biliyor ama biz bilmiyoruz belki söylemek istemiyor..ama bilmeden çoğumuz bu hatayı yapıyoruz..artık bdv de o kadar konu açılıyorki çok üzülüyorum çoğu kişi aynı dertten muzdarip ya tüp bebek ya bebekleri olmuyor..burdan ne tavsiyelerde bulunmalı bakıyorumda çoğunun ya evliliği tehlikede ya da amaçsız yaşamaya başlıyor..çocuzsuzluk hayata küstürmüş..çevrenizde örnekler nasıl çocugu olmayanlar nasıl davranıyor hayata küs mü tedaviyle mi uğraşıyorlar.. birilerine moral olalım destek olalım..dularınızı esirgemeyin...

Vhalla evleneli 4 yıl olcak...
çocuk olmuyor,sebebini bilmiyorum
açıkçası istemiyoruz da şimdilik ama bunu dert etmiş bir hanım utanmadan bana gece aktivitesi yapmıyorsunuz sanırım demişti :)
kv nin komşusu olmayaydı...ona güzel bir + 18 cevabı veerirdim de işte...:p

Bizim de çocuğumuz olmuyor eşimden kaynaklı
Çevrem yaşıtlarımın çoğu hamile ya da çocuk yapma çabasında ..
Gerçi ben takmıyorum çünkü, evliliğim oturmadığından beklemekten yanayım,
şuan çocuk için uğraşma gibi bir çabam yok, zaten bir gün karar verirsem de mecbur tüp bebek
doğal yoldan imkansız dedi doktor .
Ama kendi açımdan söyleyim,
Başkalarının hadi yaşınız geçmeden yapın, yok mu niyetiniz gibi sözleri beni çok bunaltıyor .
Cevap yetiştirmekte zorlanıyorum .
Eşim daha hassas zaten bu konuda herkese açıklama yapmak da istemiyorum .
Bilseler bu başka soruları doğuracak .
Çocukları olanlara tavsiyem,
''Allah hayırlısıyla size de istediğiniz zaman nasip etsin'' deyip uzatmamaları .

açıkçası istemiyoruz da şimdilik ama bunu dert etmiş bir hanım utanmadan bana gece aktivitesi yapmıyorsunuz sanırım demişti :)

Ayy komşu momşu, o ne münasebetsiz bi kadınmış öyle yaa.. Üslubuna tükürürdüm:KK62:

Çok hassas bir konu bence bu işler de pek tavsiyeyle olmaz.Bazılarında teselliyle karışık kibir oluyor çok saçma olsa da.Umarım bebek isteyip de bebek sahibi olamayanlar yakın zamanda bebişlerine kavuşurlar.:KK51::KK46:

Dün işyerimde asansörde geçen diyalog;
-Yüzünüz çok solgun,hamile misiniz Lale Hanım? (Omzuma abanarak)
-Yok (başım öne eğik telefonumu kurcalarmış poziyonumu hiç bozmuyorum)
-Olsun be Allah verir verir (İyice abanmış,ben ezilme tehlikesi geçiriyorum)
-alsghyrttpmybklscnç (kafam hala önde)
-Af buyurun anlamadım?
-Müsade diyorum müsade edin de çıkayım şu asansörden.
................................................................................................................
Denemedik,olur mu olmaz mı bilmiyorum sadece çocuk soranlardan değil,hayatımla ilgili yorum yapan herkesten nefret ediyorum!!!

kendi sevişemiyorsa bunu demesi normal tabi canı çekmiştir belki de :cool:
ne sanıyor ki telepatiyle yapılacak hali yok herhalde:KK14:

Benim 1 oglum var
oda tüp bebek , çok ugrastım yanı öyle armut piş ağzıma düş olmadı.
uzun uğraşlar sonunda oldu .
cevremde benımle aynı donemlerden sure gelen kişiler var
bunlarda acık söylemek gerekirse cabalamayan kişiler,
tedavilere küsüyorlar pes ediyorlar ümitlerini kaybediyorlar.
sorsan ne tamamen bıraktım bu işin peşini diyor nede adım atıyorlar.
Evet kabul ediyorum hiç sperm veyayumurtası olmayan insanlar var , ama hayata küsmeye ne gerek var , evlatlık alınabilir .
Hiç birimizin önemli önemli kanlardan soylardan soplardan gelmiyoruz ya.

