Alttan muayene.

Refik-i hayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
1.270
985
123
Kızlar carşamba günü doktora randevu aldim. Ve regl gecikeli 16.gün olacak. Neden bukadar gecikiyorum kist mi var miyom mu var yoksa bebis mi var belli olacak.
İlk defa doktora gidecem ve biz bu şehire yeni taşindigimiz icin bayan doktor bulamadim mecburen randevuyu erkeğe aldım.

Sizce beni nasil muayene eder? Cok tedirginim... Eşim cok kıskanç vajinal muayene yapmaz dedim ama, eger yaparsa çok mahcup olurum.. Sizin doktor tecrubeleriniz neler?

İllaki vajinal muayene etcek diye bişey yok müsait değilim şuan dersin bakmaz ultrason la kan tahlili yapar sadece fakat eğer kist ve miyom gibi biihtimal soz konusuysa vajinal muayene daha doğru yorum yapıyor sanırım bayan araştırsaydin keşke çünkü bu doktorla devam etmeyeceksin demekki

Canim test yapmismiydin sen ya duzenlimiydi regl

Bayan doktorda randevu yoktu canim ya. Ama bu doktorla devam etmeyecegim. Ne var ne yok baksın, sonra özele gidicem zaten. Hayatimda ilk kez bu kadar gecikiyo adetim. Cok korkmaya basladim

Bayan doktorda randevu yoktu canim ya. Ama bu doktorla devam etmeyecegim. Ne var ne yok baksın, sonra özele gidicem zaten. Hayatimda ilk kez bu kadar gecikiyo adetim. Cok korkmaya basladim
Beni bayan dr hep karnmdan muayene etti zten vajinalden korkuyorum yaa.. hem korku hem utanc var bende :) kist miyomda karindan gozukuyo ztn mrk etme.

canım kan testi yaptırsana doktora gitmeden önce.
idrar testine güvenme gebelik önce kanda belli oluyor sonra idrarda çıkıyor.

tabiki vajinal yapar orda en net gözükür neyinin oldugu karindan bakmazlar ne alaka kiskanclikla? Saglik daha önemli!

Sen alttan muayene derse smdi alttan olamam de o zman karindan bakiyolar. Arkadasmda myom vardi vajinal bakcakti musait deglm diyince karnindan bakip olctu cnim aklnda olsun
alttan bakmadigi sürece o kistin ne tür gibi bir kist oldugunu ögrenmek mümkün degil. Bence kiskancligi birakip tedaviyi yaptirmak gerek! Kadin doktoruna gidiyorsan müsait olmalisin yani ne sacma

alttan bakmadigi sürece o kistin ne tür gibi bir kist oldugunu ögrenmek mümkün degil. Bence kiskancligi birakip tedaviyi yaptirmak gerek! Kadin doktoruna gidiyorsan müsait olmalisin yani ne sacma
Kiskanclikla ne alakasi var ki ? Dr a giden zaten musaittir ama muayene olmak istemeyebilir buda kadinlarn en dogal hakki. Benm arkdsm olmak istemedi ve olmadi dr karnindanda anladi. 6 yil bosuna okumuyolardir heralde. Senin tercihin alttan baktirmak olabilir ama herkesn karakteri ayni olmuyo cnim. Ben olsam bende alttan istemezdim. Bi gun illa alttan muayene olmak gerekcek ama mecbur kalmadikca insanlar hem cekiniyo hem utaniyo buda normal yani herkese gosterdigimiz bisey degilki. Dr da babamizin oglu olmadigi icin cekinmemiz bana normal geliyor :)

Tamamda renkli DOP diye birsey var onlar alttan bakilinca görülür yukardan degil. Kist var ise kistin ne cesit kist oldugunu onlarla anliyorlar. Bazen o bile yetmiyor göbek deliginden girmek zorunda bile kaliyorlar. Karindan kist varmi yokmu belki görülür büyük ise ama ne tür oldugunu bilemezler o kesin. Bosa okumadilar tabi ama teknoloji naisl ilerliyorsa öyle canim cekinebilirsiniz cekinmeyin acin gösterin diyen yok. Ama saglik bende önde gelir. Ben doktora gittigimi bildigim icinde hep müsait olurum. Ha hastaysan olmaz o baska. Herkes kendine herkesin kendi tercihi ben kendi fikrimi belirttim sizin fikrinize saygi duyarim sizde benimkine duyun ltüfen!

Simdi ben kendimden bildigim icin bana normal geliyo. Ben alttan hic muayene olmadim ama mecbur olcam bunu biliyorum. Hamileyim en basta. Ayrica yeni evliyim ilk iliskiye girebildigimizde hamile kaldim ve cidden zorlandim iliskidede. O yuzden bende alttan o soktuklari aletten korkuyorum acitir diye. Vajinismus gibi biseydim yani. Dr herkese bakiyo zten utansakda ona gore normaldir tabi ama 1kez gosterene kdr illaki tedirgin olunur bide ben o aleti ilerletemez diyede korkuyorum ins derdimi anlatabilmisimdir :)

tamam ozaman farkli tabi ilk bende cekindim tuhaf oldm cok seve seve yaptiigm birsey degil. Cekinmek normal baslarda ama insan alisiyor. Bende kist vardi onun icin cok cok sik gittim ve her defasinda baka baka alistim artik nasil diyim iste bana zor gelmiyo. Yoksa basta bende korkuyordm. Evlendikten sonra zaten sart arada bi baktirman saglik acisindan hersey yolundami degilmi diye bakmalari icin. Hayirlisi olsn ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…