Tam parmağa göre almak akıl karı değil kesinlikle. Çünkü gece ve sabah eller şişiyor. Bir bakmışsın ki yüzük dar geliyor. Acaba diyorsun adam ölçüyü yanlış mı aldı orda denediğimde böyle değildi bu yüzük falan ama sorun bizim parmaklarda halbuki...
Benim bir arkadaşım amaaan tam parmağına göre al zor girip zor çıksın yoksa karda denizde düşüyor benim ki öyle gitti demişti ama baktım olacak gibi değil içim rahat etmedi. Yüzüğü bir takıyorum bir daha oynatamıyorum sağa sola. Götürdüm kendi kuyumcuma ne yapabileceklerini sordum en olmadı bozdurup yenisini alacaktım ama neyse ki çaresi varmış.
Şimdi benim yüzüğüm geniş bir yüzük orta sırasındada tam tur taş var fakat taşlar içe gömük değil, taşlar yüzüğün üstünde kalıyor her taşı minik minik ayaklar tutuyor. Ben bugüne kadar hiç düşme yaşamadım ama gömük taşlar düşüyor sanırım. Gerçi ben banyoda, denizde, evde, bulaşık yıkarken falan yüzük takmam pek hoşlaşmıyorum. Rahat olmak istiyorum o yüzdendir herhalde taşları hiç düşmedi.
Yüzük büyültme işlemi ise bir makina da oldu hiç bir yerinde ne bir çizik ne bir yamukluk var. İlk alındığı günkü gibi. Yüzük büyülttürecekseniz sakın arka tarafından kırdırarak yaptırmayın bu işlemi, yüzüğü mahfediyorlar. Bir deee ben o kadar sordum büyür mü diye büyümez demişlerdi fıstık gibi büyüdü.
Şu da var eller çabuk kilo alan organlarımız değildir. 7-10 kiloda farkederler ancak. Bu da hamilelikte olmayacak anlamına gelir. Yani evlenirken nişan yüzüğünü kullanmayacak olanlar için sorun değil, ya da yüzük değiştirmeyi sevenler için...