• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altli ustlu oturmaktan nasil vazgecirilir?

Degil mi ya benim zaten konusu acilinca tuler diken diken oluyor.Allah altli ustlu yasayanlara sabir versin
yok yok akbul etme
annem neler yaşadı zamanında bu tarz durumlar eşin ailesinin evin içine kadar girmesine sebebiyet veriyor
hiç evlenme daha iyi inan

Merhaba arkadaslar. Sizlere danismak istedigim bir konu var.
Sorun şu ki sevgilim evlenirsek altlı ustlu oturmak istiyor. Evlenmeye daha cok var ben uni okuyorum falan ama simdiden empoze etmeye calisiyor.
Ben istemedigimi defalarca belirtiyorum ama anlamak istemiyor.
Bu yuzden bikac ay once kavga da ettik. Bana olmazsa ayriliriz tarzinda seyler soyledi ve bunun uzerine küstüm konusmadim ve birkac gun sonra ozur diledi hatasini anladigini soyledi. Ama güvenim sarsıldı ona karşı açıkçası.
Şu an cok iyiyiz ama bazen altli ustlu oturma konusunda yine alttan alttan mesaj veriyor.
Ev suanda kaba insaat halinde. Birde dukkanları var esnaflık yapıyorlar. Kendisi birikim yapiyor evlenicegimiz zaman icini de yapicakmis ev almaktan daha ucuza malolacak diyor. Anne babasini da birakmak istemiyormus. Dukkanla da beraber ilgileniyorlar ama daha cok anne baba ilgileniyor.
Kardesleri anne babamizla sen ilgilen ev ve dukkan senin olsun demisler.
Ama hayat bu hersey olabilir kafadan 50 60 bin oraya masraf yapicak anne babayla anlasamazsam ne olacak ? Veya kendi kardesleriyle bi sıkıntı yasarsa yarin oburgun ?
Kendisine soyledigimde birsey olmaz merak etme tarzinda gecistiriyor beni.
Asgari ucretle calisiyor kirada oturrsak veya ev kredisi cekersek gecinemeyecegimizi soyluyor. Ben yinede istemiyorum altli ustlu. Hele de burdaki konulari gordukce hic hic istemiyorum.
Bende is sahibi olunca en az asgari ucret alsam kirada otursak gecinemezmiyiz ki cidden?
Velhasil kelam arkadaslar ne yapayim? nasil vazgecireyim? Tek anlasamadigimiz noktamiz bu.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Uni desin bak canim daha cok yolun var bu kazanacak cok tecruben var.

Ama bir seyi yasamadan uzulmeden atlatmak istiyorsan altli ustlu oturma. Bu konuda olmazsa seni birakirim diyen adami sen birak. Senin değerin bu mu sevgin bu mu askin bu mu diye sor . yakma kendini. Karsina kimler çıkar.

Bazen bitmesi gerekir çünkü dogru kişi o degildir.

Daha geçen gün konu vardı burada, yan yana dairelerdelermiş. Her öğün kayınvalidede yiyorlarmış, eşi mecbur tutuyormuş. Doğru yoldasınız, asla kabul etmeyin. Gerekirse sırf bu sebepten ilişkinizi bitirin. Arkanıza bile bakmayın.

Anlamiyorum ya turkiyede moda bu.
Ama neden? Neresi iyidir bunun ya?
Annem yengemle abim evlendiginde " kizim gelinimin evinin kapisi karsi yolda bile olmasin, disari ciktigini gorurum yine geziyor diye fesatlik dusurur seytan aklima " demisti.
Kv damari atar ister istemez.

Valla alttan size bunu kabullendirmeye başlamış kesinlikle!!Nişanlanmadan önce biz çok farklı konuşuyorduk fakat şimdi başka, bana aileme yakın olsun diyor kesinlikle yakın olmayacak diye söylüyorum eğer baskı yaparsa bana rest çekerse umrumda olmaz.. Ya kabulleneceksin yada rest çekeceksin..

Kardesler de iyi bulmus yani. Aileye sen bak ev senin olsun. Bize dokunmayan yilan bin yasasin.
Kabul etme arkadasim. Psikolojini bozmak istemiyorsan kabul etme.

Kaç kurtar kendini yolun başındasın daha iş ciddiye binmeden hallet bu işi yada çok pişman olacaksın evlendikten sonra boşanmak çok zor

O kardeşlerine de güvenme her şey senin olsun derler mal paylaşımında herkes hakkını alır benden söylemesi.

Şimdi en basından söylemiş erkek arkadaşın orda oturmak istediğini. Kabul edersen ilerde de sorun çıkarsa ki çıkacaktır emin ol gidelim burdan desen ben sana en basında söyledim kabul ettin der çıkar işin içinden. Bence kabul etme seninle evlenmek istiyorsa o bu durumu kabul etsin. Hayatınızın en güzel senelerini onun bunun içim heba edersninz Mutlu olamazsınız benden söylemesi.

