• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altli ustlu oturmaktan nasil vazgecirilir?

bi süre sonra hadi yemeğe gelin hadi çaya gelin .
eşin de öyle der onlara yemeğe gelin çaya gelin. gezmeye çıkarsınız siz başbaşa olmayı düşünürsünüz onları da çağırırlar. onşara bi misafir gelir ya size de uğrar ya da siz de çıkmak zorunda kalırsınız. yakınında oturun bişey demiyorum ama dipdibe oturmanın da anlamı yok.
Anam kabuuus :( bencede ya of iyice anladim yani oluru yok bu isin

O birakmak istemiyorsa sen de kendi anne babani birakma...

Universite okuyan birisin. Bir daha dusun bu evlilik meselesini.
Ya anlasma bakimindan arkadaslik bakimindan karakter bakimindan o kadar iyi ve duzgunki, ovmek icin degil bu soylediklerim, istiyorum ki onunla olsun. Ama iste bu konu buyuk bi engel oldu

Kira da oturamayız gibi size tepkiler veriyorsa , o zaman sizin oturacağınız yani şuan erkek arkadaşınızın düşündüğü evi kiraya verin oranın kirasını siz alın kendi evinizin kirasını ödersiniz hem yine cebinizden para çıkmamış olur hem ev sizde kalmış olur hemde bu durumdan kurtulmuş olursunuz..
kabul etmeyin altlı üstlü oturmayı her ne kadar iyi olurlarsa olsunlar sorun yaşarsınız..
Ben kendi ailemin de eşimin ailesininde bi nebze uzak olması taraftarıyım bu sadece kayınvalide kayınpeder için geçerli değil..
Ev kaba insaat halinda ici yapilmadi ki oyle olsa dediginiz gibi mantikli olurdu. Dediginiz gibi abim evlenicek bizim mahallede kiralik ev olmasina ragmen istemedik karsi karsiya olacakti evlerimiz. Ama geregi yok yani mesafe seven bi aileyiz bende oyle yetistim.

Mantıklı düşünmüş. Asgari ücretle ev almak çok çok zor. Evi yapsınlar. Sonra o daireyi satıp kendinize istediğiniz gibi bir ev alın.
Suanda birikim yapiyor ciddi adimlar atilacagi vakit icini yapmak istiyor hani beraber karar veririz gibisinden.

Valla nasil bir ortamda nasil bir kulturde yasiyorsunuz bilmem. Burda denmis hep...
"Kendi evinden sonra bir de kayinvalidenin evini bal dok yala yapacaksiniz." "Gaz sancisi cekseler sizi arayacaklar" "gelin evde tek basina ne yapiyor buraya gelsin"

Bunlar aile yapisina bagli acikcasi. Biz babaannemlerle altli ustlu oturduk. Sadece bizden yani torunlarindan bakkala gitmemizi isterdi arada bir. Yurtdisindaydik dil bilmezdi. Ondan bizi yollardi. Bu da hosumuza giderdi hep para ustunu bize verirdi. Bunun disinda annem evlerine misafir olarak gider misafir olarak oturur kalkardi. Sizin kulturunuze, sinir koyabilmenize ama en cok onlarin yasam tarzina bagli..

Zaten calismayacak misiniz nerde ne zaman goruceksiniz ki onu? Gelirsiniz hazir yemek misss. Cocuga da bakar cocuk olursa. Burda hep kadinlar hic bir ise yetisemiyorum bunalima girdim konusu acip duruyor. Sizin bu derdiniz olmaz en azindan
Mesafeyi cok seven bi insanim bende iste karsi tarafi bilmiyorum nasil insanlar. Birde evlenene kadar cok iyi gecinip sonradan cadolozlasan kaynanalarda var. Calisacagim ama şoyle soyleyeyim annesi dukkanla ilginirken cogu zaman yemek vs yapacak vakit bulamiyor ev temizligi cocuk bakmasi fln da mumkun degil.

Ayni apartman değilde ayni sokak ya da yakın bir muhit olarak ikna etmeye çalışın. Muhtemelen ailesi baskı yapıyordur bu konuda.
Banada oyle geliyor. Yaani arabayla gidilecek mesafe olursa hem dukkanla ilgilenir annne babasina goz kulak olmus olur guzel fikir :)

yok yok akbul etme
annem neler yaşadı zamanında bu tarz durumlar eşin ailesinin evin içine kadar girmesine sebebiyet veriyor
hiç evlenme daha iyi inan
Evet biz de babaannemle ayni evde buyuduk kavga vs hic eksik olmazdi. Annemle ayni hataya ayni duruma dusmek istemiyorum bende

