Ama ben bunu istemedim ki.. :((

SultanHurrem

Sultan
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
65
1
36
Almanya
Hanimlar nasil anlatilir bilmiyorum ama ben icten ice cok huzursuzum..

Bir ay önce yüksek lisans sinavlarimi alamadigimi ögrendim. Bir bankayla daha önceden sözlesme imzalamistim ve Eylül'de ise baslayacagim insallah.
Almanya'da yasiyorum ve buradaki egitim durumuna göre, Eylül'de benim icin 2,5 senelik bir "meslek" süreci baslayacak..
Bu 2,5 senenin sonunda yine sinavlar olacak ve ben bu sinavlari kazanirsam (insallah!) egitimli bir bankaci olacagim. :65:
Biliyorum bankacilik iyi bir meslek, parasi da iyi ama benim hayalimdeki meslek asla degil :(
Ailem ve cevrem benimle gurur duyuyor ve bu durumdan cok hosnutlar..
Cocuklarinin iyi bir gelecege sahip olabilmek icin attigi büyük bir adim bu.

Ben sinema bölümünde okumak istiyordum.. Yüksek lisansimi alamasam da en azindan bu bransta bir is ile ugrasmak istiyordum.
Maalesef kücük bir sehirde oturuyorum ve okul acisindan da is acisindan da medya ve sinema konusunda pek zengin bir yer degil burasi..

En azindan ileride hobi olarak yapabilecegimi düsündüm ama yine de kötü bir karamsarlik icindeyim. :43::43:
Sizce aklimi fazla mi takiyorum bu konuya?

İkinci bir meslek sahibi neden olmayasın ki.Hem bu senin hayatın.Bankacı olmak seni mutsuz ediyorsa bununla yaşama.Aklına takılması da normal çünkü başka bir meslekte çalışmak istiyorsun.Bence istiyorsan bu bölümü oku.Yaşadığın yerde yerden başka bir yere taşınabilirsin.Doğduğun yer değil doyduğun yer önemli.

sen yine iyisin Almanya da yaşıyorsun
biz burda öss yle istediğimiz bölüme girmeyi bırak
bitirdikten sonra işi bile zor buluyoruz

Evet haklisiniz, diyorum ya aslinda kötü bir meslek degil..
Yalnizca ben hayalleri pesinde kosan bir insanim..
Hayatimin askini buldum ve bütün aileme, tanidiklarima ragmen ondan asla vazgecmedim..
Ayni cabayi isimde de göstermeliyim aslinda, ama kendimi kisitlanmis hissediyorum.
Farkli bir sehre tasinmak o kadar basit degil, ailem bu konuya sicak bakmiyor :((

canım bankacılık muhtemelen orada da güzel gelir getiren bir iş ayrıca muhtemelen yurtdışında çalışma saatlerine falan daha fazla dikkat ediliyor hem vaktin hem naktin olunca rahatlıkla sinema ve medya konusunda workshoplara falan katılabilirsin ya da mesela izin aldığın dönemleri farklı şehirde de olsa böyle eğitim veren seminere denk getirir tatilini böyle bir eğitimle geçirip ikinci mesleğini de eline alabilirsin

ailen belki şmdi izin vermek istemez ama hem o 2,5 yıllık süreci tamamladığında yani onlara bankacı olmak istediğini gösterdiğinde belki farklı bir şehirde olmana da izin verebilirler hani belki şimdi gül gibi mesleği bırakıp film peşinde koşacak diye düşünüyor olabilirler zamanla küçük küçük işleyerek onları da razı edebilirsin bence hayallerinden vazgeçme canım elbet gerçekleştirmenin bir yolunu bulursun ama bu kadar güzel bir mesleği de elinin tersiyle itme

Back
X