Sakın kabul etme ben öyle bi hata yaptım yemin ederim bir senede saçlarım beyazladı kaynanam fesatin teki dışarı gezmeye gidince bile çatliyor eşimle gezmeye gitsek benide götürün diye peşimize takılıyor çocuk gibi !herseye laf ediyor eşim bile onlardan bikti het gün dua ediyor devlete atansamda çok uzak bi şehre gitsem düşün kendi oğlu bile bıktı onun için sakin ama sakın kabul etme valla hic evlenme daha iyi böyle sıkıntılı bi hayat sürecegine

Merhaba arkadaslar. Sizlere danismak istedigim bir konu var.
Sorun şu ki sevgilim evlenirsek altlı ustlu oturmak istiyor. Evlenmeye daha cok var ben uni okuyorum falan ama simdiden empoze etmeye calisiyor.
Ben istemedigimi defalarca belirtiyorum ama anlamak istemiyor.
Bu yuzden bikac ay once kavga da ettik. Bana olmazsa ayriliriz tarzinda seyler soyledi ve bunun uzerine küstüm konusmadim ve birkac gun sonra ozur diledi hatasini anladigini soyledi. Ama güvenim sarsıldı ona karşı açıkçası.
Şu an cok iyiyiz ama bazen altli ustlu oturma konusunda yine alttan alttan mesaj veriyor.
Ev suanda kaba insaat halinde. Birde dukkanları var esnaflık yapıyorlar. Kendisi birikim yapiyor evlenicegimiz zaman icini de yapicakmis ev almaktan daha ucuza malolacak diyor. Anne babasini da birakmak istemiyormus. Dukkanla da beraber ilgileniyorlar ama daha cok anne baba ilgileniyor.
Kardesleri anne babamizla sen ilgilen ev ve dukkan senin olsun demisler.
Ama hayat bu hersey olabilir kafadan 50 60 bin oraya masraf yapicak anne babayla anlasamazsam ne olacak ? Veya kendi kardesleriyle bi sıkıntı yasarsa yarin oburgun ?
Kendisine soyledigimde birsey olmaz merak etme tarzinda gecistiriyor beni.
Asgari ucretle calisiyor kirada oturrsak veya ev kredisi cekersek gecinemeyecegimizi soyluyor. Ben yinede istemiyorum altli ustlu. Hele de burdaki konulari gordukce hic hic istemiyorum.
Bende is sahibi olunca en az asgari ucret alsam kirada otursak gecinemezmiyiz ki cidden?
Velhasil kelam arkadaslar ne yapayim? nasil vazgecireyim? Tek anlasamadigimiz noktamiz bu.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Merhaba. Ne yazıkki sizin yaşadığınız bu problemleri bende yaşadım. Bende altlı üstlü bir evde büyüdüm ve bütün yaşanacak problemleri önceden kestirebiliyordum. O nedenle yıllar öncesinde nişanlıma ayrı oturmak istediğimi söylemiştim. Ama söylendikten sonra dediklerimi unutmuş gibi alt katta oturacağımızı söyledi. Evleri hem sanayi bölgesinde benim asla yaşamak istemeyeceğim bir yerdeydi ve kendileri müteahhitlik yapıyorlardı ona rağmen. Bende ağırlığımı koydum ciddi kavga dahi ettik. Ayrıca anneside çok karışan birisi. Şimdi evimiz yapıldı nişanlım her şeyden çok daha özendi evimize. Eğer alt kata girseydik emimin kendi evi gibi hissetmeyecekti. Evimiz ayrı olmasına rağmen kendi evlerine yakınız kayinvalidem yine karışmaya çalışıyor. Alt katında olsak napcakti bilmiyorum. Yani her halükarda evi benimsemek ve ayrı bir aile hayati için ayrı ev şart. Yoksa her şeyi birlikte yaşarsınız

Erkekler ne yazıkki alt katta otururken sıkıntı olmayacağını düşünüyor. Ama onlarda çok yıpranıyor ikimizin arasında kalmaktan. Nişanlım şimdi farkediyor ailesiyle tartışdıkça. Bana yeni yeni hak vermeye başladı.