Bende alt ustlu oturuyorum. Universite mezunuyum,kpss ye hazirlandim ama olmadi,is aradim bulamadim. Hamileyim ve dogumdan sonra tekrar is arayacagim sonucta bosyere okumadimm. İster miydim oturmayi hayir istemezdim,uzak olmak en guzeliydi ama mecburdum cunku evimizin insallah kentsel donusume gitme durumu vardi 3,5 sene idare edelim sonunda mis gibi evimize gececegiz diye idare ediyoruz. Kv bana zarari yok hatta cogu faydasi oldu. Masrafim azaldi bir sey bitince inip aliveriyorum evinden. Ama keske sartlar daha iyi olsaydi da uzak otursaydik . insallak kentsel donusum olurda
Ya sizin gibi mutlu olan kisi sayisi cok az ama :( insallah hayalleriniz gercek olur

Evlendikten sonra her konuda annesine hak verir birde altüst oturursanız vay haline her şey köprüyü geçene kadar bakma şimdi her dediğini yaptığına , genelde ana kuzusu olurlar evlendikten sonra , vallahi acıma asla altüst oturmaya kabul etme o şimdi seni kandırma peşinde ,ki sadece 1 yıl otururuz diyede kandırır asla kabul etme eğer huzur içinde yaşamak istiyorsan
Ya anlasma bakimindan arkadaslik bakimindan karakter bakimindan o kadar iyi ve duzgunki, ovmek icin degil bu soylediklerim, istiyorum ki onunla olsun. Ama iste bu konu buyuk bi engel oldu

Uni desin bak canim daha cok yolun var bu kazanacak cok tecruben var.

Ama bir seyi yasamadan uzulmeden atlatmak istiyorsan altli ustlu oturma. Bu konuda olmazsa seni birakirim diyen adami sen birak. Senin değerin bu mu sevgin bu mu askin bu mu diye sor . yakma kendini. Karsina kimler çıkar.

Bazen bitmesi gerekir çünkü dogru kişi o degildir.
Haklisiniz. Kimsenin kolay kolay kabul etmeyecegi birsey bu zaten. Bende kabul etmeyecegim. Bakalim gercekten sevip sevmedigi o zaman belli olacak sanirim.

Daha geçen gün konu vardı burada, yan yana dairelerdelermiş. Her öğün kayınvalidede yiyorlarmış, eşi mecbur tutuyormuş. Doğru yoldasınız, asla kabul etmeyin. Gerekirse sırf bu sebepten ilişkinizi bitirin. Arkanıza bile bakmayın.
Öyle yapacagim. Sevgide bir yere kadar. O benden vazgeciyorsa bende vazgecerim.

Iste evi yapacak ya daha ucuza getirecek. Krediye faize bulasmak da istemiyor. Ev al simdiden icine bi kiraci koy sende calisiyosun ustune katarsin diyorum. Simdiki ev fiyatiyla uc bes sene sonraki ev fiyati ayni degil diyorum. Bu sefer faizi one suruyor. Ev var zaten diyor.
Anne babada 60 65 yaslarinda kendilerine bakamayacaklarini dusunuyor. 4 kardessiniz bakarsiniz diyorum en kucuk benim sahip cikmak bana duser diyor.
Ne alakası var yaa... Şimdi bir erkek olarak annesinin babasının önüne yemek mi koyuyormuş sevgilin? Ne tür bir bakıma ihtiyaçları var yani. Anne baba elbette atılmaz hepimiz bakmakla yükümlüyüz ama altlı üstlü oturmak şart değil ki. Hani annesi tek olsa baba başlarında olmasa anlarım da, karı-kocalar yalnız da değiller. Elden ayaktan düşmüş durumdalar mı? İki kap yemek mi yapamıyorlar sanki? Ayrıca sen mecbur musun genç yaşında evlenir evlenmez onların derdine düşmeye? Kocanla aranda ne varsa bilecekler özeliniz falan kalmayacak... Yeni evliliğini yaşayamayacaksın. Sabah 8 akşam 12 bunlar senin evinden çıkmaz demedi deme. Yemeği sen yaparsın temizliklerini sen yaparsın sevgilinin de niyeti bu bence. Ayrıca kardeşleri de cin gibi maşallah anneme babama bak dükkan mükkan senin olsun demişler. Tabii onların eşleri kocaları kabul etmemiştir altlı üstlü oturmayı, kardeşlerini de saf bulmuşlar size kakalamaya çalışıyorlar. Valla bence hiç taviz verme ben dükkanı mükkanı vereceklerine de inanmıyorum sorun çıkarırlar illa.

Bu devirde herkes ev alırken biraz faiz ödüyor. Sana değer veriyorsa gözü böyle şeyleri görmemeli. Ben çok gıcık kaptım bu durumdan bilemeyeceğim...

