- 17 Haziran 2019
- 1.899
- 6.105
- 158
- Konu Sahibi Mandalinakolik
Esimle bizde tartışırız, bazen o haklı bazen ben ama bu tarz bir konuşma yapipta beni öpemezdi yani, ne demek kapaklamak? Çocuklarının annesisiniz siz. Edepsiz herif!
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçmiş konulardan vuranlara ben de sinir oluyorum.Uyarmanız umarım işe yarar.Gerçekten bende cevabını bilmiyorum ne buldum ben bu adamda?
Tartıştık gitti biraz önce.
Hani büyükler der ya biriniz ateş ise biriniz su olun. Biriniz sinirliyse biriniz sakin olun.
Illa birisi alttan alan olmali vs
Büyüklerimize saygım sonsuz.
Tecrübelerine daima guvendim.
Ama bu adama işlemiyor sanki.
eskileri unutmayan kinci bir adamdan bahsediyorum. Biri ona bir şey mi dedi bir şey mi yaşandı o kadar dile getiriyor ki.
Bu sadece benim aileme karşı değil kendi ailesine karşı da aynı.
Işte surda bana şunu demişlerdi şöyle olmuştu falan.
Detaya giremiyorum çok uzar gider.
Ya şunu söyleyeyim ilk başta hep haklı olan eşim sonra o kadar cok dile getirince gözüme hoş görünmüyor.
Bunun içinde ben de varım. Sen bunu yapmıştın bunu demiştin inanir mısınız 10 yıl öncesine bile gidebiliyor.
Ama benim de tahammülüm kalmadı bunları dinlemekten. Sustukça konuşuyor görmezden geldikçe deliriyor .
Ben de dayanamadım ağzıma geleni söyledim biraz önce
Ya yeter artık ben alttan aldıkça ustume geliyorsun.
Şu geçmişi birak .
Dinlemekten yoruldum sen anlatmaktan yorulmadin. Teksin bu dünyada senin gibisini görmedim ne buldum sende bilmiyorum dedim.
Bana sunu dedi:
Sen kostun pesimden evlenmeseydin nasıl kapaklasam diye dusundun dedi.
Iyice sinirlendim bu lafına :
Gözüm körmüs bise sandım demekki dedim.
Sonra bana sen duzelmezsin dedi.
Ben de senin kalbin de düzelmez dedim.
Sonra öptü ve çıktı gitti.
Değişik bir ikili olduğumuzun farkındayım ne iyi olduğumuz belli ne kötü olduğumuz.
Kalbim ağrıyor bunlari yazarken. ben gerçekten bu adamı cok sevmiştim zamanında. Sevgimi davranışlarıyla parçalıyor haberi yok.
biz tartışırken çocuklar tv izliyordu
Biz de diğer odadaydik yine ki şahit olmadilar.
Belki benim de suçum var nerde yanlış yapıyorsam söyleyin kendimi düzeltmek için yazıyorum.
Erkekleri alttan almak mi daha mantıklı yoksa tak tak cevap vermek mi?
Diğer sorum eşimi bu kinci davranışından vazgeçebilir mi ?
Çözüm psikolog mu?
Not: Ben burada çok konu açtım hepsi çözüldü. Sizin sayenizde. Kötü yorumlar bile beni kendime getirdi. Suçumu görüp bir daha tekrarlamadim.
Ricam var: çözülmüş konularimi gundeme getirmeyin.
Şu an ki konum bu.
sadece buna yönelik yorum yapın herkese teşekkür ediyorum şimdiden.
Gerçekten bende cevabını bilmiyorum ne buldum ben bu adamda?
Hani büyükler der ya biriniz ateş ise biriniz su olun. Biriniz sinirliyse biriniz sakin olun.
eskileri unutmayan kinci bir adamdan bahsediyorum. Biri ona bir şey mi dedi bir şey mi yaşandı o kadar dile getiriyor ki.
Ya şunu söyleyeyim ilk başta hep haklı olan eşim sonra o kadar cok dile getirince gözüme hoş görünmüyor.
Bunun içinde ben de varım. Sen bunu yapmıştın bunu demiştin inanir mısınız 10 yıl öncesine bile gidebiliyor.
Ama benim de tahammülüm kalmadı bunları dinlemekten. Sustukça konuşuyor görmezden geldikçe deliriyor .
Şu geçmişi birak .
Dinlemekten yoruldum sen anlatmaktan yorulmadin. Teksin bu dünyada senin gibisini görmedim ne buldum sende bilmiyorum dedim.