En doğal hakkın evet ama biraz kabul edecekmiş gibi duruyorsun. .yani senikandirmak için ,şu kadar zaman altli ustlu oturalım ,sonra ayriliriz ,dese ,kaniverecekmissin gibi :)

Ben bilmem ! Yaşarım görürüm diyorsan kolay gelsin . .körü körüne bağlanmayı doğru bulmuyorum ..
Yok kabul etmeyecegim kesin kararim bu :) sonradan ayrilmayi fln da kabul etmem bir kere taviz verirsem gerisi gelir

Merhaba. Ne yazıkki sizin yaşadığınız bu problemleri bende yaşadım. Bende altlı üstlü bir evde büyüdüm ve bütün yaşanacak problemleri önceden kestirebiliyordum. O nedenle yıllar öncesinde nişanlıma ayrı oturmak istediğimi söylemiştim. Ama söylendikten sonra dediklerimi unutmuş gibi alt katta oturacağımızı söyledi. Evleri hem sanayi bölgesinde benim asla yaşamak istemeyeceğim bir yerdeydi ve kendileri müteahhitlik yapıyorlardı ona rağmen. Bende ağırlığımı koydum ciddi kavga dahi ettik. Ayrıca anneside çok karışan birisi. Şimdi evimiz yapıldı nişanlım her şeyden çok daha özendi evimize. Eğer alt kata girseydik emimin kendi evi gibi hissetmeyecekti. Evimiz ayrı olmasına rağmen kendi evlerine yakınız kayinvalidem yine karışmaya çalışıyor. Alt katında olsak napcakti bilmiyorum. Yani her halükarda evi benimsemek ve ayrı bir aile hayati için ayrı ev şart. Yoksa her şeyi birlikte yaşarsınız
Ne guzel nisanliniz yaninizda durmus insallah size benzeriz. Bende dede ve babaanneyle buyudum zorluklarini da kolayliklarini da gordum. Ama dedem oldukten sonra babaannem ve annem arasindaki siddetli kavgalardan cok etkilendim bende. Ayni seyler basima gelsin istemiyoruum.

Müge anlıyı seyretseydin kaynanayla alt üst oturmada cayardın sevdiğindende vazgeçerdin ki kaynanayı öldürmüşler aylarca hangi elti suçlu diye günlerdir yayın yapıyorlar öyle küçümsenecek bir sorun değil kabul ettiğin an hayatın kabusa çevrilecek hiç birşeyden mutlu olamıyacaksın
ne yaparsan yap ,ne kaynanaya nede evlendiğin adama yaranırsın ,bunu bil ona göre karar ver ,

Yahu ünide okuyan bir kızsın ne işin var esnafla senin anlamadım ki. Bul üniden kendi kafanda birini. Ayrıl ondan da çok mu lazım. Seni pıstırıp ailesi ile oturtmaya ikna etmeye çalışıyor çünkü anası öyle istiyor ayrıca kaba inşaata para akıtırken sana ayrı ev açamaz. Gözünü aç bu üni yılları hızla geçiyor üniden mezun olduktan sonra kimseyi bulamayıp bu adama mecbur kalma
Liseden beri tanisiyoruz uzun zaman oldu ve herseyden once cok iyi arkadasiz hani esnafla ne isin var fln pek olmadi bu laf :) insanlarda soruyor zaten sen uni o lise mezunu nasil ailen izin verecek vs. Diye.
Ben insaat yapilmadan ikna olsun istiyorum ya kiraya yada ev almaya. yaptigi birikimi kardeslerininde hakki olan bi yere yapmasin.

Müge anlıyı seyretseydin kaynanayla alt üst oturmada cayardın sevdiğindende vazgeçerdin ki kaynanayı öldürmüşler aylarca hangi elti suçlu diye günlerdir yayın yapıyorlar öyle küçümsenecek bir sorun değil kabul ettiğin an hayatın kabusa çevrilecek hiç birşeyden mutlu olamıyacaksın
ne yaparsan yap ,ne kaynanaya nede evlendiğin adama yaranırsın ,bunu bil ona göre karar ver ,
Ayy izlemezmiyim fatma demir olayini diyorsunuz.. iste o insanlar da hergun birlikte ozel hayat vs kalmayinca hergun dipdibe olunca sorunlar basgostermis cinayete kadar varmis.. amann Allah korusunn.. bunlardanda pay biciyorum kendime.

Ayni apartman değilde ayni sokak ya da yakın bir muhit olarak ikna etmeye çalışın. Muhtemelen ailesi baskı yapıyordur bu konuda.

başka şehirde iş bulursun orada yaşarsınız diyecektim ama esnafmış sevgilin
kardeşleri öyle diyorlar da sonra ev ve dükkandan miras payı istemesinler?
Esnaf anne baba daha cok ilgileniyor. Kendisi baska bir iste calisiyor asgari ucretle yani maasi kendisine kaliyor dukkan da eve bakiyor.
Isteyebilirler bana kalirsa. Cunku anne babaya biz bakarsak istemeyecekler. Ona da razi olacagimi sanmiyorum bes kardesler herkes sirayla baksin isterim ben o sorumlulugu alamam.

Back
X