Bende çok sıcak bakmıyorum bu konuya
uzak olsun azıcık aşım ağrsız başım

Anlamiyorum ya turkiyede moda bu.
Ama neden? Neresi iyidir bunun ya?
Annem yengemle abim evlendiginde " kizim gelinimin evinin kapisi karsi yolda bile olmasin, disari ciktigini gorurum yine geziyor diye fesatlik dusurur seytan aklima " demisti.
Kv damari atar ister istemez.
Evet kv melek olsa kanatları carparmis insana :) bizde abim icin aynisini soyledik. Karsi apartmanimizda kiralik vardi istemedik neden cunku mesafe bizim icin onemli. Iste sevgilim kendince daha az masraf yaparak ev sahibi olmak istiyor kardesler de bunu destekliyor anne babayi baktiracaklar bize.

Valla alttan size bunu kabullendirmeye başlamış kesinlikle!!Nişanlanmadan önce biz çok farklı konuşuyorduk fakat şimdi başka, bana aileme yakın olsun diyor kesinlikle yakın olmayacak diye söylüyorum eğer baskı yaparsa bana rest çekerse umrumda olmaz.. Ya kabulleneceksin yada rest çekeceksin..
Kabul etmiyorum suanda fazla konusunu acmasada sizinki gibi alttan msj veriyor

Yine kendine güvenemeyen erkek tipi.. kendine güvenmeyen evlenmesin desene.
Iste bunu kendisine biraz hakaretvari tarzda soyledim o sinirle. Oda bana olmassa ayrilirz dedi bende gunlerce konusmadim kedisiyle.

Kaç kurtar kendini yolun başındasın daha iş ciddiye binmeden hallet bu işi yada çok pişman olacaksın evlendikten sonra boşanmak çok zor

O kardeşlerine de güvenme her şey senin olsun derler mal paylaşımında herkes hakkını alır benden söylemesi.
Kendisine soyledim mal paylasiminda hersey olabilir diye ama kardeslerinin paraya pula ihtiyaci yokmus. Bunu soyledikten birkac ay sonra yuklu miktar borc verdi birtanesine. Kendisiyle celisti.

Evlendikten sonra her konuda annesine hak verir birde altüst oturursanız vay haline her şey köprüyü geçene kadar bakma şimdi her dediğini yaptığına , genelde ana kuzusu olurlar evlendikten sonra , vallahi acıma asla altüst oturmaya kabul etme o şimdi seni kandırma peşinde ,ki sadece 1 yıl otururuz diyede kandırır asla kabul etme eğer huzur içinde yaşamak istiyorsan
Orasi sa oyle yani burda okuyoruz isler ciddiye binince erkekler daha cok aileci oluyor. Ben kabul etmeyecegim benim icin bir civi dahi cakmasin oraya.

Ne alakası var yaa... Şimdi bir erkek olarak annesinin babasının önüne yemek mi koyuyormuş sevgilin? Ne tür bir bakıma ihtiyaçları var yani. Anne baba elbette atılmaz hepimiz bakmakla yükümlüyüz ama altlı üstlü oturmak şart değil ki. Hani annesi tek olsa baba başlarında olmasa anlarım da, karı-kocalar yalnız da değiller. Elden ayaktan düşmüş durumdalar mı? İki kap yemek mi yapamıyorlar sanki? Ayrıca sen mecbur musun genç yaşında evlenir evlenmez onların derdine düşmeye? Kocanla aranda ne varsa bilecekler özeliniz falan kalmayacak... Yeni evliliğini yaşayamayacaksın. Sabah 8 akşam 12 bunlar senin evinden çıkmaz demedi deme. Yemeği sen yaparsın temizliklerini sen yaparsın sevgilinin de niyeti bu bence. Ayrıca kardeşleri de cin gibi maşallah anneme babama bak dükkan mükkan senin olsun demişler. Tabii onların eşleri kocaları kabul etmemiştir altlı üstlü oturmayı, kardeşlerini de saf bulmuşlar size kakalamaya çalışıyorlar. Valla bence hiç taviz verme ben dükkanı mükkanı vereceklerine de inanmıyorum sorun çıkarırlar illa.

Bu devirde herkes ev alırken biraz faiz ödüyor. Sana değer veriyorsa gözü böyle şeyleri görmemeli. Ben çok gıcık kaptım bu durumdan bilemeyeceğim...
Bencede ev sahibi olmak kolay degil tabiki faiz odeyecegiz ama iste o da o faizi gozunde buyutuyor.
Abisinin esi evlenirken kabul etmedi ev alindi. Ben neden edeyim su durumda.
Anne babayi kakalamaya calismalarina da ayri gicik oldum bende. Bizimkide hem en kucuk benim hemde dairem dukkanim olacak kafasinda. Birde ben ikna olursam oh ne ala.
Anne baba suan iyiler de birkac sene sonrasi icin yalniz kalamazlar dukkana bakamazlar diye korkuyor.

Back
X