Bana sunu dedi:
Değişik bir ikili olduğumuzun farkındayım ne iyi olduğumuz belli ne kötü olduğumuz.
Kalbim ağrıyor bunlari yazarken. ben gerçekten bu adamı cok sevmiştim zamanında. Sevgimi davranışlarıyla parçalıyor haberi yok.
Belki benim de suçum var nerde yanlış yapıyorsam söyleyin kendimi düzeltmek için yazıyorum.
Çözüm psikolog mu?
Not: Ben burada çok konu açtım hepsi çözüldü. Sizin sayenizde. Kötü yorumlar bile beni kendime getirdi. Suçumu görüp bir daha tekrarlamadim.
Şu an ki konum bu.
Söylediği laf çok kırıcı söylenmemesi gerek üzüldüm okurken ... Takıntılı saplantılı bi eşin var nihayetinde taş değilsin duvar değilsin söylediklerine sinir anıyla cevap vermişsin kendinden soğutuyor bilmeden bence psikoloğa gitmesi gerek çok yıpranırsın yoksa . En ufak bi kavga da sen bana böyle demiştin diye sana silah olarak kullanıyor aslında kendi bacağına sıkıyor haberi yok biz kadınlar çok sabırlıyız vazgeçince sessizce uzaklaşırız keşke bunları idrak edebilse eşlerimiz..Gerçekten bende cevabını bilmiyorum ne buldum ben bu adamda?
Şu geçmişi birak .
Bana sunu dedi:
Çözüm psikolog mu?
Şu an ki konum bu.
Bnce kndi ayaklari ustnde durablen kadini durdurablck tek şey cocuklari oluyor. Ama bilmiyorlar ki cocklar boyle daha mutsz. Hicbi yere donmesi de gerekmyor..oyle bi aileye donulmemesi daha dogru bnce..maddi ozgurluk ve biraz cesaret yeter gbi geliyor..tabi yaşamadan bilinmz yine de..bi de bu olayda biraklsn gidilsn demyorm ama gitme ihtmli oldugu sezdrilmeli diye dsnyorm..evet ama şu da var kadın okusa ayakları üstünde dursa bile aile baskısı cok anne baba kızını kabıdan cıkartıktan sonra asla geri gelemezsin diyor cekeceksin mecbursun bence esten gectim en kötü hayat burda baslıyor
Bundan bi tane de ben de olduğu için yorum yazma gereği duydum. Kocaları kindar olmayan insanlar seni anlayamaz, herkese sesini çıkarttığın, alttan almadığın, sınırlarını belli ettiğin zaman daha iyisi olacak, seni anlayacak, seni sindiremeyeceğini bilecek deniyor ama işin gerçek hayat boyutu öyle değil. Hiç kin gütmeyen, hatta kısmen kendi haklarını bile aramayan bi aile de büyüdüm, ben kendimi onlara nazaran bana verdikleri fırsatlarla geliştirmiş biriyim. Ben 1,5 yıllık evliyim, evlenmeden önce kinini, geçmişe olan takıntısını görmüştüm, düzeltirim diye düşünmedim ama evlenince aynı ev içinde yeri geldi alttan aldım çoğunlukla, mizacım sakindir. Baktım alttan almakla olmuyor cevap verdim, ben cevap verdikçe konu başka boyutlara , kavga başka boyuta geçti. Bazen sadece gözlemlemek için kavga çıkarttım, kavga ettim. Gördüğüm şey alttan almanın veya takmamanın beni daha iyi hissettirdiği. Erkekler tek tip değil, sen konuşuyosun hakkını savunuyosun diye kendini geri çekmeyenleri de var, bazıları geri adım atıyordur bilemem. Bende ki eli kanda dahi olsa geri adım atmayanından , istersen dövüş. Ben seni anlıyorum, kabullenmenin zor olduğunu biliyorum. Artık tartışma konusu açıldığında onu yükseltmeden kendi fikrimi beyan ediyorum, tartışmaya mahal vermiyorum. Baktım olayı 2 sene öncesine çekecek, konuşmayalım diyorum. Çünkü ben onun bu algısını değiştiremiyorum, konuşarak konuyu çözsen bile konu senin kişiliğine, mizacına laf sokmaya dönüyor. Gerek yok. Ben bilhassa planlayarak denemiş biri olarak, kendi çözümümü kendimi yormayarak, gereksiz gördüğüm kavga konularını kişiselleştirip, kendime yük etmeyerek buldum.