Uzun zamandır cocugu olmayan kısılerın duygularının zayıf oldugunu dusunuyorum zayıf derken merhamet duygularının daha az oldugunu dusunuyorum cevremden boyle gozlemlıyorum

bende 6 yıllık evliyim bizimde çocuğumuz olmuyo ve kimseye çocuğum olmuyo demedim çevremde istemiyoruz daha biz çocuğuz falan diye dalgaya vuruyorum,geziyoruz biz daha diyorum,çalışıp para biriktircez biz diyorum
ama gerçekten sormaları çok sıkıcı keşke kimse sormasa benimde zoruma gidiyo hamile haberi aldığım zaman kötü oluyorum kıskanmıyorum ama imreniyorum,Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın çok zor.

Çocuğu olmayıp bunu normal kabullenende var psikolojisi bozulanda var. Tabi bu psikoloji ne kadar çocuk isteniyor ve sürede ne kadar uzuyorsa ona göre değişir. Benim teyzemin 13 yıl olmadı karakterinde kalıcı yaralar açıldı. Bir çocuğu oldu yıllarca tedaviden sonra kendi kendine sonra yine olmadı sebepsizdi onun. Baska bir tanıdığın hiç çocuğu olmadı ama kabullenmiş ve artık istemiyor 40 yıllık evlilerdir herhalde.

Çocuğu olmayan insanları mı dert ettiniz şimdi ne alaka bununla ilgili konu açmak kendi derdinizi yazın bir çare üretelim. Yani bir de çocuğu olmayanların ya evliliği tehlikede ya da amaçsız mutsuz yaşıyorlar nasıl bir tümevarımdır onu da anlamadım. Hayatımızın tek amacı çocuk yapmak mı yani ya da evlenmek mi? benim dayımın çocuğu olmadı yengemden kaynaklı tüp bebek bile yapılamadı ama çok mutlu bir evlilikleri var harika bir uyum içindeler tabii ki üzülüyorlar ama Allah'a tevekkül etmişler ayrıca öyle amaçsız da değiller evlerinden misafirleri eksik olmaz biz varız yengem tarafından yiğenler var gelirler giderler. Benim de çocuğum yok 7 seneyi geçti evliyim 2 aşılamam 2 tüp tedavim var biri dondurulmuşlarla ve olmadı bu yaz yeniden denicem ama olmazsa da olmaz dünyanın sonu değil ne yapalım yani herşeyde bir hayır vardır belki hayırsız olacak belki sağlıklı olmayacak elimizden geleni yapıyoruz ama olmazsa da amaçsız filan olmucam hali hazırda bir işim var gözümün içine bakan her fırsatta ben seninle çocuk yapmak için evlenmedim seni sevdiğim için evlendim diyen bir eşim var geleceğe dair planlarım var olmazsa kpss ye hazırlanıp memur olucam, dünyanın çeşitli yerlerini gezicem evlat sevgimi yiğenlerime göstericem tabii ki önceliğim çocuk sahibi olmak ama olmazsa da içime kapanık yaşamıcam ünlülerden ya da çevremizden çocuğu olmayan çok insan var. Çocuk sahibi olmak toplum içinde farklı bir yere mi koyuyor insanları statü mü kazandırıyor aa çocuk yok mu daha düşünmüyor musunuz diyenler bu tedavileri bilmeyen insanlar ben kimseye ne bekarken ne sonrasında bu tür sorular sormadım. Ayrıca çocuk evliliğin garantisi değildir öyle olsa birkaç çocuğu olan insanlar boşanmazdı.

Benim 1 oglum var
oda tüp bebek , çok ugrastım yanı öyle armut piş ağzıma düş olmadı.
uzun uğraşlar sonunda oldu .
cevremde benımle aynı donemlerden sure gelen kişiler var
bunlarda acık söylemek gerekirse cabalamayan kişiler,
tedavilere küsüyorlar pes ediyorlar ümitlerini kaybediyorlar.
sorsan ne tamamen bıraktım bu işin peşini diyor nede adım atıyorlar.
Evet kabul ediyorum hiç sperm veyayumurtası olmayan insanlar var , ama hayata küsmeye ne gerek var , evlatlık alınabilir .
Hiç birimizin önemli önemli kanlardan soylardan soplardan gelmiyoruz ya.

