ama ben hiç iyi değilim

honeysuckle

istanbul delisi
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
3.161
1.515
373
İstanbul
Merhaba herkese

burada yazmak neye çözüm olur kim nasil bir akıl verirde ben duzelirim kurtulurum bilmiyorum
yoruldum çok yoruldum sekiz senedir ayni isyerimdeyim ancak sessiz ve mecbur kaldikca o kadar yuklenildiki
normal isim ön muhasebe bunyemde sekiz firma var ve ben yetisemiyorum
en ufak hatamda köpek gibi azarlanmaktan biktim herseyi düşünmekten ve artik dusunememekten
patronun egolarindan caninin istedigi sekilde davranip üstüne bide calismiyorsun demesinden biktim
yasim 40 ne evde huzurum var ne iste
hasta olsan izin vermez gecesi gunduzu yok arar is verir
cik demeyin cikamam borclarim var ben delirmeden nereye kadar calisacagim

40 yaşında ve tecrübe sahibisiniz.

Önce başka iş bulup sonra bu işi bıraksanız.

İnsan mutlu olmadığı işte hasta olur. Yazık.
Mobbing de var üstelik.

İş bulana kadar çıkmazsınız zaten.
Özel sektör maalesef böyle. Bırakıp gittiğinizde kıymetiniz anlaşılır ama geç olur

Aynı işi yapıyoruz.
Yaşım 23. 3 yıldır burdayım
Bünyemde 15 tane firma var.
Bütün işyerını yuku ustumde çunku patronlar hep dışarda.
3 sene de 4-5 kere izin almışımdır :)
Geçenlerde ağır bir kaza geçirdim ohalde bile işe geldim sırf boşlamamak için..
Ama senın gördüğün muameleyı görmedım. onların sana ıhtıyacı var. 8 yıldır ezberlemişssindir artık o işleri
sen çıkarsan tökezlerler bunu hıssettirmen lazım.

İşverene onlara ıhtıyacın oldugunu hıssettırmemen lazım.
Ben mesela en ufak bişey desinler lafımı esırgemem sizi 1 ay ıdare ederım birini bulana kadar deyip giderim.

Lütfen tecrübelerinizi boşa harcamayın. Mutsuz bır ortamda mutlu olmazsınız...

cok geçmiş olsun
ben onu hissettirdim zamaninda şimdi ne yaparsam yapayim değişmez
izin almayi birakin ben yillik izin bile alamadim
peki ne yapmaliyim sizce

cok geçmiş olsun
peki ne yapmaliyim sizce
Bence gözlerını korkutun sonuçta hemen alışılmıyo işlere , müşterilere yenı gelen kişi sizin kadar pratık olamaz.
Ama eğer dersenkı yemezler başka bir iş bak .
İzine gelıncede çocuğum hasta de hem kıymetını anlarlar..
Yıllık benımde ızın yok kullanmıyorum.. Birtek bayramlarda 1 hafta kullanıyorum okadar..

İş değiştirmek çözüm değil, her iş yerinde çeşit çeşit problem var. 20 yıllık iş tecrübeme dayanarak bunları söylüyorum. Problemlerden kaçmak yerine çözmek yönünde adım atmalısın. İlk önce patronların dediğini takmamayı öğren. İşini yap, maaşını al, saat 6'dan sonra işi işte bırak at kafandan. Bunu becerdiğin an en mutlu sen olursun. Kendini kullandırtmamayı haklarını öğren. Ne demek hasta olunca izin vermez? Alırsın raporunu gitmezsin işe. En kötü seni işten çıkartır. O durumda da alırsın 8 yıllık tazminatını, iş bulana kadar işsizlik sigortanı, ohhhh misssss....

Son düzenleme:
cok geçmiş olsun
peki ne yapmaliyim sizce
Yıllık izin alamamak diye bir şey olamaz. Bunu vermedilerse hemen sözleşmenizi fesh edin, kıdem tazminatınızı alın çıkın. Size yıllık izninizi kullandırtmamak gibi bir hakkı yok işverenin. Bütün yasalar çalışandan yana.

özelde islemiyor yasalar
adam tutturduguna yükleniyor

milletin icinde saçma sapan tavirlara maruz kalinca olmuyor böyle yada ben yapamiyorum
patronun vakti saati yok saat gece 11de bile arayip bilet vb is vermisligi var

özelde islemiyor yasalar
adam tutturduguna yükleniyor
Ne demek özelde işlemiyor yasalar? Ben de 20 yıldır özel sektörde çalışıyorum. En iyi şirketlerde hem de...Olur mu öyle şey? Siz kendinizi ezdirmeye alışmışsınız, arabesk edebiyatı yapmak hoşunuza gidiyor ya da....Yıllık izin kullanamamak diye bir şey YOK!!! Size o izni vermek zorunda. Ama işten ayrılırken bunların toplu parasını alacaksınız, bu daha çok işinize geliyordur, o yüzden siz kullanmıyor olabilirsiniz. Ya yıllık izin ya da sözleşmemi fesh ediyorum dersiniz, yasal hakkınızdır, kıdem tazminatınızı da alıp işten çıkarsınız. Yok öyle yıllık izin kullanamamak filan yani...

arabesk edebiyati yapmam burada bana ne kazandirir
keske dediginiz gibi tüm haklarımi alacagimi bilsem niye durayim ezdirdim kendimi evet orada haklisiniz

en basiti internet sitelerindeki ilanlara başvurun
şimdi 2. mesajım reklam sanacaklar diye site ismi belirtemiyorum ama internete muhasebe iş ilanları yazın çıkar
tecrübeniz çok gerçekten iyi bir alternatif bulabilecğeinize inanıyorum

arabesk edebiyati yapmam burada bana ne kazandirir
keske dediginiz gibi tüm haklarımi alacagimi bilsem niye durayim ezdirdim kendimi evet orada haklisiniz
özelde de olsa hakkınızı alabilirsiniz
vermiyorlar mı açın davayı bakın bakalım ne oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…