Canım vermezsen değil asıl verirsen daha büyük sorunlar baş göstericek..
kinleniceksin ailesine karşı ve huzursuzluk yaşayacaksınız.
Aynen dediğin gibi nişanlılın tarafından gelenleri ver onlara.
Bir daha konusu açılırsa da sadece senin ailen değil benim ailem de dünyanın masrafını yaptı de.
Neticede o gelicek olan altınlar yıllardır annenlerin düğünde dernekte taktıkları altınların iadesi bir nevi..
Bende kendi tarafımdan gelenleri aileme vereceğim de ve düğünden sonra ilk işin kendi adına bankada bir kasa kiralayıp altınlarını oraya koymak olsun. Ailenle de ağız birliği yap, durumdan haberdar et konu hakkında açık vermesinler. İlerde bir gün herhangi bir yatırım için altınlara ihtiyaç duyarsan ailem saklamış sağolsunlar ihtiyacım olunca da verdiler dersin.
Eğer o altınları evde veya eşinin bilgisi dahilinde bankada tutarsan emin ol buna; %99,99 ihtimal ile durmadan lafı edilecek, en ufak bir bir borç ta ilk göze gelicek olan senin altınların olucak ve vermeyincede kötü sen olucaksın. Daimi bir huzursuzluk kaynağı.
Düğün salonunda da altınlarını sakın kayın validene teslim etme geri alamazsın, direkt olarak anneciğine ver.
Yani anlayamadım ben hem her ay 300 tl ödeyeceksiniz hemde altınları vericeksiniz.. Çok kızdım, resmen çok özür dileyerek söylüyorum ama keriz yerine koymaya çalışıyorlar.. Sen nişanlına bir sor bakalım kaç ay ödenicek bu 300 tl diye.. Çok uzun vade olabilir. Hatta düğün salonu için kredi bile çekmiş olabilirler.. Belkide düğün masrafını siz ödiyeceksiniz evlendikten sonra. Gelen altınlarla da ev eşyaları için yaptıkları masrafı çıkarıcaklar.
Acayip pazarlıklar içindeler resmen Gelin mi alıyorlar yoksa Gelin mi veriyorlar belli değil.. Maddi durumu iyi demişsin, erkek tarafı olarak ellerini taşın altına sokmak zorundalar..
Benim de abim evlendi ama bizim aklımızın ucundan dahi geçmedi altınlar, lafı bile olmadı.. Ki yengem de düğün salonunda altınları paraları vs çıkarıp benim elime teslim etti.. Çünkü güveniyordu, düğün öncesi ne altının ne de paranın lafı dahi olmadı..
Eğer daha şimdiden altının lafını yapıyorlarsa temkinli olmanda, gardını almanda fayda var. Bu önerdiğim kasa olayını iyi düşün canım.