Senin hormonların inanılmaz bir değişme döneminde, normalinden fazla ilgi beklediğin bir dönemdesin, yeni evlisiniz, bebeğin olacak inşallah, haklı olarak ilgi bekliyorsun, üstelik normalinden daha fazla ilgi beklemelisin.
Eşin evlenmeden önce senin peşinde dönüp duruyordu, evlendi tamam bitti moduna girmiş, üstelik hamilesin, erkeklerin hamilelik döneminde daha fazla ilgi göstermeleri gerekirken güzel yurdumda eşlerinden soğumaları olağan bir durum artık.
Daha erkenden alışmış, heyecanı öldürmüş, hiç olmazsa 3-4 sene bekleseydi, senin gibi neşeli şen şakrak bir kadını kaldıramıyor, depresif uyku modlarında takılıyor.
Annem anlatır hep ben evlenmeden önce hep gülerdim, neşeliydim, gezer tozardım, evlendikten sonra çok değiştim diyor, benim o eski halimi görsen tanıyamazsın anneni diyor, bizim erkeklerimiz biraz fazla soğuk, heyecansız, anti romantik, gebeş gebeş tv karşısında yatmayı biliyorlar anca. Eee kadın da eşi olmadan sağda solda güle oynaya gezip tozamıyor işte... Onu yaparsan da hemen alınıyorlar, küsüyorlar, problem oluyor...
Kadınlar onlar için adeta tırmanılacak bir dağ gibi, tırmanıp zirveyi çıkınca daha bir heyecanı kalmıyor, o ilk heyecanlı zamanlarına dönmeleri için ya önlerine yeni bir hedef tırmanılacak dağ koyacaksın ya da o tırmandıkları dağın daha önce görmedikleri yamaçlarını tanıtacaksın. Bebeğini eline aldıktan sonra inşallah, şöyle güzelce bir forma gir, saçını başını değiştir, bütün kıyafetlerini yenile, evde yenilikler yeni dekorasyonlar yap, eve gelirken koşa koşa heyecanla gelsin, o ölü balık modundan çıksın.
Bu ölü balık modunda olan bir erkeği konuşarak, küserek diriltemezsiniz. Erkek içinden gelmedikçe hiçbir şey yapmaz. İçinden gelecek. Ben bu konuları normal erkek arkadaşlarımla da hep konuştum evlenmeden önce, bilinçli olmak adına, her gün eve geldiğimizde aynı manzara olunca insanın içinden herhangi bir paylaşım gelmiyor, ya film izlersin kitaba gömülürsün tv maç... ya da gider erkenden yatar uyursun...
Seni çok iyi anlıyorum... Önemli olan yatakta ilgi göstermesi değil, ee o zaten sağlıklı bir erkekse olacak bir şey, mecburen... asıl önemli olan paylaşımlar, gülücükler, espriler yapması, önünde müziği açıp striptiz yapmasını elbet beklemiyorsun, sadece sohbet, gülücük, seni mutlu edecek sürprizler. Beraber akşam yemeği sonrası bir yürüyüş, cuma gecesi yemekten sonra hadi gel diyip arabaya atlayıp İstanbul'a gitmek, ya da bir tatil kasabasına, hafta sonunu orada geçirmek...
Dediğim gibi onun evde canlı olması için çabalaman gerekiyor. Ya da ben uğraşamam dersen kabulleneceksin ve kendi işine bakacaksın.