Uzun zamandır cocugu olmayan kısılerın duygularının zayıf oldugunu dusunuyorum zayıf derken merhamet duygularının daha az oldugunu dusunuyorum cevremden boyle gozlemlıyorum
çok yamlış düşünüyosun böyle söyleyerek okadar çok insanı kırıyosun ki
belki çocuğu olmayan insanlar senden daha merhametli ben şahsen her bebek gördüğümde gözlerim doluyo haber bile izliyemem ben ordaki herkese üzülmekten,kimse çocuğun olmamasını istemez
nasıl bir psikolojiyle konuşuyosunuz anlamadım!!

Kime ne ya, insanlar birbirlerinin hayatlarina dangalakca yorumlar yapmaya ne kadar merakli. Surda yazilanlara dumur oldum. Insanlar ne kadar hadsiz.

Sana ne kardesim, sen kimsin diyip gecmek gerekiyor bazen, cidden.

Cocuksuz insanlar neden amacsiz yasasin, ben de bunu cozemedim.

Tedaviyle de olmuyorsa kabullenmekten baska bir sey yok. Cocuk sevgisi yasamanin tek yolu dogurmak degil ki, evlatlik almak da mumkun. Ben arkadasimin bebegini kucagima aldigimda bile sevgiyle doluyorum.

Son düzenleme:

Yaşlarınız kaç canım, benimde kaç tane arkadaşım var çoguda sebepsiz...

çok yamlış düşünüyosun böyle söyleyerek okadar çok insanı kırıyosun ki
belki çocuğu olmayan insanlar senden daha merhametli ben şahsen her bebek gördüğümde gözlerim doluyo haber bile izliyemem ben ordaki herkese üzülmekten,kimse çocuğun olmamasını istemez
nasıl bir psikolojiyle konuşuyosunuz anlamadım!!
Yazdıklarımı suya fılan sokup oylemı okuyorsun anlamadım?
evet uzun zamandır cocugu olmayan soyle 15 sene gıbı cıftlerın duyarsızlastıklarını dusunuyorum.
kımseyı kırmıyorum
benımde 4 sene sonra 3 . tüp bebek denemesınde cocugum oldu
bende bır sevısme sonunda aha hamıle kaldım ehehehe dıyemedım yanı

Bende anlamıyorum çocuk soranlara. 1,5 yıllık evliyiz, etrafımdaki çoğu kişi evlenir evlenmez bebek istedi, çoluk çocuğa karıştılar tabiri caizse. Şuan da işsizim, iyi bir işim olduktan sonra Rabbim verirse isterim çocuk sahibi olmayı. Ama neden, zamanı geldi sizde bir bebek düşünün artık gibi bir düşünceleri var insanların anlamıyorum. Belki hiç çocuğum olmayacak, belki istiyorum ama hamile kalamıyorum, yani evlenmiş evli barklı insanlarız bırakın da bunun kararını verecek olgunlukta olalım.

Bizim de çocuğumuz olmuyor eşimden kaynaklı
Çevrem yaşıtlarımın çoğu hamile ya da çocuk yapma çabasında ..
Gerçi ben takmıyorum çünkü, evliliğim oturmadığından beklemekten yanayım,
şuan çocuk için uğraşma gibi bir çabam yok, zaten bir gün karar verirsem de mecbur tüp bebek
doğal yoldan imkansız dedi doktor .
Ama kendi açımdan söyleyim,
Başkalarının hadi yaşınız geçmeden yapın, yok mu niyetiniz gibi sözleri beni çok bunaltıyor .
Cevap yetiştirmekte zorlanıyorum .
Eşim daha hassas zaten bu konuda herkese açıklama yapmak da istemiyorum .
Bilseler bu başka soruları doğuracak .
Çocukları olanlara tavsiyem,
''Allah hayırlısıyla size de istediğiniz zaman nasip etsin'' deyip uzatmamaları .

Eşinizde büyük bir rahatsızlık yoksa olur..Allah büyüktür geçmiş olsun

Buarada cocuk sahibi değiliz,
Allah nasip ederse olur oda emanet eder
cocuklar bizim para karsılınga aldıgımız kedi köpek gibi bişeyimiz değil , ya da bir eşyamız değil.
o sebeble düzeltmek istedim

Back
X